close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Centrul Stelutelor - centru social de suport si recuperare destinat copiilor cu afectiuni grave din Romania



| Organizator:
    Asociatia M.A.M.E.
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    De-a lungul timpului, echipa Asociatiei M.A.M.E. prin tot ceea ce a facut, prin proiectele derulate, activitatile si evenimentele organizate a avut un singur scop: acela de a imbunatati calitatea vietii copiilor cu probleme grave de sanatate si a copiilor care provin din medii defavorizate. Experienta celor 6 ani de interactiune cu copii bolnavi si familiile acestora ne-a aratat ca, pentru a facilita vindecarea in cazul unor afectiuni grave, este la fel de important ca, pe langa a le asigura serviciile medicale, sa le satisfacem si nevoile de alta natura (sociala, psihologica, emotionala, relationala si materiala) pe care le creeaza specificul acestor boli.

| Scopul proiectului
    Prin intermediul acestui proiect, ne-am propus sa venim, anual, in sprijinul a cel putin 100 de copii bolnavi de cancer si alte boli grave din Romania si copii care provin din familii defavorizate oferindu-le gratuit servicii de suport, consiliere si recuperare medicala, scopul fiind acela de a imbunatatii calitatea vietii lor, pe perioada de confruntare cu boala si in perioada de recuperare dupa aceasta.

Centrul Stelutelor - centru social de suport si recuperare destinat copiilor cu afectiuni grave din Romania Centrul Stelutelor - centru social de suport si recuperare destinat copiilor cu afectiuni grave din Romania Centrul Stelutelor - centru social de suport si recuperare destinat copiilor cu afectiuni grave din Romania

| Aria geografica
    Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Brasov, Iasi, Hunedoara, Cluj, Timisoara, Suceava etc.

| Rezumat
    Nevoia: In Romania, accesul copiilor diagnosticati cu boli grave la diverse terapii complementare de suport si recuperare medicala este nesatisfacator deoarece nu exista programe nationale sau centre specializate care sa le acorde atentie pentru perioadele dintre spitalizari sau in perioada de recuperare dupa boala. Pentru a veni in sprijinul acestor copii, in luna iunie 2014, Asociatia M.A.M.E. a infiintat Centrul Stelutelor, un centru de consiliere, suport si recuperare medicala.
Obiectiv: anual, oferirea gratuita de servicii de suport, consiliere si recuperare medicala pentru aprox. 100 de copii diagnosticati cu cancer si alte boli grave si apartinatorii acestora.
Activitati: informare si indrumare (accesare formular E112, contactare si mentinere relatii clinici din strainatate, consultanta strangere de fonduri pentru acele cazuri ale caror tratamente sau interventii chirurgicale nu pot fi efectuate in tara, traducere acte medicale, solicitare a doua opinie medicala), consiliere psihologica individuala si de grup, consiliere juridica privind drepturile pacientului, consiliere nutritionala privind dieta specifica bolii, logopedie si ludoterapie, kinetoterapie prin exercitii de recuperare medicala, ateliere de terapie emotionala, workshop-uri de informare pentru parinti, activitati educative si de socializare, sustinere financiara pentru plata unor investigatii medicale sau tratamente nedecontate de CNAS.
Resurse: In campania de strangere de fonduri (iunie 2013 – iunie 2014) am strans suma de 70000 euro, bani cu care am amenajat si dotat Centrul Stelutelor.
Rezultate: Pana la 31.12.2014 au beneficiat de serviciile din cadrul Centrului Stelutelor 124 de copii bolnavi de cancer si alte boli grave si 100 de parinti.


| Date beneficiari
    -

| Rezultatele proiectului
    11 servicii recuperatorii create in cadrul centrului: servicii de informare si indrumare, consiliere psihologica individuala si de grup, consultanta medicala, consiliere nutritionala, kinetoterapie, ergoterapie, art-terapie, ludoterapie, logopedie, activitati educative si de socializare, consiliere juridica;
- 146 de copii au beneficiat de suportul si atentia specialistilor din cadrul Centrului Stelutelor care i-au ajutat sa depaseasca mai usor dificultatile asociate diagnosticului si tratamentului greu de suportat, acest lucru fiind extrem de important pentru copiii care ajung sa se indoiasca de propriile abilitati si calitati ca urmare a afectiunii de care sufera, dupa cum urmeaza:
- 84 de copii au beneficiat de terapiile din cadrul centrului (psihoterapie, kinetoterapie, nutritie, etc) copiii care au reusit astfel sa isi gaseasca resursele necesare pentru a depasi mai usor situatia de criza prin care trec, din cauza internarilor repetate si a tratamentelor dure suportate. Ei au devenit mai cooperanti cu adultii din jurul lor (parinti, medicii din spital, specialisti din cadrul centrului nostru) persoane care colaboreaza pentru ca ei sa invinga boala;
- 62 de copii au participat la activitatile educative si de socializare organizate; copiii care si-au intrerupt activitatea scolara si sociala din cauza internarilor repetate pe perioada indelungata au fost ajutati sa evite izolarea sociala si au fost incurajati sa se mentina conectati la procesul de invatare prin metode educative nonformale si recreeative;
-48 de parinti consiliati si informati;


| Bugetul proiectului (in RON)
    315000

| Parteneri
    Fundatia Vodafone Romania, Hypermarketul CORA, Unicredit Leasing, Radacini Motors, TMD Friction, Brenntag, Asirom

| Website-ul proiectului
    http://asociatiamame.com/proiecte/medicina





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes