Participanti & Proiecte
Ce pot face doua maini dibace
|
Organizator: Asociatia ,, Centrul de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual |
|
Categorie: Incluziune sociala |
Atat elevii deficentii de auz cat si beneficiarii asociatiei, tineri absolventi cu aceeasi dizabilitate frecventau programul de socializare al asociatiei. Au inceput sa lucreze cu materialele puse la dispozitie si sa confectioneze diferite felicitari sau obiecte artizanale motiv pentru care am vrut sa-i incurajam sa faca mai mult. De asemenea am vrut ca produsele lor sa fie facute cunoscute pentru a-i face sa aiba mai multa incredere in ei si in talentul lor.
| Scopul proiectului
Scop:promovarea talentului şi a lucrarilor realizate de persoane cu deficiente de auz si vorbire,precum si imbunatirea abilitatilor de lucru si deschiderea unor oportunitati pe piata muncii.
O1:Organizarea unei expoziii de pictura si obiecte artizanale realizate de elevi ai scolilor speciale partenere si beneficiari ai asociatiei
O2:Realizarea la sediul asociatiei a lucrarilor ce urmeaza a fi expuse
O3:Mediatizarea lucrarilor realizate de elevi si beneficiari in randul institutiilor publice si private
O4:Dezvoltarea competentelor de comunicare,sociale,a spiritului de echipa.
| Aria geografica
Buzau, Focsani
| Rezumat
Elevii scolilor speciale pentru deficienti de auz realizează in cadrul centrelor de creatie o gama variata de obiecte artizanale (felicitari pe diferite teme sau prin tehnica quilling, origami, picturi, articole specifice sarbatorilor, bratari, margele si alte obiecte decorative). Lipsa materialelor necesare insa, este un impediment pentru realizarea unei arii mai ample de lucrari asi valorificarea muncii lor.
Realizarea lucrărilor la sediul centrului le-a oferit prilejul elevilor participanti in proiect sa socializeze intr-un mod util si placut cu ceilalti beneficiari implicaţi in proiect.
Atat elevii cat si beneficiarii centrului devin din copii tineri si din tineri adulti de aceea nevoile lor sunt in continua schimbare. Cum una dintre principalele nevoi ale unui adult este aceea de a avea un loc de munca, organizatia a anticipat acest lucru si a dorit sa vina in ajutorul lor prin implementarea acestui proiect. Astfel ei au avut oportunitatea de a-si exersa si imbunatati abilitatile in crearea obiectelor de artizanat si nu numai, pe de o parte iar reprezentantii institutiilor publice si private invitate pot deveni potentiali angajatori si le pot valorifica lucrările.
| Date beneficiari
Putem spune ca beneficiarii au fost implicati in implementarea proiectului prin faptul ca nu li s-a impus sa realizeze ceva anume, toate desenele sau obiectele artizanale au fost realizate dupa cum a vrut fiecare in parte fara a avea un model impus
| Rezultatele proiectului
Consideram ca odata cu implementarea proiectului s-au obtinut urmatoarele rezultate:
-dezvoltarea atat a abilitatilor practice cat si a celor de comunicare si a lucrului in echipa
-imbunatatirea cunostintelor elevilor, dezvoltarea deprinderilor si intelegerea unor aspecte privind cooperarea in scopul imbunatatirii calitatii vietii.
-integrarea sociala a persoanelor cu deficiente de auz si comunicare, prin facilitarea accesului pe piata muncii
-imbunatatirea perceptiei asupra persoanei cu handicap
-promovarea abilitatilor practice atat la nivelul institutiilor publice si private invitate la expoziţie cât şi la nivel local prin intermediul comunicatelor de presă şi a emisiunilor tv.
| Bugetul proiectului (in RON)
2696
| Parteneri
Scoala Speciala de Arte si Meserii Buzau, C.S.E.I. ,, Elena Doamna, Asociatia ,,1 Iunie 2001
| Website-ul proiectului
nu exista