Participanti & Proiecte
Summer Course 2011
|
Organizator: Board of European Students of Technology Timisoara |
|
Categorie: Proiecte pentru tineret |
Tema cursului a fost aleasa in urma unui brainstorming pe baza posibilitatilor academice oferite de Universitatea "Politehnica" din Timisoara si pe baza domeniilor de activitate existente in universitatile partenere ale BEST. De asemenea tematica cursului a luat in vedere si temele din anii precedenti al caror numar de aplicanti a fost unul ridicat, ceea ce a denotat interesul studentilor in temele respective.
Printre nevoile atat ale participantilor cat si ale organizatorilor s-au aflat si dorinta de culturalizare, acumularea de cunostinte intr-un mediu multicultural si realizarea de legaturi prin socializare.
Prin realizarea scurt metrajelor s-a dorit evidentierea unor controverse ale societatii: libertate, homosexualitate, etc.
| Scopul proiectului
Scopul principal al cursului a fost acela de a aduce laolalta studenti straini pentru a invata si acumula cunostinte intr-un mediu multicultural si de a cunoaste diversitatea culturii locale.
Obiectivele cursului au fost:realizarea a 5 scurt metraje de minim 5 minute,realizarea a minim 15 ore de teorie prin care studentii au acumulat cunostinte in realizarea, punearea in scena si montarea filmelor, streaming si coloana sonora, realizarea a minim 19 ore de practica prin care participantii s-au familiarizat si au utilizat echipamentele tehnice si punerea in practica a aspectelor teoretice.
| Aria geografica
Europa
| Rezumat
Cursurile academice reprezinta fundatia ce sta la baza organizatiei BEST,Board of European Students of Technology.Inca de la inceput,prin organizarea lor s-a urmarit oferirea studentilor tehnici europeni a unei sanse de a calatori,de a cunoaste oameni noi,de a intra in contact cu alte culturi si traditii.Acest proiect ofera studentului o sansa in plus care sa contribuie la formarea sa ca si persoana,o sansa de a folosi cunostintele dobandite la scoala pentru a pune in practica idei,precum si sansa la o educatie complementara domeniului studiat.Cursul din vara anului 2011:"Streaming Episode 24:Timisoara strikes back" s-a axat pe filmarea de scurt metraje si streaming.In cadrul cursului au fost sustinute cursuri,laboratoare si activitati de teren,pe teme precum:"Introducere in utilizarea echipamentelor de filmat","Informarea si invatarea despre directii de scena ","Realizarea si montarea de scurt metraje","Streaming".Timp de 12 zile,24 de studenti straini,din 13 tari europene au participat la activitatile desfasurate in cadrul cursului,realizand la sfarsit 5 filme de scurt metraj,acestea fiind considerate evaluarea finala a participantilor.Resursele folosite (echipamente de filmat,echipamente de montaj film,recuzita pentru filmari) in cadrul cursului au fost puse la dispozitia participantilor,de catre organizatori si de catre cadrele didactice implicate in proiect.Scopul si obiectivele finale ale cursului au fost redarea unei imagini de ansamblu despre realizarea de scurt metraje intr-un mod profesionist, familiarizarea participantilor cu obiceiurile si cultura locala.
| Date beneficiari
Universitatea "Politehnica" din Timisoara a asigurat cazare, logistica si implicarea academica. Prin acestea s-a dorit realizarea unei imagini benefice a universitatii la nivel european.
Studentii tehnici straini -participantii- au fost nevoiti a completa un formular de evaluare in urma evenimentului, pentru a asigura calitatea acestuia si la editiile viitoare.
Studentii tehnici locali -organizatorii- s-au implicat in planificarea si desfasurarea evenimentului, precum si in culegerea de feedback in urma acestuia. De asemenea s-au angajat in promovarea orasului, precum si a culturii si a obiceiurilor locale si nationale.
| Rezultatele proiectului
In urma celor 12 zile de eveniment, participantii straini au reusit sa realizeze atat cele 5 scurt metraje propuse initial, cat si cele 15 ore de teorie, si cele 19 ore de paractica. Toate acestea au fost posibile datorita sprijinului acordat de Universitatea Politehnica din Timisoara si a cadrelor profesorale implicate in proiect, in urma proiectului toti participantii absolvind cursul cu brio si primind creditele ECTS. Scopul evenimentului a fost atins si el prin intermediul activitatilor sociale special pregatite pentru a crea mediul multicultural dorit atat pentru participanti cat si pentru organizatori.
Efectele generate in urma proiectului au fost cele mai multe de natura culturala, deoarece atat participantii cat si organizatorii au avut parte de un schimb cultural, de o experienta internationala, iar legaturile si prieteniile legate la sfarsit sunt si azi mentinute prin intermediul internetului si nu numai. Grupurile tinta, atat cel direct cat si cel indirect, au avut de castigat si in acelasi timp de invatat din aceasta experienta: participantii dobandind cunostinte in domeniul scurt metrajelor si explorand o noua cultura, iar organizatorii dobandind noi aptitudini in organizare si coordonare si luand parte la promovarea culturii locale si nationale.
| Bugetul proiectului (in RON)
9176,57
| Parteneri
Universitatea "Politehnica" din Timisoara, Hochland, Zanoni, Bilbor, Timbark, Pufuleti Ni Cool E, FITT, CJT, DJT, Raureni,
| Website-ul proiectului
http://www.best.upt.ro/sc11/