close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Împreună pentru Sănătate



| Organizator:
    Asociatia M.A.M.E.
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    De 14 ani, Asociația M.A.M.E. oferă sprijin pacienților cu boli grave din România. Din interacțiunea avută cu peste 10000 de persoane, cele mai solicitate tipuri de ajutor au fost pentru informare și îndrumare în accesarea serviciilor medicale potrivite, atât la clinici și spitale din țară, cât și din străinătate; sprijin privind strângerea fondurilor necesare pentru plata unor investigații și tratamente ce nu pot fi efectuate în România sau nu pot fi acordate la timp; cazarea necesară în cazul părinților cu copii bolnavi deoarece în cele mai multe unități spitalicești nu există locuri special amenajate în care aparținătorii să doarmă, să îşi spele hainele sau să gătească, în perioadele de spitalizare; suport pentru găsirea unor medicamente, traduceri documente medicale.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului: Creșterea accesului la servicii necesare pacienților cu boli grave din România.
O1: Îndrumare și suport privind accesarea unor servicii medicale, de cazare și transport, din țară și din străinătate, precum și consultanță privind strângerea de fonduri necesare pentru 1700 pacienți, timp de 12 luni, prin dezvoltarea platformei www.impreunapentrusanatate.ro
O2: Dezvoltarea Rețelei Solidarității, ce îi aduce împreună pe cei care au nevoie de ajutor cu cei care pot ajuta prin oferirea de bunuri și servicii, și atragerea unui număr de cel puțin 100 de persoane, timp de 12 luni.


Împreună pentru Sănătate Împreună pentru Sănătate Împreună pentru Sănătate

| Aria geografica
    Nu e cazul

| Rezumat
    În ultimii ani, România s-a confruntat cu provocări majore în domeniul sănătății ca urmare a subfinanțării sistemului public de sănătate, a lipsei unor programe naționale de screening sau medicamente vitale. Toate acestea au condus în timp la creșterea alarmante a numărului de persoane diagnosticate cu cancer sau alte boli grave. Totodată, pandemia COVID-19 a împiedicat accesul pacienților cronici la serviciile medicale atât în spitalele de stat, cât și în mediul privat. Asociația M.A.M.E. cunoaște îndeaproape nevoile cu care se confruntă pacienții cu boli grave deoarece, de 14 ani, depune constant eforturi pentru a le oferi o gamă largă de servicii psiho-socio-medicale menite să îi ajute să depășească mai ușor perioada de confruntare cu boala. Pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi, în luna iulie 2021 am lansat www.impreunapentrusanatate.ro, o soluție digitală, dinamică și interactivă, menită să pună gratuit la dispoziția pacienților și aparținătorilor acestora nenumărate resurse: consiliere privind accesarea serviciilor medicale potrivite; găsirea unor medicamente ce nu sunt disponibile pe piață; consultanță privind strângerea de fonduri pentru plata unor investigații și tratamente nedecontate de C.N.A.S. sau neacordate în timp util; găsirea unor soluții de cazare, dar și alte tipuri de nevoi apărute în procesul de investigare și tratare a bolii. În plus, am dezvoltat în jurul platformei o Comunitate a Solidarității, un loc de bine virtual unde toți cei care își doresc să ofere cazare, transport și alte bunuri și servicii specifice vor putea fi alături de pacienții cu boli grave.

| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii direcți: cel puțin 1700 de pacienți cu afecțiuni grave sau aparținători, ce au nevoie de suport în vederea accesării fondurilor necesare pentru plata unor tratamente sau investigații medicale; identificării unei clinici sau spitale, din țară sau din străinătate, ce oferă serviciile medicale de care are nevoie pacientul; găsirii unei soluții de cazare pentru aparținători, pe perioada spitalizării pacientului și a medicamentelor necesare, traducerea unor documente medicale.
Dintre aceștia, 464 persoane au fost persoane din Ucraina, în special mame și copii, care au fost nevoiți să-și părăsească țara din cauza războiului. Aceștia au primit, prin intermediul proiectului, sprijin material constând în donații de alimente neperisabile, produse de igienă personală, medicamente de primă necesitate și suplimente alimentare. De asemenea, au primit suport în găsirea de spații de cazare, au fost ajutați cu traducerea unor documente personale/medicale, am facilitat accesul gratuit la servicii medicale de la noi din țară.


| Activitati
    A1. Echipă și proceduri de lucru
- Stabilirea echipei, realizarea unui training pentru echipa de proiect, definirea procedurilor de lucru cu beneficiarii și cu partenerii (clinici, instituții publice, persoane fizice/juridice dispuse să pună la dispoziția pacienților/aparținătorilor diverse servicii: cazare, transport etc)
- Organizarea de întâlniri lunare cu echipa pentru evaluarea activităților, monitorizarea statusului solicitărilor de sprijin etc.
A2. Servicii gratuite oferite pacienților din întreaga țară prin dezvoltarea unei soluții digitale
- Preluarea, verificarea și evaluarea solicitărilor de ajutor primite prin intermediul platformei;
- Actualizarea permanentă a informațiilor privind accesarea serviciilor medicale din țară și din străinătate;
- Încheierea de parteneriate cu spitale, clinici și alte instituții în vederea direcționării către asociație a pacienților care au nevoie de serviciile oferite gratuit prin proiect
A3. Comunicare și promovare proiect
- Promovarea constantă a platformei în social media
- Transmiterea de newslettere către baza de abonați
- Realizarea de articole și știri în mass-media
- Diseminarea de flyere către spitale, instituții și alte ONG-uri
A4. Sustenabilitate
- Organizarea unor campanii de strângere de fonduri care să susțină serviciile proiectului pe termen lung, prin atragerea unor sponsori și donatori
- Atragerea unor voluntari noi în proiect, care să asiste beneficiarii;


| Rezultatele proiectului
    Rezultate obținute în perioada ianuarie-decembrie 2022:
• 1700 de persoane au beneficiat de serviciile oferite gratuit prin intermediul proiectului;
• 64 de specialiști voluntari implicați în acordarea de suport pacienților cu boli grave sau persoanelor refugiate din Ucraina;
• 7643 ore de voluntariat oferite pacienților/persoanelor din Ucraina, pentru a-i ajuta să depășească mai ușor perioada dificilă prin care trec;
• 102 persoane au devenit parte din Comunitatea Solidarității, creată pentru a aduce împreună pe cei care au nevoie de ajutor cu cei care pot ajuta;
• 563 aparținători implicați în campaniile de strângere de fonduri;
• 76264 euro atrași din comunitate și donați pacienților pentru accesarea serviciile medicale necesare;
• 21430 accesări ale platformei, timp de 1 an;
• 9500 vizitatori unici ai platformei;
• 435 de clinici și spitale disponibile pe platforma, din peste 20 de țări din Europa, America și Asia. Acestea sunt grupate pe patru categorii (oncologie, hematologie, radioterapie și transplant medular), cuprinzând informații despre serviciile medicale puse la dispoziție în cadrul fiecărei secții, date de contact ale specialiștilor, opțiuni de cazare în apropierea spitalelor, transportul de la aeroport și alte detalii importante.


| Bugetul
    139200 LEI

| Parteneri
    Fundația Vodafone România – finanțator al proiectului

| Despre organizator
    Asociația M.A.M.E. este o organizație nonprofit care, de 14 ani, oferă sprijin pacienților diagnosticați cu cancer și alte boli grave, prin facilitarea accesului gratuit la o gamă largă de servicii psiho-socio-medicale de care aceștia au nevoie astfel încât să depășească mai ușor perioada de confruntare cu boala.

| Website proiect
    www.impreunapentrusanatate.ro



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->