close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Fondul de Urgenta pentru Spitale



| Organizator:
    Asociatia MagiCAMP
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    In Martie anul trecut Romania a fost la fel ca si restul lumii surprinsa de pandemia cauzata de noul coronavirus care a generat o situatie fara precedent ultima suta de ani: inchiderea granitelor, blocarea traficului aerian, ingreunarea aprovizionarii cu alimente sau medicamente esentiale.
S-a nascut rapid o nevoie uriasa de echipamente precum mastile de protective, manusi, combinezoane. In toata tara acestea au devenit din ce in ce mai greu de gasit si chiar imposibil de achizitionat. O alta problema identificata a fost cantitatea insuficienta de aparatura medicala pentru tratamentul infectiilor respiratorii .
Nevoile specifice ale fiecarui spital, clinica sau centru pentru personae vulnerabile au fost identificate impreuna cu medicii sau cu managerii centrelor. Cererile au variat de la lenjerii de pat pana la monitoare pentru ATI.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost evitarea unor focare de infectie cu COVID-19 in spitalele din linia I din toata tara prin distribuirea de echipamente de protectie si aparatura medicala.
Obiectivul initial de 120 de spitale din linia 1 a fost cu mult depasit prin includerea in program a zeci de centre pentru persoane vulnerabile, dispensare medicale din mediul rural si cabinete de medicina de familie.


Fondul de Urgenta pentru Spitale Fondul de Urgenta pentru Spitale Fondul de Urgenta pentru Spitale

| Aria geografica
    Toata tara.

| Rezumat
    Anul trecut in momentul izbucnirii pandemiei in Romania, urmata de o perioada de lockdown tara noastra a intrat rapid intr-o criza sanitara generate de lipsa materialelor de protective precum masti respiratorii si combinezoane si de numarul insufficient al aparaturii si instrumentarului medical dedicate infectiilor respiratorii.

La inceput ne-au solicitat ajutorul spitalele cu sectii de oncologie pediatrica cu care asociatia noastra avea deja contracte de parteneriat de lunga durata, insa in scurt timp zeci de medici din toata tara ne-au cerut disperati ajutorul temandu-se de focare de infectari cu noul coronavirus in spitale ceea ce ar fi afectat mai ales pacientii cronici. De asemenea personalul medical fara protectia adecvata era expus la risc.
Foarte rapid, am alcatuit o celula de criza in cadrul asociatiei care sa preia cererile de ajutor, dar sa demareze in acelasi timp achizitiile de echipamente de protectie ai aparatura medicala, precum si stranferea de fonduri. In acelasi timp, un grup secundar din organizatie a inceput sa organizeze livrarile catre cele 121 de spitale de linia 1 din tara alaturi de voluntari.
Fondul de Urgenta pentru Spitale a impiedicat raspandirea COVID-19 in randul populatiei vulnerabile si a lucratorilor medicali livrand echipamente de protectie si aparatura in peste 121 de spitale si centre pentru seniori in valoare de peste 1.000.000 de EUR.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii directi ai proiectului sunt 150 de spitale din linia I, centre pentru persoane vulnerabile, dispensare din mediul rural, cabinete de nedicina de familie. Toti angajatii acestor institutii sunt beneficiari directi ai Fondului de Urgenta pentru Spitale. Estimam ca numarul lor la 4500 de persoane.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti sunt pacientii protejati de o posibila infectie cu COVID-19. Numarul ajunge la 100.000 de pacienti.

| Activitati
    Echipa de criza formata in interiorul organizatiei a avut 4 activitati principale:
-preluarea cererilor de la medicii din toata tara
-achizitia de echipamente de protectie: masti, combinezoane, bonete, botosi, manusi, dezinfectanti si aparatura medicala
-strangerea de fonduri din donatii indivizuale si de la companii
-distribuirea in conditii de siguranta sanitara a echipamentelor si aparaturii in toata tara cu sprijinul unei echipe de voluntari


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele proiectului au fost pe de-o parte impiedicarea focarelor de infectie cu COVID-19 in randul medicilor si al pacientilor spitalelor din linia I, iar pe de alta parte a fost coagularea comunitatilor locale pentru sprijinirea spitalelelor din orasele/judetele lor.
Adesea romani din diaspora s-au mobilizat pentru strangerea de fonduri necesare dotarii spitalului din orasul natal.
Pe de alta parte, am incurajat compaanii mici locale, precum cea care ne-a ajutat sa aducem primele 100.000 de masti FFP 2 din China.


| Bugetul
    5,280,000

| Parteneri
    Rumanian United Fund, Unicredit Bank, BCR, Amway, IKEA, Jysk

| Website proiect
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->