close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Favorit renaste



| Organizator:
    Grupul Initiativa Favorit
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    In decembrie 2009,CeRe intervieveaza 120 locuitori din zona Favorit si afla care sunt problemele cu care acestia se confrunta:lipsa locurilor de parcare,cainii comunitari,starea de degradare in care se afla cladirea fostului cinematograf Favorit,spatiile verzi pline de gunoi,siguranta locuitorilor in spatiul public.
In aprilie 2010,a fost organizata prima intalnire a locuitorilor din cartier unde au fost votate problemele principale ale zonei.
Grupul Initiativa Favorit s-a coagulat in urmatoarele luni in jurul idei de redeschidere a fostului cinematograf sub forma unui centru cultural comunitar.


| Scopul proiectului
    Scop:transformarea vechiului cinematograf Favorit intr-un centru cultural comunitar de cartier
Obiective:1.implicarea locuitorilor cartierului in determinarea autoritatilor locale sector 6 de a urgenta reabilitarea cinematogrului si transformarea acestuia intr-un centru cultural comunitar;2.informarea si consultarea locuitorilor din cartier cu privire la importanţa reabilitării cinematografului;3.punerea pe agenda autoritatilor locale sector 6 a necesitatii reabilitarii cinemtografului favorit;4.monitorizarea autoritatilor locale sector 6 in procesul de urgentarea a reabilitarii Favoritului.


Favorit renaste Favorit renaste Favorit renaste

| Aria geografica
    Bucurst, sector 6

| Rezumat
    Cinematograful Favorit a fost locul unde se întâmplau lucruri interesante.În vremurile gri comuniste, în vidul cultural al acelor ani, Favorit a fost un refugiu al locuitorilor.
E nevoie de Favorit acum,cetăţenii cartierului nu mai au un loc al lor, care să-i reprezinte. Oamenii vor să se bucure, aproape de casă, de o expoziţie,un spectacol sau vor să aibă un spaţiu al lor, unde să socializeze şi să se poată exprima. Oamenii din cartier vor ca Favorit să renască.
Pe parcursul proiectului se urmăreşte implicarea locuitorilor cartierului în determinarea autorităţilor locale de a urgenta reabilitarea cinematogrului şi transformarea acestuia intr-un centru cultural comunitar, informarea şi consultarea locuitorilor din cartier cu privire la importanţa reabilitării cinematografului.
Activităţi 2010:a organizat acţiunea „Favorit Renaşte” prin care a strâns>300 de semnături din cartier;a colectat idei din cartier;2011:a organizat un photovoice strângând peste 1000 de semnături;a participat la şedinţe ale Consiliului Local sector 6 având ca rezultat alocarea de bani de la bugetul local pentru realizarea Studiului de Fezabilitate Favorit,a solicitat Primăriei să organizeze o dezbatere publică pe tema studiului de fezabilitate, a organizat o cafeneaua publică, în urma căruia noi cetăţeni din cartier s-au alăturat grupului;2012:a participat la şedinţe ale Consiliului Local sector 6 având ca rezultat alocarea a 800000lei pentru proiectul tehnic,a cerut organizarea unei dezbateri publice a bugetului local sector 6 2012,în care a cerut:realocarea a 2,3 mil€(sumă atribuită,construirii unor statui în cartier)pentru reabilitarea Favoritului.


| Date beneficiari
    Au participat la evenimentele organizate in cadrul proiectului, au fost consultati cu privire la funtiunile din viitorul centru cultural comunitar

| Rezultatele proiectului
    In cadrul dezbaterii publice din data de 28 februarie 2012 am convins Primaria s6,sa igienizeze si sa securizeze cladirea fostului cinematograf Favorit–care prezenta un pericol pentru sanatatea si siguranta locuitorilor din zona-si sa dminiueze la 150000€ cele 2,3 mil.€ alocate in proiectul de buget pe 2012 pentru construirea a 3 statui in cartierul Dr. Taberei.Ca urmare a presiunii grupului,in data de 19 iulie 2012 si 7 februarie 2013 pentru prima data de la initierea campaniei pentru rebilitarea Favoritului,Primaria a chemat grupul Initiativa Favorit la consultari.Am strans un numar de aproximativ 1000 de semnaturi de sustinere a petitiilor inainte de Initiativa Favorit Primariei.Am informat un numar de aproximativ 10000 de locuitori din zona Favorit cu privire la demersurile grupului si reactiile primariei,prin liirea de afise, a postarii informatiilor pe blogul grupului si pagina de Facebook.In 27 martie 2012,pe site-ul primariei au fost postate,pentru prima data,propunerile si interpelarile grupului de initiativa.Primaria a alocat 800000 lei pentru realizarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic Favoritin bugetul local pe 2012.In 28 mai 2012,primaria a organizat licitatia si a atribuit contractul de achizitii pentru realizarea Proiectului Tehnic Favorit.Grupul Initiativa Favorit a atras noi membrii.

| Bugetul proiectului (in RON)
    0

| Parteneri
    Scoala generala cu clasele I-VIII nr 164, Grupul de initiativa civica Callatis-Drumul Taberei, CeRe

| Website-ul proiectului
    http://initiativafavorit.blogspot.com/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes