close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Ziua V - Voluntari pentru viitor



| Organizator:
    Asociatia The Social Incubator
| Categorie:
    Premiul Special pentru INOVAȚIE
| Problema de fond
    ZIUA V – Voluntari pentru viitor încurajează oamenii de bine de la BRD să se înscrie în programe sociale, iar The Social Incubator a fost una dintre cauzele susținute în cadrul căreia voluntarii s-au înscris în calitate de mentori, meditatori și speakeri la Career Night.
Peste 100 de voluntari din toată țara s-au înscris în proiect și au ales să contribuie la educația și dezvoltarea tinerilor cu vârste între 16 și 26 de ani din medii vulnerabile. O parte dintre ei au ales să ofere meditații la diverse materii și chiar să îi ajute pe tineri să promoveze Bacalaureatul.
Alți voluntari au ales să devină mentori și, indiferent de distanță, au creat relații în mediul on-line, i-au încurajat pe tineri și chiar au devenit prieteni.
În evenimentele Career Night, voluntarii au discutat cu tinerii subiecte diverse: de la muzică la cățăratul pe munte, au povestit despre pasiunile lor: fotografie, înot, ciclism, și au susținut ateliere de dezvoltare personală cu subiecte interesante și diverse.


| Scopul proiectului
    Proiectul a fost inițiat în perioada pandemiei, prin urmare am luat în calcul nevoile de mentorat, și de interacțiune 1 la 1 ale tinerilor și am decis să dezvoltăm un proiect prin care voluntarii BRD să contribuie cu suport personalizat, în funcție de nevoile specifice ale tinerilor înscriși în proiect. Am considerat că într-o perioadă caracterizată de incertitudine, izolare de prieteni și profesori, tinerii ar putea beneficia de suportul unei persoane dedicate, care să le ofere ghidaj, atât educațional și profesional, dar să le faciliteze și accesul la evaluare psihologică, sesiuni de terapie sau consiliere vocațională.
Astfel, am decis să răspundem nevoilor tinerilor de a avea acces la:
- Modele și valori potrivite dezvoltării lor și adaptate la profilul lor personal
- Sprijin și intervenție personalizată
- Îndrumări (socio-profesionale, psihologice) & încurajări pentru creșterea nivelului stimei de sine.




| Aria geografica
    9

| Rezumat
     BRD - partener strategic și finanțator

| Date beneficiari direcţi
    50 de tineri proveniți din sistemul de protecție a copilului
100 de voluntari angajați ai partenerului/ finanțatorului BRD


| Activitati
    1. Management de proiect
2. Recrutare și pregătire voluntari
Peste 100 de voluntari dintre angajații BRD s-au înscris în proiect, alegând să contribuie la educația și dezvoltarea tinerilor oferind meditații, mentorat și consiliere vocațională. Aceștia au participat la sesiuni de formare susținute de echipa The Social Incubator.
3. Recrutare tineri
Prin intermediul DGASPC-urilor au fost recrutați 50 de tineri care au beneficiat de suport personalizat din partea voluntarilor și a echipei The Social Incubator.
4. Realizare anchete sociale
Această etapă a fost inclusă în proiect pentru a avea o analiză cât mai detaliată a profilelor beneficiarilor, astfel încât suportul oferit să răspundă cât mai bine nevoilor specifice ale acestora, dar și pentru matchingul cu voluntarii, aceștia fiind repartizați beneficiarilor care prezentau o compatibilitate crescută.
5. Sesiuni individuale de evaluare psihologică (1 sesiune/beneficiar) și sesiuni de terapie de grup (2 sesiuni/lună)
6. Sesiuni de evaluare a aptitudinilor și competențelor (1 sesiune/beneficiar) și o sesiune de evaluare a profilului profesional, a planului de carieră și a obiectivelor profesionale pe termen scurt/mediu/lung (1 sesiune/beneficiar)
7. Sesiuni de grup pentru creare CV, profil pe job portals, căutare joburi, mediere locuri de muncă/ oportunități educaționale cu parteneri economici/ angajatori/ instituții publice/ școli (15 sesiuni)
8. Organizarea întâlnirilor de mentorat 1-1 (min 3/echipă mentor-mentee)


| Rezultatele proiectului
    n cadrul proiectului au fost implicați peste 100 de voluntari care au participat în următoarele activități:
• 15 sesiuni - formare de tip induction pentru voluntari care au participat în proiect (seara carierei, mentorat, mediatii) și sesiuni de speed-meeting cu tineri
• 6 sesiuni - organizarea întâlnirilor de tip Seara Carierei / Career Nights și premierea tinerilor implicați, în funcție de subiectul abordat, prin cursuri de specialitate (ex foto, cooking, etc), activitäti de grup (echipament, deplasare, etc), cărți de specialitate, etc
• evenimente în parc - organizarea a 3 întâlniri pentru consolidarea relației de mentorat și pentru a crește gradul de implicare în relație - costuri spațiu, mâncare, echipamente etc.
• 150 de întalniri 1-1, mentor-mentee (minim 3 pe echipă)


| Bugetul
    Mulți dintre voluntarii cu care am lucrat pe Ziua V au ajuns susținatori activi ai cauzei noastre, fiind implicați și în alte proiecte și acțiuni ale noastre, inclusiv susținere la nivel financiar.
LEI


| Parteneri
    București

| Despre organizator
    

| Website proiect
    Voluntarii au fost foarte deschiși și dornici să aibă o contribuție reală în viețile tinerilor și nu au fost obstacole în lucru cu aceștia.




Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->