close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Autism Voice Line si Casa Autism Voice pentru Ucraina



| Organizator:
    Asociatia Autism Voice
| Categorie:
    Premiul Special pentru INOVAȚIE
| Problema de fond
    La scurt timp de la inceputul razboiului din Ucraina, Autism Voice a lansat un call-center gratuit de analiza comportamentala, consiliere psihologica si PAP pentru familiile refugiate si familiile din Romania – Autism Voice Line pentru Ucraina. Cazurile de familii refugiate venite in Romania, alaturi de copii cu nevoi speciale, ne-au aratat imediat ca este nevoie de un spatiu particular in care cei mici se pot simti in siguranta, in care terapeutii ii pot ajuta fizic, in intimitate, nu numai la distanta. La o luna de la inceputul conflictului din Ucraina, Casa Autism Voice s-a deschis pentru a-i primii pe copii refugiati cu autism si apartinatorii acestora, cazuri sociale, cu tot confortul si suportul de specialitate de care ei au mai multa nevoie.

| Scopul proiectului
    Prin directiile punctuale de evaluari, terapie, grupuri de socializare si psihoterapie pentru copii cu autism ucraineni (fizic si la distanta, dupa caz), suport psihologic si consiliere pentru parintii copiilor cu autism ucraineni (fizic si la distanta, dupa caz), suport logistic si acte pentru familiile cu copii cu autism ucraineni aflate in tranzit (fizic si la distanta, dupa caz) si cazare, hrana si siguranta pentru familii cu copii cu autism ucraineni pe termen mediu/lung (pentru 21 beneficiari locuind in Casa Autism Voice, Bucuresti).

Autism Voice Line si Casa Autism Voice pentru Ucraina Autism Voice Line si Casa Autism Voice pentru Ucraina Autism Voice Line si Casa Autism Voice pentru Ucraina

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    "Autism Voice Line si Casa Autism Voice" pentru Ucraina a aparut in urma nevoilor urgente exprimate de catre parteneri si autoritati privind intr-ajutorarea refugiatilor din fata razboiului Ucraina-Rusia, unde oamenii, familille si, mai ales copiii, erau in mare nevoie de Prim Ajutor Psihologic, Psihoterapie, suport pentru traume, anxietate, dizabilitati mintale si alte forme de socuri la nivelul acesta. Am creat atat o linie online-fizica de suport psihologic pentru cetateni in nevoie, cat si am inchiriat si dotat o vila cu 7 camere, bai, bucatarie, curte, pentru 21 de mame si copii cu autism ucraineni in nevoie atat de interventie de specialitate, cat si de cazare separata, copiii cu tulburari fiind copii ce nu pot trai in centre sau spatii cu multi oameni straini. Activitatile au vizat tot ceea ce inseamna suport psihologic, ABA, de socializare si integrare pe care echipele noastre de specialisti le ofera, cat si am acoperit nevoi de documente medicale, logistica, hrana si adapost pe termen-lung pentru cei mai in nevoie. In cele 9 luni de proiect, am putut ajuta concret 350 de beneficiari, adulti si copii, refugiati, avand o echipa de 15 oameni lucrand full-time, si primind suport pentru implementare de la FONSS si UNHCR, astfel incat impactul sa fie unul durabil si eficace. Proiectul este actualmente inca activ, Casa Autism Voice avand inca 10 rezidenti, mame si copii, iar linia de suport inca asistand in teritoriu, dupa caz.

| Date beneficiari direcţi
    350 refugiati beneficiari directi:
150 adulti si copii prin call-center (fizic si online)
50 adulti si copii prin acte si suport logistic
21 mame si copii prin programe specialitate si Casa Autism Voice
129 copii prin programe de interventie, consiliere, grupuri, terapii si evaluari


| Activitati
    A1. Implementare de suport de specialitate pentru copii cu autism refugiati (fizic si la distanta, dupa caz). Preluarea de cazuri familii cu copii cu autism refugiati veniti prin linia de asistență și/sau vin din partea DGASPC/organizații colaboratori, verificare și atribuire suport de specialitate specific (autism, trauma, PTSD) oferind evaluare, terapie, grupuri de socializare si/sau psihoterapie pentru copii cu autism ucraineni si desfășurarea de activități de specialitate cu copiii cu autism ucraineni conform trierii de specialitate anterioare. Gestionare de voluntari traducători/medici pentru infrastructura programului pe toată durata acestuia.
A2. Implementare de suport psihologic si consiliere pentru parintii copiilor cu autism ucraineni (fizic si la distanta, dupa caz)
A3. Implementare de suport logistic, acte juridice sau medicale, pentru familiile cu copii cu autism ucraineni aflate in tranzit preluate prin call-center sau prin parteneri DGASPC-URI/ONG-uri, UNHCR, ONU.
A4. Administrarea Casei Autism Voice pentru pentru 21 beneficiari ce locuiesc in Casa Autism Voice pe termen lung (vila inchiriata pe strada Arhireul Calist nr.15, sector 2, Bucuresti) si oferirea de programe de specialitate (terapie recuperatorie ABA pentru autism, grupuri de socializare, consiliere psihologica, PTSD) acestora.


| Rezultatele proiectului
    R1. Imbunatatirea calitatii vietii si prevenirea efectelor PTSD cu cel putin 35% asupra 350 de copii tipici si copii cu autism ucraineni prin evaluari, ore de terapie ABA, grupuri de socializare si ore de psihoterapie, acestia fiind monitorizati prin dosare sociale copii, fise de evaluari, liste prezenta grupuri, planuri de interventie.
R2. Imbunatatirea calitatii vietii si prevenirea efectelor PTSD cu cel putin 40% asupra 350 de apartinatori ai copiilor ucraineni din proiect prin ore de consiliere psihologica si psihoterapie, acestia fiind monitorizati prin rapoarte psihologice, fise de prezenta/inregistrare.
R3. Imbunatatirea calitatii vietii si tranzitiei pe teritoriul Romaniei pentru 50 de familii cu copii tipici si cu copii cu autism prin intermediere acte juridice/medicala sau asistenta locativa psihologica in teritoriul Romaniei, acestia fiind monitorizati prin tabele preluare/rezolvare cazuri, fise de evidenta Autism Voice – parteneri/autoritati.
R4. Imbunatatirea calitatii vietii si a sanatatii mintale si recuperatorii cu cel putin 80% pentru 21 mame cu copii cu autism refugiati pe termen lung aflati in nevoie de locuinta specifica si servicii de specialitate dedicate acestora, in intimitate, acestia fiind monitorizati prin dosare sociale familie/caz, planuri interventie, evaluari psihologice, acte/facturi casa si utilitati, servicii medicale si stomatologice.


| Bugetul
    794520,00 LEI

| Parteneri
    FONSS, UNHCR

| Despre organizator
    Misiunea asociației Autism Voice, încă din 2008, este de a dezvolta și a oferi, la nivel național, cei mai buni specialiști și cele mai bune programe de recuperare și integrare a copiilor cu tulburări din spectrul autist sau comportamentale, intarzieri in dezvoltare sau orice alta afectiune de natura mintala. Raza de actiune a organizatiei este atat locala, cat si nationala, avand peste 16 programe implementate si o echipa de peste 70 de specialisti dedicati pe arii de la sanatate, la educatie.

| Website proiect
    https://autismvoice.ro/autism-voice-line-ucraina/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->