close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



MagicHOME - o casă departe de casă



| Organizator:
    Asociatia MagiCAMP
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Pe parcursul tratamentului copiilo parinţii trebuie sa fie cât mai aproape de copiii lor iar povara financiară poate deveni copleşitoare. Din cauza costurilor mari de cazare şi transport, unii parinţi îşi vizitează copiii foarte rar, aleg pentru tratament centre mai puţin specializate pentru că sunt mai aproape de casă sau, în unele cazuri, refuză chiar tratamentul. Pentru părinţi este foarte important să fie alături de copilul bolnav şi de centrul medical dar şi să intre în contact cu alţi părinţi şi să beneficieze de suport profesional non-medical. Parintii, de cele mai multe ori mama, stau langa copilul sau, langa patul lui, pe un scaun. Acesti oameni stau cu zilele, saptamanile, cu lunile. dar unde doarme părintele, dar unde se spala? Unde mananca? Lipsa unor condiţii minine pe perioade atât de lungi îi fac să-și piardă puterea.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este de: îmbunătățirea calițății vieții familiei pe durata tratamentelor copilului, creșterea siguranței pacientului (copilului), reducerea numărului de infecții nosocomiale, reducerea presiunii financiare asupra familiei. MagicHOME este mai mult decât un acoperiş deasupra capului, este ACASĂ departe de CASĂ, un spaţiu care asigură condiţii decente de locuit şi hrană pentru copil şi parinţi, pe toată perioada cât copilul trebuie să urmeze tratament.

MagicHOME - o casă departe de casă MagicHOME - o casă departe de casă MagicHOME - o casă departe de casă

| Aria geografica
    România - Cluj - Napoca, Iași, București, Timiș, Dolj, Mureș, Republica Moldova - Chișinău, Austria - Viena

| Rezumat
    Când ești părinte, iar copilul tău este bolnav, "Luați loc, vă rog!" din partea medicului care a pus diagnosticul poate să însemne un „luat loc” de ore, zile, luni sau chiar ani întregi lângă patul copilului bolnav. În fiecare an, în România, sute de copii sunt diagnosticaţi cu cancer şi alte afecţiuni grave. Ei necesită îngrijiri în clinici specializate care sunt, de obicei, situate departe de localităţile de domiciliu, iar peste 70% dintre aceşti copii provin din familii cu o situaţie financiară modestă. În fiecare caz în parte urmează săptămâni, luni sau chiar ani petrecuți în spital împreună cu familiile lor care îi veghează. Astfel, părinții copiilor cu afecțiuni grave stau în condiții grele, aproape de copilul lor. Dorm pe un scaun noapte de noapte sau ghemuiți în patul copilului, folosesc o baie comună, nu au o bucătărie unde să poată găti pentru cel mic alimentația impusă de tratament sau un loc unde să spele hainele. Pe lângă toate acestea sunt adesea singuri, fără cineva aproape să îi susțină emoțional și psihologic. Pentru părinţi este foarte important să fie alături de copilul bolnav. La fel de important este ca ei să fie aproape de centrul medical, dar şi să intre în contact cu alţi părinţi care trec prin situații asemănătoare. Așa s-a născut MagicHOME. MagicHOME înseamnă acasă pentru familiile cu copii diagnosticaţi cu cancer sau alte afecţiuni grave. Aproape de spitalele de pediatrie, este o locuință temporară, aflată la dispoziția lor cât timp aceștia au nevoie să fie lângă copilul lor internat. Refugiul oferă locuri de dormit și toate facilitățile necesare unei case, locuri de joacă în interior şi în curte, servicii de suport emoțional precum terapie prin artă şi consiliere psihologică.

| Date beneficiari direcţi
    117.302 nopti de cazare oferite - aproximativ 321 de ani. 13.736 de copii si parinti

| Activitati
    Copiii afectaţi de cancer necesită îngrijiri în clinici specializate, care sunt, de obicei, situate departe de localităţile lor de domiciliu. Peste 70% dintre aceşti copii provin din familii cu o situaţie financiară modestă.
Costurile mari de transport şi cazare sunt principala cauză pentru care mulţi copii fie:
• sunt diagnosticați târziu;
• amână sau întrerup tratamentul;
• amână sau întrerup prezentările la medic în perioada de observație.
Toate acestea reduc dramatic şansele copiilor la vindecare.
Condiţiile în care părintele însoţeşte copilul pe perioada spitalizării sunt aproape fără excepţie sub nivelul demnităţii umane.
Mama / însoțitorul trece prin situaţii pe care cei mai mulţi dintre noi nu şi le pot imagina:
• doarme pe scaun lângă patul copilului sau ghemuită, în patul copilului;
• nu are condiții de igienă personală (poate folosi doar baia comună; de cele mai multe ori nu există un spațiu de duș);
• nu are unde să îşi spele hainele;
• nu are unde să pregătească o masă.
Prin MagicHOME, oferim GRATUIT locuri de dormit și tot ce este necesar pentru un "acasă", bucătărie pentru o mâncare „ca acasă”, locuri de joacă indoor şi outdoor şi servicii de suport non-clinic precum terapie prin arta şi suport psihologic.


| Rezultatele proiectului
    Am pornit cu o singură casă, în București pe lângă Institutul Oncologic Fundeni în 2019, dar în acest moment avem o rețea de 14 MagicHOME - uri, în 5 orașe: Iași, Cluj - Napoca, București, Viena, Chișinău. Pe parcursul celor 5 ani de proiect am deținut MagicHOME - uri și în Timișoara, Craiova și Târgul Mureș, dar din cauza cererilor puține de cazare și lipsa bugetului, am fost nevoiți să renunțăm la ele și să investim in orașele unde cererea este foarte mare, casele fiind mereu fully - booked. În acest moment, apelăm și la o rețea de hoteluri și pensiuni care ne oferă cazare gratuită sau cu discount pentru perioadele când nu mai facem față cererilor.

| Bugetul
    15000000 LEI

| Parteneri
    nu exista

| Despre organizator
    Asociația Magic (MagiCAMP) este un ONG care oferă sprijin emoțional și material copiilor cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave, precum și familiilor acestora, prin 12 proiecte care asigură servicii și produse pentru aceștia.

| Website proiect
    https://asociatiamagic.ro/MagicHOME



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes