close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Alcatel Lucent, implicat in actiuni sociale



| Organizator:
    Samusocial din Romania
| Categorie:
    Proiecte si campanii de CSR
| Problema de fond
    Adultii strazii au nevoie, pe langa asistenta sociala si medicala, si de o a doua sanse pentru reintegrare sociala. Astfel, proiectul Atelier de insertiune le ofera aceasta sansa prin acordarea de asistenta medicala, cu scopul de a le imbunatati starea de sanatate, asistenta sociala, cu scopul de a le oferi un adapost si de a le reconstitui dosarul social, si reintegrare profesionala, prin oferirea de cursuri de specializare profesionala si plasarea lor pe piata muncii. Motivul pentru care acest proiect a fost implementat este faptul ca angajatorii nu ofera nici o sansa persoanelor aflate in dificultate, din cauza aspectului lor fizic si a faptului ca nu au acte de identitate, din cauza ca fie le pierd, fie le sunt furate, astfel incat nu inspira incredere.

| Scopul proiectului
    Obiectivul proiectului este de dezvoltare a economiei sociale.Conceptul propus este unul inovator si unic in Romania si presupune atata formarea beneficiarilor in utilizarea computerelor si a tehnologiei informatiilor cat si dotarea scolilor cu materiale informatice reconditionate pentru dezvoltarea de programe educationale in acest domeniu pentru elevi.

Alcatel Lucent, implicat in actiuni sociale Alcatel Lucent, implicat in actiuni sociale Alcatel Lucent, implicat in actiuni sociale

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Atelierul de insertie este un proiect desfasurat de Samusocial din Romania in parteneriat cu Ateliere Fara Frontiere, co-finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, din Fondul Social European. Lansat in premiera in Romania, proiectul consta in angajarea, cu contract si carte de munca pe perioada determinata, cu posibilitate de prelungire, a persoanelor adulte fara adapost cu scopul de a le oferi un imbold in relansarea vietii sociale si recastigarea increderii in sine. Problemele urgente ale persoanelor angajate – adapost, acte de identitate – sunt rezolvate, in colaborare, de echipele celor doua Asociatii partenere in proiect. Ca salariati in Atelierul de Reinsertie, persoanele adulte fara adapost primesc un salariu suficient pentru a le acoperi o mica chirie si cheltuieli de intretinere, astfel incat sa isi doreasca ulterior sa paraseasca acest loc de munca pentru unul mai bine platit. In vederea insertiei sociale si profesionale, in cadrul Atelierului angajatii colecteaza, dezmembreaza, reconditioneaza si revalorizeaza materiale informatice (calculatoare, imprimante), de pe care sterg datele sau in alte cazuri reinstaleaza soft-urile. Calculatoarele nou obtinute sunt donate unor scoli sau sunt vandute la preturi mult mai avantajoase. Materialele dezmembrate neutilizabile sunt vandute unor firme reciclatoare. Rezultate dupa un an de implementare: 43 de beneficiari au fost orientate catre atelier 20 de beneficiari au fost recrutate in atelier 7 beneficiari au urmat cursuri de calif. prof. cu diploma 3 persoane s-au angajat pe piata muncii.

| Date beneficiari
    Sa fie apte din punct de vedere psihic, fizic, apte de munca, sa fie motivate pentru a-si recapata viata sau a si-o imbunatati, iar varsta sa se incadreze in limitele legale si sa nu atinga varsta pensionarii.

| Rezultatele proiectului
    Nr. persoanelor dezavantajate sprijinite - 1073 Nr. locurilor de munca create de structurile economiei sociale - 7 in exterior si 35 in interior. Au fost selectate 1208 persoane adulte fara adapost pentru a fi incluse in proiect. 1208 persoane adulte fara adapost au primit consiliere sociala pentru insertie socio-profesionala. 302 persoane au primit consiliere psihologica in vederea reinsertiei profesionale. 142 de persoane adulte fara adapost beneficiaza de asistenta in vederea obtinerii actelor necesare angajarii (acte de identitate, analize medicale, recomandari, copii ale documentelor de studii acolo unde exista, etc). 4485 de interventii medicale care au ca scop ameliorarea starii de sanatate a beneficiarilor astfel incat sa nu abandoneze procesul de reinsertie socio-profesionala din motive medicale. 6064 de interventii sociale pentru rezolvarea problemelor sociale care impiedica persoanele fara adapost sa obtina un loc de munca (lipsa unui domiciliu stabil, acces dificil la spatiu de igienizare, hrana improprie, etc) 23 de persoane adulte fara adapost implicate in proiect cu contract de reisertie profesionala care dobandesc o calificare. 36 persoane adulte fara adapost implicate in programe de dezvoltare a competentelor TIC 11 locuri de munca in economia reala mediate

| Argument
    Odata cu venirea sezonului rece, beneficiarii proiectului nu au avut posibilitatea sas-i procure singuri haine groase si incaltaminte potrivita. Astfel, compania a organizat la nivel intern o colecta de haine si incaltaminte, care au fost distribuite beneficiarilor, iar cele primite suplimentar, au fost date de echipele mobile ale Samusocial adultilor strazii in locurile lor de adapostire. Astfel, numarul celor ajutati de implicarea angajatilor a fost mult mai mare si s-a adresat nu numai angajatilor in atelier, ci si celor care nu mai stiu cum sa ceara ajutor - persoanelor adulte fara adapost.

| Bugetul proiectului (in RON)
    5040000,00

| Parteneri
    Ateliere fara Frontiere Romania/ Ministerul Muncii - AMPOSDRU; Fondul Social European/ Alcatel-Lucent

| Website-ul proiectului
    http://www.samusocial.ro/proiecte/insertie-socio-profesionala/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->