close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Storytelling That Moves People



| Organizator:
    Asociatia Crestin - Umnaitara Slujirea Vietii
| Categorie:
    Incluziune socială
| Problema de fond
     Problemele identificate si pe care acest proiect le-a abordat sunt: scaderea interesului tinerilor pentu miscare in aer liber in timp ce in cazul persoanelor cu dizabilitati izolarea generata de pandemie a devenit mai apasatoare, le-a scazut puterea de cumparare, au mai putine optiuni de a duce o viata sanatoasa si de a participa la viata sociala.
In proiect am facilitat interactiunea dintre tineri cu si fara dizabilitati si lucratori de tineret cu dizabilitati, persoane cu experiente interesante de viata, cu performante deosebite, care au reusit sa atinga obiective provocatoare. Scopul intalnirilor a fost de a-i motiva pe tineri sa isi stabileasca obiective, sa actioneze pentru a le atinge si sa opteze pentru o viata sanatoasa, sa iubeasca si sa protejeze natura, sa faca drumetii in natura indiferent de circumstantele vietii.


| Scopul proiectului
    Scopul:
Cresterea nivelului de constientizare al participantilor privind importanta abordarii unui stil de viata sanatos, atins prin obiectivele:
- Cresterea gradului de constientizare asupra modalitatilor sanatoase de petrecere a timpului liber si incurajarea activitatii fizice - drumetii lungi in natura – pentru o dezvoltare armonioasa fizica si psihica a celor 550 de beneficiari directi, pe perioada derularii proiectului;
- Cresterea implicarii cu 10% a participantilor cu dizabilitati la viata sociala prin participare activa si învatare.


Storytelling That Moves People Storytelling That Moves People Storytelling That Moves People

| Aria geografica
    Iasi si pe Terra Saxonia - Via Transilvanica, pe ruta: Biertan - Copsa Mare - Noul Sasesc – Malancrav –Cris – Stejarenii – Sighisoara - Vulcan

| Rezumat
     Storytelling That Moves People este un proiect de incluziune finantat de Primaria Municipiului Iasi in baza legii 350/2005, care a reunit peste 730 de tineri, cadre didactice si lucratori de tineret, unii cu dizabilitati.
Problemele identificate si pe care proiectul le-a abordat sunt: scaderea interesului tinerilor pentru miscare in aer liber si provocarile prin care trec persoanele cu dizabilitati in vederea incluziunii sociale.
Proiectul nostru a creat cadrul de constientizare a importantei abordarii unui stil de viata sanatos si a facilitat interactiunea dinamica dintre 640 de elevi cu tineri si lucratori de tineret cu dizabilitati, persoane cu experiente interesante de viata, care au reusit depasindu-si limitele.
Principalele activitati sunt:
Sesiuni interactive - Indrazneste si vei reusi;
Camino de Iasi;
5 zile altfel, cu sau fara scaun rulant, cu sau fara bastonul alb, pe Via Transilvanica;
Biblioteca vie;
Open space.
Activitaile din cadrul proiectului au fost realizate prin metode de educatie non-formala: jocuri de cunoastere, activitati in aer liber, vizite culturale, drumetii lungi in natura, lucru in echipa, prezentari interactive, invatarea prin experienta practica, discuții facilitate de grup,
Rezultate:
6 parteneri de proiect;
731 de beneficiari au participat la activitatile de proiect, dintre care 99 persoane cu dizabilitati: 647 tineri; 61 cadre didactice; 24 lucratori de tineret;
5 evenimente si 20 sesiuni interactive organizate;
1 pagina facebook a proiectului cu detalii privind scopul, obiectivele si rezultatele proiectului si poze realizate in timpul activitatilor: https://www.facebook.com/StorytellingThatMovesPeople
5 comunicate de presa lansate
10 aparitii media.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii directi:
- 20 lucrtatori de tineret cu si fara dizabilitati
- 10 tineri cu si fara dizabilitati din Iasi
- 600 tineri liceeni, unii cu oportunitati reduse, din 5 licee tehnologice sau speciale din Municipiul Iasi
- 40 cadre didactice din 5 licee iesene


| Activitati
    Sesiuni interactive-Indrazneste si vei reusi:Au fost organizate 20 sesiuni interactive pentru 600 de liceeni din municipiul Iasi, in care persoane cu dizabilitati si-au spus povestea de succes.
Camino de Iasi:115 participanti, unii cu deficiente de vedere, de auz sau cu probleme locomotorii au participat la o drumetie de 12 km pe Camino de Iasi, pornind de la Palatul Culturii spre Gradina Botanica.
5 zile altfel, cu sau fara scaun rulant, cu sau fara bastonul alb, pe Via Transilvanica (VT): 10 tineri si lucartori de tineret, unii cu dizabilitati, au participat la o provocatoare si spectaculoasă drumetie – 63 de kilometri pe Terra Saxonia, pe ruta Richis – Biertan - Copsa Mare - Noul Sasesc – Malancrav – Cris – Stejarenii – Sighisoara - Vulcan, intr- o competiție cu propriile limite, dar cu bucurii autentice, destinata celor care scriu mergand pe cale povesti.
Open space: Au fost organizate 2 evenimente cu 40 de participanti. Accentul a fost pus pe experienta Camino de Santiago si Via Transilvanica, sute de kilometri parcursi pe jos de temerari, pentru diverse cauze sociale, carti publicate si obiective atinse cu perseverenta si multa munca.
Biblioteca Vie: Dupa ’5 zile altfel” beneficiarii au devenit „carti vii” si s-au lasat cititi de 20 de tineri curiosi, impartasind experienta lor, împlinirile precum și provocarile zilnice din timpul expeditiei pe Via Transilvanica.
Rescrie povestea ta! Participantii la ’5 zile altfel” au realizat un filmulet cu experienta de pe VT.


| Rezultatele proiectului
    Impactul proiectului Storytelling That Moves People este vizibil in primul rand la nivelul beneficiarilor, care si-au dezvoltat noi competente, au descoperit cum sa isi traiasca viata responsabil, sa iubeasca si sa protejeze natura.
Prin exerciții practice,discuții de grup si drumetii lungi in natura beneficiarii si-au explorat si valorificat abilitatile personale,s-au asociat in grupuri de lucru,si-au impartasit experientele,au comunicat si au inteles care sunt beneficiile unui stil de viata sanatos si importanta implicarii in viata comunitatii,fiecare participant devenind un multiplicator de informatii in comunitate,au petrecut timp de calitate impreuna,au sustinut si au fost sustinuti de grup exersand solidaritatea,si-au depasit limitele,ceea ce a dus la cresterea increderii in fortele proprii si in ceilalti,cu impact pozitiv asupra relatiilor si incluziunii sociale.
Membrii comunitatilor in care s-a desfasurat proiectul - Iasi si localitatile de pe Via Transilvanica - care au interactionat cu beneficiarii au devenit constienti de potentialul real al persoanelor cu dizabilitati si de necesitatea incluziunii lor sociale.
Un rezultat neasteptat: 5 beneficiari s-au asociat intr-un grup de initiativa si lucram impreuna la un proiect provocator de prevenire a abandonului scolar timpuriu.
Alte rezultate:
6 parteneri;
731 beneficiari (99 persoane cu dizabilitati): 647 tineri,61 cadre didactice,24 lucratori de tineret;
5 evenimente si 20 sesiuni interactive organizate;
pagina facebook a proiectului: https://www.facebook.com/StorytellingThatMovesPeople;
10 aparitii media.


| Bugetul
    88974,34 LEI

| Parteneri
    Proiectul a fost implementat in parteneriat cu 5 unitati de invatamant preuniversitar din Municipiul Iasi: Colegiul Economic Administrativ Iasi; Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”; Colegiul Tehnic „Ioan C. Stefanescu”; Liceul Tehnologicde Mecatronica si Automatizari; Liceul Tehnologic Special “Vasile Pavelcu” si cu Asociatia Viata are Sens, din Sighisoara.

| Despre organizator
    Asociatia Crestin - Umanitara Slujirea Vietii, este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, cu caracter social-cultural, educativ, sportiv şi umanitar.
Scopul asociatiei este sa creeze si sa initieze programe, actiuni si servicii pentru a promova dreptul la viata al persoanelor, grupurilor si comunitatilor aflate temporar in criza, care intampina dificultati in functionarea si integrarea sociala.
Beneficiari: adolescenti si tineri, persoane cu cerinte speciale, familii cu multi copii.


| Website proiect
    https://www.facebook.com/StorytellingThatMovesPeople



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->