close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Avionul sanitar SMURD



| Organizator:
    Fundatia pentru SMURD
| Categorie:
    Impact
| Problema de fond
    Unele interventii SMURD s-au complicat datorita vremii neprielnice, a conditiilor de noapte sau au existat cazuri cand distanta a ingreunat efectuarea unor misiuni aeromedicale. Grupul tinta: 1.pacienti in stari critice aflati internati in unitati sanitare care nu pot asigura investigarea/asistenta medicala corespunzatoare, fiind necesar transferul pacientului catre o unitate sanitara specializata; nou-nascutii aflati in stare-critica care necesita asistenta medicala calificata pe durata transferului, incubator si echipamente speciale de monitorizare si,eventual, ventilatie; 3.pacientilor grav accidentati, transportati de echipajele de prim ajutor la unitati sanitare, care nu pot asigura stabilizarea si asistenta medicala de urgenta corespunzatoare fiind necesar transferul de urgenta catre alte centre medicale specializate.

| Scopul proiectului
    Obiective specifice:
- Sprijinirea desfasurarii in mai bune conditii a misiunilor aeromedicale SMURD
- Scaderea numarului de misiuni aeromedicale secundare, de transfer interclinic, efectuate cu elicopterele din dotarea Inspectoratului General de Aviatie
- Cresterea numarului de misiuni de salvare aeromedicala efectuate in conditii nefavorabile ce ar impiedica accesul elicopterelor

Obiectiv general: Cresterea eficientei activitatii de interventie in situatii de urgenta, in general si a numarului de misiuni de salvare aeromedicala efectuate pe teritoriul Romaniei.


Avionul sanitar SMURD Avionul sanitar SMURD Avionul sanitar SMURD

| Aria geografica
    42 judete, inclusiv municipiul Bucuresti

| Rezumat
    SMURD reuseste sa salveze vieti si datorita vitezei de reactie si a timpului scurt de interventie, mai ales in cazurile care necesita transportul pacientului cu elicopterul. Totusi, unele interventii SMURD s-au complicat datorita vremii neprielnice sau au existat cazuri cand distanta a ingreunat efectuarea unor misiuni aeromedicale. De aceea, din fondurile stranse in cadrul campaniei de directionare a 2% din impozitul pe venit, Fundatia pentru SMURD a decis inchirierea unui numar de 100 de ore de zbor efectuate cu o aeronava dotata cu echipamente si aparatura medicala, compatibile cu cele existente in serviciile de medicina de urgenta, o „ambulanta aeromedicala” care sa puna la dispozitia medicilor si asistentilor SMURD tot ce este nevoie pentru protejarea vietii pacientului. Aceasta a efectuat zboruri interne de salvare, pe timp de zi si de noapte, in conditii meteorologice nefavorabile, de pe aeroporturile omologate in conditii de maxima siguranta, cu scopul de a veni, atunci cand este cazul, in sprijinul misiunilor aeromedicale SMURD.

Avantaje:1.transferul aerian al cazurilor critice aflate internate sau al pacientilor grav accidentati, transportati de echipajele de prim ajutor, la unitati sanitare care nu pot asigura asistenta medicala corespunzatoare; 2.transportul aerian pentru transferul nou-nascutilor aflati in stare-critica care necesita asistenta medicala calificata pe durata transferului.

Realizari: executarea a 35 de misiuni umanitare, pentru salvarea a 35 de vieti, dintre care 13 copii, cu varsta mai mica de 6 ani. Buget proiect: 673.000 RON.


| Date beneficiari
    Fondurile acestui proiect provin din campania privind redirectionarea a 2% din impozitul pe venit platit de persoanele fizice statului in anul 2009 si 2010, pentru sustinerea activitatii unui ong. In vederea responsabilizarii populatiei am initiat campanii de informare, in media cu ajutorul spoturilor TV, radio si a materialelor de promovare, campanii privind posibilitatea fiecarui individ de a-si exercita dreptul mentionat mai sus. Am organizat actiuni de voluntariat pentru informarea populatiei in mod direct cu ajutorul voluntarilor SMURD, prin intermediul brosurilor de informare privind detaliile procedurii "2% pentru SMURD".

| Rezultatele proiectului
    Prin intermediul acestui proiect au fost intreprinse un numar de 35 de misiuni umanitare, pentru salvarea a 35 de vieti omenesti, persoane cu varsta cuprinsa intre cateva luni si 87 de ani. Dintre cei 35 de persoane, 13 copii, cu varsta mai mica de 6 ani.

Prin aceasta initiativa s-a realizat un progres semnificativ din punct de vedere al cresterii eficientei activitatii de interventie aeromedicala in Romania, deoarece am sprijinit desfasurarea in mai bune conditii a misiunilor aeromedicale SMURD, am contribuit la scaderea numarului de misiuni aeromedicale secundare, de transfer interclinic, efectuate cu elicopterele din dotarea Inspectoratului General de Aviatie, la cresterea numarului de misiuni de salvare aeromedicala efectuate in conditii nefavorabile ce ar impiedica accesul elicopterelor. In concluzie acest proiect a contribuit la formarea in Romania a unui sistem de asistenta medicala de urgenta eficient.


| Argument
    Prin aceasta intiativa au fost intreprinse un numar de 35 de misiuni umanitare, pentru salvarea a 35 de vieti omenesti, persoane cu varsta cuprinsa intre cateva luni si 87 de ani. Dintre cei 35 de persoane, 13 au fost copii, cu varsta mai mica de 6 ani.

Rezultatele de mai sus dovedesc realizarea unui progres semnificativ din punct de vedere al cresterii eficientei activitatii de interventie aeromedicala in Romania, deoarece am sprijinit desfasurarea in mai bune conditii a misiunilor aeromedicale SMURD, am contribuit la scaderea numarului de misiuni aeromedicale secundare, de transfer interclinic, efectuate cu elicopterele din dotarea Inspectoratului General de Aviatie, la cresterea numarului de misiuni de salvare aeromedicala efectuate in conditii nefavorabile sau pe distante lungi ce ar impiedica accesul elicopterelor sau, respectiv, ar determina costuri de transport mult mai ridicate. In concluzie acest proiect a contribuit la sprijinirea formarii in Romania a unui sistem eficient de asistenta medicala de urgenta.


| Bugetul proiectului (in RON)
    673000

| Parteneri
    Ministerul Sanatatii, Ministerul Administratiei si Internelor, Inspectoratul General de Aviatie

| Website-ul proiectului
    http://www.fundatiapentrusmurd.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=100:2010-avion-sanitar-la-dispozitia-smurd&catid=44:proiecte&Itemid=78





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->