close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



MagicHELP – Rețeaua Solidarității



| Organizator:
    Asociatia MagiCAMP
| Categorie:
    Dezvoltare economică și socială
| Problema de fond
    În România, există peste 50.000 de copii cu afecțiuni grave. Un lucru constatat este că atunci când un copil e diagnosticat cu o afecţiune severă, viaţa întregii familii se schimbă radical. Izolarea, teama de a fi stigmatizaţi, spaime și dureri de nerostit – cu toate se confruntă părinţii copiilor cu boli grave. Iar peste toate, vine și povara financiară enormă. Din acel moment, firesc, părinţii îşi dedică tot timpul și resursele financiare ale familiei, îngrijirii copilului bolnav. Însă, există mulţi oameni care pot și vor să susţină aceste familii - atât oameni din companii, cât și oameni specializați în diverse meserii, care își pot oferi serviciile sau priceperea.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului MagicHELP este îmbunătățirea calității vieții copiilor cu boli grave și familiilor acestora, prin punerea lor în legătură directă cu comunitatea care îi poate ajuta. Obiectivele pe care ne-am propus sa le indeplinim pentru atingerea acestui scop sunt: scăderea presiunii financiare asupra familiei; acces la diferite tipuri de educație – comunitate de profesori care oferă lecții, într-o manieră personalizată; construirea unei comunități de parteneri, voluntari și familii, la nivel local/regional; parteneriate cu părțile interesate din comunitate, pentru a oferi sprijin.

MagicHELP – Rețeaua Solidarității MagicHELP – Rețeaua Solidarității MagicHELP – Rețeaua Solidarității

| Aria geografica
    toată țara

| Rezumat
    Atunci când un copil primește un diagnostic grav, întreaga familie este afectată - părinții, bunicii și mai ales frații. Deși părinții se străduiesc din răsputeri să nu facă o diferențe între copii, atenția și cheltuielile se duc inevitabil către copilul grav bolnav. De aceea MagicHELP - Rețeaua Solidarității este un proiect gândit în jurul întregii familii și își propune să îi ajute pe toți, cu ceea ce are fiecare nevoie. Un consult medical gratuit poate fi o mare grijă luată de pe umerii familiei, un tuns sau o masă la restaurant, pentru care nu trebuie să plătești, sunt deopotrivă bucurii și sprijin nesperate pentru acești oameni, care nu mai ies din casă decât ca să meargă la spital.
MagicHELP este prima aplicație mobilă, din România, care ajută familiile cu copii grav bolnavi să beneficieze de servicii și produse gratuite. Astfel, conectăm nevoile acestor familii cu întreaga comunitate care dorește să ofere ajutor prin bunuri și/sau servicii.


| Date beneficiari direcţi
    3458 de copii în vârstă de până la 21 de ani cu o boală gravă.

| Activitati
    Aplicația MagicHELP înlesnește astfel sprijinul comunitar si conecteaza nevoile familiilor afectate de un diagnostic pediatric grav, cu partenerii Asociației Magic, care doresc să întindă o mână de ajutor, oferind produse si servicii gratuite sau cu costuri scăzute. Activitatile derulate in proiectuL MagicHELP, în intervalul 2021-2022:
- Consultanță oferită beneficiarilor și partenerilor, pentru utilizarea aplicatiei MagicHELP și accesarea serviciilor și bunurilor disponibile în aplicație;
- Activarea comunităților locale și a voluntarilor MagicHELP din orasele focus, pentru identificarea de potențiali beneficiari și sponsori;
- Identificarea de instituții și ONG-uri partenere, care pot facilita comunicarea despre aplicație, potențialilor beneficiari;
- Promovarea partenerilor care oferă bunuri și servicii gratuite, pe pagina de Facebook a asociației;
- Comunicarea despre lansarea proiectului și rezultatele acestuia, în media și online;
- Activități de management operațional și financiar;
- Mentionați câteva date despre beneficiarii direcți sau indirecți (numărul și tipul acestora).


| Rezultatele proiectului
    Pentru un numar de 150 de copii rezultatele au fost cele scontate:
- Aproape 10000 de beneficiari, sprijiniți prin aplicația MagicHELP;
- Peste 425 de parteneri activi, care oferă peste 14.745 de produse și servicii;
- Eficientizarea resurselor familiei, prin scăderea cheltuielilor cu manuale/cursuri;
- Acces la cursuri de educație non-formală, care oferă copiilor șanse mai mari la viață independentă, pe termen lung.
- Reintegrarea organică a familiilor in comunitate


| Bugetul
    200000 LEI

| Parteneri
    Platforma MagicHELP a fost dezvoltată cu sprijinul a peste 425 de parteneri activi, care au oferit, în intervalul 2021-2022, 14.747 de servicii și produse gratuite sau cu reduceri considerabile.

| Despre organizator
    Asociația Magic (MagiCAMP) este un ONG care oferă sprijin emoțional și material copiilor cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave, precum și familiilor acestora, prin 12 proiecte care asigură servicii și produse pentru aceștia.

| Website proiect
    https://asociatiamagic.ro/MagicHELP



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes