close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Limonada lui Iulian



| Organizator:
    Asociatia BENEVA
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    “Limonada lui Iulian” se compune dintr-o serie de evenimente cultural-urbane desfasurate in spatii neconventionale sustinute de studenti la facultatile de arte, arhitectura, design, teatru, sociologie, tineri regizori, muzicieni, poeti, fotografi, oameni lipsiti de secrete si inhibitii care elibereaza lucrurile profunde pe strazile din Bucuresti. Manifestările lor artistice vin in intampinarea celor care nu au timp sa treaca prin galeriile de arta, oricare ar viata lor, exprimandu-se in strada, totul pentru copii bolnavi de cancer de la spitalul Marie Curie.

| Scopul proiectului
    Bucurestiul este un oras frumos in care activitatile si implicarea sociala a fiecaruia dintre noi il transforma intr-unul minunat.

In 2003 am deschis o cafenea pentru studenti ( LaCafenescu) iar tips-ul mergea in totalitate catre copii de la etajul 5 de la marie curie.

Dupa toata aceasta perioada de voluntariat in 2009 am decis sa fac mai mult si sa incerc sa schimb lumea prin gesturi mici si puterea exemplului si ca ajutându-i pe alţii, devii tu mai bun. Nu ei neapărat, nu lumea, ci tu.
Obiectivul a fost sa renovam o singura camera de la oncologie pediatrica,. Am renovat intreg etajul 5


Limonada lui Iulian Limonada lui Iulian Limonada lui Iulian

| Aria geografica
    Bucuresti, Timisoara, Targu Mures, Cluj

| Rezumat
    Sub sloganul „Tine povestile copilariei departe de spital", proiectul "Pași Către Viață" are ca scop strângerea de fonduri pentru secția de oncologie pediatrică a Spitalului Clinic Marie Curie si se compune dintr-o serie de evenimente cultural-urbane.

La aceste evenimente faccem limonada, , urmand ca fondurile stranse in urma acestei actiuni sa fie virate sectiei de oncologie pediatrica de la Spitalul Marie Currie in totalitate.

Misiunea acestui proiect este de a strânge o parte din suma ramasa pana la plafonul de 20.000 de euro propus, suma necesară achiziționării și dotării secției de oncologie pediatrică prin dotarea unei camere sterile de terapie intensiva, cu aer filtrat, cameră de o necesitate maximă care va scădea riscurile unei noi infecții ale copiilor tratati cu doze mari de citostatice.

Detalii despre proiect pot fi găsite pe www.pasicatreviata.ro sau http://sp2.ro/3efa1f sau http://www.tabu.ro/articol_6699/limonada_lui_iulian.html sau http://www.youtube.com/watch?v=XNkg-axxnas

http://stirileprotv.ro/campanii/de-ce-iubesc-romania/povestea-lui-iulian-romanul-care-vinde-limonada-pentru-a-da-o-sansa-micutilor-bolnavi-de-cancer.html


| Date beneficiari
    voluntarii implicati in proiect


| Rezultatele proiectului
    anul 2009 : 32.048 lei din care 13.470 lei s-au cheltuit pentru aparatura medicala si amenajarea saloanelor pentru copii de la oncologie in perioada sarbatorilor de iarna

anul 2010 : 4.250 lei ( Street delivery & Ad-fel ) + 9.700 lei Gaudeamus 2010 + 9.460 lei concert caritabil. Din care s-au cheltuit 1.740 lei pentru echipamente medicale.
Situatie actuala cont : 40.248 lei

1000 de ore de voluntariat

500 de voluntari
50de evenimente la care am participat
70 de copii internati la etajul 5 al sectiei de oncologie pediatrica Marie Curie Bucuresti
finnd un proiect bazat si pe participarea la evenimente culturale credem foarte mult in influenta pe care am adus-o in zeci de mii d eoameni prin puterea exemplului : din lucruri mici cum e limonada poţi să faci lucruri extraordinare


| Bugetul proiectului (in RON)
    1000

| Parteneri
    Spitalul Marie Curie – beneficiari directi, Asociatia BENEVA

| Website-ul proiectului
    www.pasicatreviata.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes