close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



INGRIJIM IMPREUNA



| Organizator:
    Fundatia HOSPICE Casa Sperantei
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Ingrijirea pacientului cu boala incurabila este de cele mai multe ori de lunga durata, epuizantă fizic, psihic și material. Familia unui pacientului incurabil este afectata atat de stadiul bolii pacientului ingrijit, de complexitatea ingrijirii, cat si de schimbari multiple prin care trece alaturi de pacient.
Hospice Casa Sperantei a pus la dispozitia familiilor pacientilor incurabili unitati cu paturi, centre de zi si alte tipuri de servicii menite să raspunda nevoii de respiro a acestora. Prin urmare, moduri simple, dar eficiente de a sprijini ingrijitorii bolnavilor incurabili trebuie sa fie dezvoltate in viitor.
Programul de fata se adreseaza nevoii mai sus mentionate, oferind ingrijitorilor pacientilor incurabili posibilitatea sa participe la activitati specifice pentru acoperirea nevoii de respite.


| Scopul programului
    Scopul programului este de a dezvolta si mentine serviciile de sprijin pentru pacientii suferind de boli incurabile si familiile acestora, ingrijiti de Fundatia Hospice Casa Sperantei (Brasov si Bucuresti), Hospice Emanuel (Oradea) si Asociatia Lumina (Bacau).
Programul a avut urmatoarele obiective :
• sustinerea apartinatorilor pentru a depasi dificultatile asociate cu boala incurabila a unui membru al familiei
• imbunatatirea calitatii vietii pacientilor care sufera de boli incurabile
• facilitarea schimbului de experienta intre profesionistii implicati in program


INGRIJIM IMPREUNA INGRIJIM IMPREUNA INGRIJIM IMPREUNA

| Aria geografica
    Orase/ Judete –Brasov,Bucuresti, Bihor si Bacau ,

| Rezumat
    Programul „Ingrijim impreuna” se deruleaza de 9 ani si vizeaza pacientii diagnosticati cu o boala incurabila si apartinatorii acestora.
Fundatia Vodafone a alocat anual 100.000 de euro pentru activitati de ingrijire paliativa cuprinse in program, derulate in patru centre din tara: Brasov si Bucuresti -Hospice Casa Sperantei, Oradea -Hospice Emanuel, Bacau-Asociatia Lumina.
Programul a deservit peste 13.000 de beneficiari directi si indirecti incluzand atat actiuni menite sa usureze suferinta bolnavilor, cat si activitati dedicate ingrijitorilor acestora.
In cadrul programului peste 13000 pacienti incurabili si familiile acestora au beneficat gratuit de acces la servicii precum: ingrijiri la domiciliu peste 51500, internare in unitătile cu paturi peste 3700, centre de zi peste 18000 de inteventii, grupuri de support - peste 550,conferinte de familie, tabere, acces la cultura, turism, sport, divertisment si alte tipuri de servicii.
O alta componenta a programului implementat de Fundatia Vodafone in beneficiul HOSPICE este cea de implicare a peste 200 de angajati Vodafone Romania in programele de voluntariat destinate copiilor si adultilor bolnavi incurabili.
Activitatile de voluntariat realizate in cadrul Programului Ingrjim impreuna au fost premiate in Gala Fundatie Vodafone 2014 cu Premiul pentru Voluntariat.
In 2009 si 2014, proiectul „Ingrijim impreuna“ a fost distins cu premiul I la Gala Societatii Civile, la sectiunile „Servicii sociale pentru categorii defavorizate“si “Servicii de asistenta sociala”.


| Date beneficiari
    Beneficiari directi: 13438( 09.2006- 03.2015)
-Persoane afectate de boli incurabile care vor beneficia de servicii socio-medicale si de respite din jud Bacau, Bihor, Brasov si Bucuresti
Familiile si ingrijitorii persoanelor cu boli incurabile in stadiu avansat si terminal din cele 4 judete

-Membrii de familie si apartinatorii care vor fi informati si educati pentru a ingriji persoana afectata de boala incurabila sau vor beneficia de activitati de suport si respite.



| Rezultatele programului
    Promovarea proiectului „Ingrijim Impreuna” in randul copiilor si adultilor pacienti, familiile acestora si in comunitatea deservita din cele patru centre a reprezentat un mare deziderat. Astfel s-au derulat 9 ani de parteneriat, devenind resursa si sprijin de nadejde pentru pacienti si familii in vederea cresterii calitatii vietii pacientilor si familiilor lor.
„Ingrijim Impreuna” aduce bucurii si sprijin pacientilor si apartinatorilor, trecandu-i dincolo de barierele bolilor incurabile, facandu-i biruitori, prin informare si educare, in fata procedurilor medicale si cunoasterea drepturile.
Asociaţia Lumina a pus bazele ingrijirii paliative adresate persoanelor cu boala incurabila din Bacau.
Prin intalniri cu echipe de ingrijire paliativa din cele 4 centre s-a creat o adevarata retea a profesionistilor din domeniu. Interactiunea echipelor de ingrijire paliativa cu alti profesionisti din spitale a asigurat diseminarea informatiilor despre acest tip de ingrijire.
Hospice “Casa Speranţei” si Hospice Emanuel si-au diversificat oferta de servicii catre beneficiari iar Asociatia Lumina a pus bazele unei echipe multidisciplinare care lucreaza cu persoane afectate de o boala incurabila.
Abordarea holistica presupune acceptarea imaginii globale a suferintei, ca “suferinta totala” a pacientului (fizica, psiho-emotionala, spirituala, sociala), si intelegerea faptului ca nevoile complexe ale bolnavului pot fi rezolvate prin colaborarea interdisciplinara intre medici, asistenti medicali, asistenti sociali, psihologi, terapeuti, preoti, ingrijitori, voluntari.



| Bugetul programului (in RON)
    7724412,99

| Parteneri
    Fundatia Vodafone Romania, Fundatia Hospice Casa Sperantei (Brasov si Bucuresti), Hospice Emanuel (Oradea) si Asociatia Lumina (Bacau).

| Website-ul programului
    http://www.hospice.ro/ingrijim-impreuna/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes