close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Adoptă o scrisoare & Crăciun pentru bunici



| Organizator:
    Asociația Îngeri pentru suflete
| Categorie:
    Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor
| Problema de fond
    Pe parcursul activității noastre în comunitățile defavorizate am observat un lucru: copiii din acele familii nu primeau niciodată nimic de Crăciun. I-am rugat, așadar, să scrie scrisori Moșului, pentru a realiza o conexiune directă între beneficiar și donator.

Ne-am propus să le îndeplinim dorințele primite și să completăm cu cadouri pentru copiii care nu știau sau nu puteau să scrie, fiind prea mici sau suferind de dizabilități. Uneori, aceștia au fost ajutați de către profesori sau îngrijitori să scrie o scrisoare.

Pe lângă cei mici, și cei mai în vârstă dintre beneficiarii asociației erau în pericol de a fi uitați de sărbători. Am analizat listele asociației și am decis să pregătim pachete de Crăciun și pentru bunicii singuri și nevoiași.

Scopul general al proiectului: Să aducem o bucurie copiilor și bătrânilor din comunitățile sărace în prag de sărbători, să le redăm speranța și să le arătăm că merită să fie fericiți, în egală măsură.

Obiective:
1. Asigurarea cadourilor de Crăciun pentru cel puțin 6000 de copii și 3000 de bătrâni din cel puțin 10 județe din țară;
2. Sporirea vizibilității proiectului;
3. Atragerea a cel puțin 7 parteneri noi.


Adoptă o scrisoare & Crăciun pentru bunici Adoptă o scrisoare & Crăciun pentru bunici Adoptă o scrisoare & Crăciun pentru bunici

| Aria geografica
    Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Timiș, Cluj, Vaslui, Ilfov, Neamț, Suceava, Bistrița Năsăud, Caraș Severin, Botoșani, Iași, Teleorman, Tulcea, Alba, Hunedoara

| Rezumat
    Construind, în timp, o reală conexiune cu grupurile țintă, am aflat că bunicii și copiii din mediile defavorizate din grija asociației nu se pot bucura de un cadou de Crăciun. Ne-am propus atunci ca cei mici să nu se mai simtă „mai prejos” decât prietenii lor și am dorit să ajutăm persoanele de vârsta a treia cu alimente, produse de igienă și fructe.

Pentru a afla ce își doresc, am încurajat copiii să scrie scrisori Moșului și am făcut o listă de alimente pentru pachetele bătrânilor. Obiectivul a fost să ajungem la cel puțin 6000 de copii și 3000 de bătrâni.

Pe parcursul proiectului am beneficiat de implicarea constantă a comunității prin intermediul a peste 300 de voluntari din 17 județe din țară și din 16 orașe de peste hotare. Cu ajutorul acestora am lansat în forță „Adoptă o scrisoare și Crăciun pentru bunici” în septembrie 2022.

Scrisorile copiilor au fost preluate de voluntari sau trimise prin poștă/curier la sediul nostru. După ce au fost organizate după vârstă, acestea au fost fotografiate și s-a făcut apel către public pentru a adopta o scrisoare, pentru a ajuta un copil care nu poate scrie o scrisoare sau pentru a trimite un pachet unui bătrân singur. Totodată, am afișat conturile pentru donații în bani.

Voluntarii și-au pus la dispoziție casele sau sediile afacerilor din România și străinătate (Anglia, Austria , Belgia, Franța, Polonia, Germania, Italia) pentru colectarea de pachete, au fost lansate campaniile de promovare în Social Media și am participat la diverse evenimente și târguri caritabile organizate pentru beneficiarii asociației.

Partenerii și sponsorii vechi și noi ni s-au alăturat și, tot cu ajutorul voluntarilor, am reușit să distribuim aproximativ 25.000 de pachete, în 18 județe din țară.


| Date beneficiari direcţi
    17000 copii de la 0 – 18 ani și 8000 bătrâni aflați în dificultate, fără posibilități materiale, cu dizabilități, fără aparținător. Am susținut persoane din 18 județe din țară.
Copiii și-au scris dorințele de Crăciun sub forma scrisorilor, alături de desene reprezentative.


| Activitati
    Activități 2022:
- Promovare sponsorizată prin Facebook, Instagram;
- Promovare organică: prin sustinebinele.ro.
- Campanii influenceri (Anda Adam, DaddyCool, etc.)
- Postări Social Media (1-2 postări zilnic);
- Publicare advertoriale în reviste;
- Organizarea de tombole caritabile
- Participarea la târguri caritabile de gătit;
- Apariții în emisiuni radio + TV (regionale și naționale).

Etape de implementare:
- Etapa 1: Septembrie: Am făcut apel la comunitățile aflate în grija asociației să scrie scrisorile. Am mobilizat voluntarii din țară și din afară să se alăture centrelor de colectare. Am organizat listele cu beneficiarii de vârsta a treia.
- Etapa 2: Octombrie: Am primit scrisorile și le-am sortat.
- Etapa 3: Noiembrie: Am făcut apelul online și offline către potențialii donatori pentru a adopta o scrisoare și a susține și un bătrân aflat în dificultate. Am început promovarea plătită pe canalele Social Media. Partenerii constanți ni s-au alăturat, alături de primii sponsori. Voluntarii s-au ocupat de canalele de comunicare pentru a gestiona distribuirea scrisorilor și a donațiilor.
- Etapa 4: Decembrie: S-au strâns pachete până pe data de 21, au fost sortate și au fost trimise pe rând în țară în funcție de liste. Acestea au fost împărțite în fiecare zonă cu ajutorul voluntarilor. În tot acest timp am menținut deschisă comunicarea cu comunitatea de susținători prin imagini de la locurile unde au fost împărțite pachetele.


| Rezultatele proiectului
    Cel mai mare beneficiu adus copiilor și bătrânilor din comunitățile defavorizate este sentimentul de incluziune socială. Faptul că au fost văzuți, auziți și, mai ales, ascultați. Faptul că au fost integrați într-o acțiune la scară atât de mare le-a redat speranța în oameni. Datorită proiectului au avut un Crăciun cu daruri, precum ceilalți semeni ai lor. 25.000 de cadouri au ajuns în 18 județe din țară.

Gradul de implicarea a comunității și vizibilitatea proiectului au atins cote maxime în 2022. Am fost ajutați de un număr impresionant de voluntari de toate vârstele și am atras donatori din întreaga țară și din Europa, „dizolvând” bariera dintre mediile sociale.

Puterea exemplului s-a tradus în faptul că am avut beneficiari în cadrul programului care au revenit ca voluntari în alte proiecte, motivația lor fiind acel cadou primit de Crăciun. De asemenea, fenomenul de „beneficiar devenit donator” a fost prezent și în campania 2022, beneficiari din anii trecuți ai proiectului dorind să dea mai departe din ceea ce aveau.


| Bugetul
    492153 LEI

| Parteneri
    Profi, International Alexander, RoCredit IFN, Highplast srl, Vio Trans Group, Brandl Ro SRL, Fundația Alber, Asociația Pastel, Asociația caritabilă „Gătim împreună pentru o lume mai bună”, Banca regională pentru alimente Timișoara, Kiki & Iri SRL, S.C. Marasped Intertrans SRL, G-trans Esperto SRL, Puka Transcom SRL, Monitorul Oficial, Davi Press Pavaje SRL, Affinity Transport Solutions, Neotronix SRL, S.C. Smart Control SRL, S.C. Fairy Dairy SRL, Beep Media International, Hydraulic Solutions SRL, S.C. Limoncello SRL, S.C. Zâmbește mai des, S.C. Lexus Publicitate SRL, S.C. Royal Trans SRL, Lucas Top Events, Coaching4EU, Restart Enery One S.A., Menex SRL, Give First, Dreossi Dental SRL, Schuetz Agra Impex SRL, Efe Impex SRL

| Despre organizator
    Îngeri pentru Suflete a luat naștere din dorința de a ajuta copiii și persoanele în vârstă din comunitățile defavorizate ale României. Misiunea asociației este de a combate abandonul școlar, de a susține copiii din medii rurale subdezvoltate și de a sprijini persoanele vârstnice. Asociația se implică în 13 județe ale țării constant, cu peste 300 de voluntari, 5 proiecte permanente și aproximativ 60.000 de copii și vârstnici care au beneficiat de sprijin din partea organizației.

| Website proiect
    https://ingeripentrusuflete.ro/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->