close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Ziua V - Voluntari pentru viitor



| Organizator:
    Asociatia The Social Incubator
| Categorie:
    Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor
| Problema de fond
    Proiectul a fost inițiat în perioada pandemiei, prin urmare am luat în calcul nevoile de mentorat, și de interacțiune 1 la 1 ale tinerilor și am decis să dezvoltăm un proiect prin care voluntarii BRD să contribuie cu suport personalizat, în funcție de nevoile specifice ale tinerilor înscriși în proiect. Am considerat că într-o perioadă caracterizată de incertitudine, izolare de prieteni și profesori, tinerii ar putea beneficia de suportul unei persoane dedicate, care să le ofere ghidaj, atât educațional și profesional, dar să le faciliteze și accesul la evaluare psihologică, sesiuni de terapie sau consiliere vocațională.
Astfel, am decis să răspundem nevoilor tinerilor de a avea acces la:
- Modele și valori potrivite dezvoltării lor și adaptate la profilul lor personal
- Sprijin și intervenție personalizată
- Îndrumări (socio-profesionale, psihologice) & încurajări pentru creșterea nivelului stimei de sine.


Ziua V - Voluntari pentru viitor Ziua V - Voluntari pentru viitor Ziua V - Voluntari pentru viitor

| Aria geografica
    București

| Rezumat
    ZIUA V – Voluntari pentru viitor încurajează oamenii de bine de la BRD să se înscrie în programe sociale, iar The Social Incubator a fost una dintre cauzele susținute în cadrul căreia voluntarii s-au înscris în calitate de mentori, meditatori și speakeri la Career Night.
Peste 100 de voluntari din toată țara s-au înscris în proiect și au ales să contribuie la educația și dezvoltarea tinerilor cu vârste între 16 și 26 de ani din medii vulnerabile. O parte dintre ei au ales să ofere meditații la diverse materii și chiar să îi ajute pe tineri să promoveze Bacalaureatul.
Alți voluntari au ales să devină mentori și, indiferent de distanță, au creat relații în mediul on-line, i-au încurajat pe tineri și chiar au devenit prieteni.
În evenimentele Career Night, voluntarii au discutat cu tinerii subiecte diverse: de la muzică la cățăratul pe munte, au povestit despre pasiunile lor: fotografie, înot, ciclism, și au susținut ateliere de dezvoltare personală cu subiecte interesante și diverse.


| Date beneficiari direcţi
    50 de tineri proveniți din sistemul de protecție a copilului
100 de voluntari angajați ai partenerului/ finanțatorului BRD


| Activitati
    1. Management de proiect
2. Recrutare și pregătire voluntari
Peste 100 de voluntari dintre angajații BRD s-au înscris în proiect, alegând să contribuie la educația și dezvoltarea tinerilor oferind meditații, mentorat și consiliere vocațională. Aceștia au participat la sesiuni de formare susținute de echipa The Social Incubator.
3. Recrutare tineri
Prin intermediul DGASPC-urilor au fost recrutați 50 de tineri care au beneficiat de suport personalizat din partea voluntarilor și a echipei The Social Incubator.
4. Realizare anchete sociale
Această etapă a fost inclusă în proiect pentru a avea o analiză cât mai detaliată a profilelor beneficiarilor, astfel încât suportul oferit să răspundă cât mai bine nevoilor specifice ale acestora, dar și pentru matchingul cu voluntarii, aceștia fiind repartizați beneficiarilor care prezentau o compatibilitate crescută.
5. Sesiuni individuale de evaluare psihologică (1 sesiune/beneficiar) și sesiuni de terapie de grup (2 sesiuni/lună)
6. Sesiuni de evaluare a aptitudinilor și competențelor (1 sesiune/beneficiar) și o sesiune de evaluare a profilului profesional, a planului de carieră și a obiectivelor profesionale pe termen scurt/mediu/lung (1 sesiune/beneficiar)
7. Sesiuni de grup pentru creare CV, profil pe job portals, căutare joburi, mediere locuri de muncă/ oportunități educaționale cu parteneri economici/ angajatori/ instituții publice/ școli (15 sesiuni)
8. Organizarea întâlnirilor de mentorat 1-1 (min 3/echipă mentor-mentee)


| Rezultatele proiectului
    50 de beneficiari;
50 de evaluări inițiale;
50 de sesiuni de consiliere personală/evaluare psihologică;
50 de sesiuni de evaluare a aptitudinilor/competențelor și de profil profesional, plan de carieră și obiective profesionale pe termen scurt/mediu/lung;
15 sesiuni de grup pentru Creare CV, profil pe job portals, căutare joburi, mediere locuri de muncă/oportunități educaționale cu parteneri economici/ angajatori/instituții publice/școli;
15 sesiuni - formare de tip induction pentru voluntari care participă în proiect (seara carierei, mentorat, meditații) și sesiunile de speed meeting cu tinerii;
6 sesiuni - organizarea întâlnirilor de tip Seara Carierei / Hobby Nights; Eveniment „Seara de Crăciun în familia The Social Incubator”
Min. 150 de sesiuni individuale de 1-1 mentor-mentee
Cadouri pentru 100 de tineri din București și din țară, pentru care familia înseamnă colegii din centre și oamenii care cred în ei;
O excursie la munte.


| Bugetul
    150000 LEI

| Parteneri
     BRD - partener strategic și finanțator

| Despre organizator
    Asociația The Social Incubator este o organizație non-profit, înființată de către un grup de profesioniști care și-au dorit să creeze o platformă pentru inițiativele cu impact social semnificativ în viața persoanelor din medii defavorizate, cu accent pe tinerii instituționalizați. Asociația își îndreaptă eforturile spre a înlesni procesul tranzițional al acestor tineri spre a deveni adulți independenți, punându-le în valoare aptitudinile și calitățile.


| Website proiect
    https://ziuav.ro/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->