close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



ZERO LA MIE



| Organizator:
    INSPECTORTAUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN SATU MARE
| Categorie:
    Campanii sociale
| Problema de fond
    Legislaţia românească prevede interzicerea consumului de alcool de către conducătorii auto, limita admisă de alcool în sânge fiind zero, de unde şi denumirea campaniei Zero la mie. Cu toate acestea, foarte mulţi şoferi ignoră sancţiunile penale sau contravenţionale ce pot decurge ca urmare a consumului de alcool, un fapt îngrijorător fiind şi acela că mulţi dintre aceştia nu cunosc prevederile legii, ori fac confuzii cu legislaţii ale altor ţări europene, unde există o toleranţă mai ridicată faţă de consumul de alcool în trafic. Urmare a acestei atitudini generale, se constată că, pe primul loc între infracţiunile la regimul circulaţiei constatate în România, se situează infracţiunea de ,,conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.


| Obiectivele campaniei
    reducere a riscului de implicare a tinerilor în infracțiuni comise pe fondul consumului de alcool sau droguri.

ZERO LA MIE ZERO LA MIE ZERO LA MIE ZERO LA MIE ZERO LA MIE

| Aria geografica
    MUNICIPIUL SATU MARE, MUNICIPIUL CAREI, ORAȘUL NEGREȘTI OAȘ, ORAȘUL TĂȘNAD

| Rezumat
    Zero la Mie înseamnă viață! Zero la Mie înseamnă o minte limpede și decizii clare! Zero la Mie înseamnă capacitatea de a spune NU distracțiilor periculoase și DA activităților complexe, performante!

| Date beneficiari direcţi
    Publicul ţintă al campaniei a fost reprezentat de un număr de aproximativ 4.500 de beneficiari, în special tineri cu vârsta între 16-35 ani, din care:
- 4000 tineri din comunitate (Carei, Negreşti Oaş, Tăşnad), 400 elevi de liceu (Carei, Negreşti Oaş, Tăşnad) şi 100 de cursanţi ai şcolilor de şoferi.


| Activitati
    Pentru a ajunge la publicul ţintă au fost organizate o serie de evenimente publice în perioada estivală, în locuri de agrement sau zone aglomerate, sesiuni de informare în şcolile de şoferi, precum şi evenimente şi activităţi informative în licee

| Rezultatele proiectului
    - Număr de parteneri implicaţi în proiect: 9
- Număr total activităţi: 45
- Număr de activități informative desfășurate la clase în liceele din județul Satu Mare: 31 de activități (11 în municipiul Carei, 10 în orașul Negrești Oaș, 6 în orașul Tășnad și 4 în municipiul Satu Mare)
- Număr concursuri în licee: 3
- Număr de elevi informați: 2180
- Număr de cadre didactice informate: 215
- Număr de activități desfăşurate în școlile de șoferi: 4
- Număr de beneficiari/cursanți ai școlilor de șoferi informați: 117
- Număr de evenimente publice organizate în comunitate: 3
- Alte evenimente/activități publice realizate/la care s-a participat: 7
- Număr de persoane informate în cadrul evenimentelor publice: 1850
- Număr total beneficiari direcţi: 4562
- Număr de acțiuni de comunicare: 1 participare emisiune TV, 1 participare emisiune radio, 10 materiale de presă transmise de IPJ Satu Mare, 32 de apariții în mass media locală scrisă și online, 1 secţiune dedicată campaniei pe site-ul IPJ Satu Mare/Prevenire/Campanii; 1 pagină Facebook creată de CPECA: Zero la mie, 13 postări Facebook.


| Parteneri
    CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ȘI CONSILIERE ANTIDROG SATU MARE; PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CAREI;
PRIMĂRIA ORAȘULUI NEGREȘTI OAȘ;
PRIMĂRIA ORAȘULUI TĂȘNAD


| Despre organizator
    Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare face parte din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi este instituţia specializată a statului care exercită atribuţii privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice în condiţiile legii.

| Website proiect
    https://www.facebook.com/zerolamie/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->