close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



HOSPICE Casa Sperantei, 2 decenii de Ingrijire Paliativa in Romania



| Organizator:
    HOSPICE Casa Sperantei
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Dupa 1990 s-a constatat o lipsa a serviciilor de ingrijire paliativa, a specialistilor in acest domeniu, dar mai ales s-a observat o lipsa a procedurilor de asistenta medicala si terapia durerii pentru pacientii cu cancer si alte forme de boli limitative de viata.
In Romania 4,5 milioane de Romani sunt afectati de o boala incurabila si doar 5% beneficiaza de servicii de ingrijire specializate precum Ingrijirea paliativa.
Aceste cifre au reiesit dintr-un sondaj comandat de HOSPICE Casa Sperantei in 2008 catre IMAS. Din sondaj mai reiese ca desi majoritatea celor intervievati nu era familiarizati cu serviciile Hospice si-au exprimat opinia ca cel mai potrivit mediu pentru ingrijire este in proportie de 37,8% la domiciliu si 41,9% intr-un centru specializat, adica serviciile principale de ingrijire oferite de HOSPICE Casa Sperantei.


| Scopul programului
    Servicii gratuite medico-sociale unor categorii de pacienti defavorizati
Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea noilor centre de ingrijire paliativa din tara si din regiune;
Mentinerea calitatii serviciilor pe care le oferim;
Extinderea programelor de educatie pentru specialisti;
Introducerea unor reglementari legislative specific acestui domeniu medical si social
Programe de educatie la distanta (on line);
Crearea unor echipe mobile pentru spitalele publice;
Construirea unui centru Hospice Bucuresti
Stabilirea unor mecanisme de finantare a serviciilor medicale din surse publice


HOSPICE Casa Sperantei, 2 decenii de Ingrijire Paliativa in Romania HOSPICE Casa Sperantei, 2 decenii de Ingrijire Paliativa in Romania HOSPICE Casa Sperantei, 2 decenii de Ingrijire Paliativa in Romania

| Aria geografica
    Brasov, Bucuresti, Fagarasi si Zarnesti

| Rezumat
    Fundaţia HOSPICE Casa Sperantei s-a infiintat în anul 1992, ca organizatie neguvernamentală de caritate romano-britanica, in scopul introducerii si dezvoltarii in Romania a ingrijirii paliative pentru bolnavii incurabili in stadii avansate si terminale si pentru crearea de modele de servicii paliative cu posibilitate de replicare in alte parti ale tarii.
Misiunea HOSPICE este introducerea si dezvoltarea in Romania a ingrijirilor paliative pentru bolnavii incurabili si promovarea serviciilor la nivel naţional prin programe de educatie, informare si advocacy.
La HOSPICE credem că toate persoanele suferind de boli grave sau incurabile in stadii avansate trebuie sa beneficieze in mod gratuit si la momentul oportun de servicii specializate, iar familiile acestora trebuie sa aiba acces la servicii de sprijin şi consiliere.
De 20 de ani, Hospice Casa Sperantei, lupta impotriva cancerului asigurand gratuit servicii de ingrijire paliativa in judetul Brasov si in Bucuresti, pentru copiii cu cancer, leucemie, distrofii neuro-musculare, malformatii congenitale, dar si pentru adulti cu boli oncologice. Hospice Casa Sperantei este desemnata centru de excelenta in Ingrijire paliativa in Europa de Sud-Est.
In cei 20 de ani de prezenta activa, Hospice Casa Sperantei a ingrijit nu mai putin de 11.000 de pacienti, adulti si copii, carora le-am oferit gratuit tratamente si ingrijiri medicale, suport social, consiliere psihologica si emotionala, dar si consiliere spirituala.


| Date beneficiari
    HOSPICE a ingrijit 11.000 de pacienti, adulti si copii, cu cancer, leucemie, distrofii neuro-musculare, malformatii congenitale, boli oncologice
carora le-am oferit gratuit tratamente si ingrijiri medicale, suport social, consiliere psihologica si emotionala, consiliere spirituala.
Peste 13250 de profesionisti au fost instruiti in domeniu oferind posibilitatea ca noi centre de ingrijire paliativa sa se formeze in tara si calitatea serviciilor sa fie foarte ridicata. 95.000 interventii sociale s-au desfasurat in acesti 20 de ani.
Prin promovarea serviciilor de ingrijire paliativa la nivel national si pregatirea specialistilor in domeniu, HCS a avut ca beneficiari indirecti aproximativ 5% din persoanele afectate care sunt ingrijiti in centre care ofera servicii similare.
Public direct: 11.000 pacienti, 11.000 profesionisti


| Rezultatele programului
    In 20 de ani, Hospice Casa Sperantei are un centru cu 13 locuri pentru adulti, 8 locuri pentru copii, un centru de zi adulti, un centru de zi copii, o echipa mobila de spital, echipa de ingrijire la domiciliu, ambulator de ingrijire, serviciu de protezare mamara si stomaterapie, un serviciu social, un serviciu de consiliere spiritual, un centru de voluntariat in Brasov. In Bucuresti exista o echipa de ingrijire la domiciliu, o echipa mobile de spital, cabinet ambulatoriu, serviciu de protezare, serviciu social, centru de zi, un centru de voluntariat. La Fagaras si Zarnesti, jud Brasov, exista cate o echipa de ingrijire la domiciliu.


Punand accentul pe mentinerea calitatii ingrijirii palliative oferite pacientilor, instruirea profesionistilor si dezvoltarea echipelor de strangere de fonduri, HOSPICE Casa Sperantei a crescut si s-a dezvoltat pentru a-si implini misiunea asumata: “orice persoana diagnosticata cu o boala incurabila, aflata intr-un stadiu avansat, are dreptul la o ingrijire de calitate, care sa ii aline suferinta, sa controleze simptomele suparatoare si sa ii faca viata mai putin impovarata de durere.”
Astazi, HOSPICE Casa Sperantei pionier in ingrijirea paliativa din Romania, ofera ingrijire paliativa gratuita in Brasov, Fagarasi, Zarnesti si Bucuresti. In cei 20 de ani, HOSPICE Casa Sperantei a devenit cea mai mare organizatie de ingrijire paliativa din Romania fiind desemnata centru de excelenta in Europa Centrala si de Est.


| Bugetul programului (in RON)
    8872129

| Parteneri
    HOSPICE Casa Sperantei, Hospice of Hope, Angelus Hospice, Bell Hospice, Hospice Emanuel, Asociatia Lumina –Bacau, Agentia Nationala de Ingrijiri Paliative (ANIP)

| Website-ul programului
    www.hospice.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->