close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Acasă regăsit



| Organizator:
    Asociatia The Social Incubator
| Categorie:
    Premiul Special pentru INOVAȚIE
| Problema de fond
    Pentru familiile aflate în situații de vulnerabilitate, în care unul sau chiar ambii părinți au plecat la muncă în străinătate, iar copiii au rămas în România, efortul financiar de a se revedea, măcar de Sărbători sau în vacanțele școlare, de cele mai multe ori este mult prea mare. Aceasta pe lângă alte limitări legate de programul de muncă al părinților și condițiile în locuiesc peste hotare. În același timp, trauma despărțirii le lasă urme adânci copiilor, care necesită ajutor de specialitate. Am identificat 50 de familii care aveau cea mai mare nevoie de acest sprijin, iar cu ajutorul Vola.ro le-am facilitat reuniunea achiziționând biletele de avion necesare și celor care au solicitat le-am oferit consiliere psihologică.


| Scopul proiectului
    Ne-am propus să ajutăm câteva dintre aceste familii vulnerabile și dezbinate să se reunească și să dezvolte noi amintiri împreună. Obiectivul campaniei noastre a fost acela de a aduce împreună 50 de familii destrămate și de a le oferi o nouă șansă de regăsire a momentelor de acasă.


Acasă regăsit Acasă regăsit Acasă regăsit

| Aria geografica
    Bournemouth, Amsterdam, Sohren, Ballymena, Buckinghamshire/ Little Chalfont, Watford, Dublin, Madrid, Kilkenny, Leeuwarden, Padova, Appeldorn, Padova, Maastricht, Düsseldorf, Hastings, Palermo Bruxelles, Edgware, Londra, Fiorenzuola d'Arda, Homberg, Bruxelles, Bad aibling, Swindon, Udine, București, Giurgiu, Tulcea, Constanța, Roman, Bacău, Oltenița, Brașov, Düsseldorf, Galați, Vaslui, Mavrodin, Filipeștii de Târg, Marginenii de Jos, Târgoviste, Valencia, Bergamo, Olbia, Dromore, Terni, Östersund, Castellón, Bratislava, Eindhoven, Bursllem, Laredo, Timișoara, Buftea

| Rezumat
    Peste 75.000 de copii români aveau părinții plecați la muncă în străinătate, în 2021, conform statisticilor oficiale, însă numărul lor este probabil mult mai mare. În majoritatea cazurilor, aceștia se află în grija rudelor, cel mai adesea a bunicilor.
Cele mai multe familii se reunesc extrem de rar, din cauza situației financiare, astfel că un bilet de avion poate face o diferență uriașă în viața copiilor care se simt singuri și izolați fără părinții lor. Prin intermediul „Acasă regăsit”, am ajutat să se reunească, în special în perioada Sărbătorilor de iarnă, 50 de familii de români plecați la muncă în străinătate, aflate în situații de vulnerabilitate. Am sprijinit zeci de părinți să revină în România și să-și vadă copiii sau i-am ajutat pe copii să-și viziteze părinții în străinătate oferindu-le gratuit biletele de avion tur-retur necesare, precum și transfer la aeroporturi, asigurări de călătorie, ajutor psiho-emoțional specializat și asistență socială dedicată la cerere (sprijin pentru integrarea socială, educațională și profesională, consiliere psihologică). A existat o singură sesiune de înscrieri, în urma căreia am selectat beneficiarii, în funcție de apartenența la o categorie defavorizată, situația financiară, perioada în care familia a fost despărțită și rezultatele anchetelor sociale realizate, apoi am achiziționat biletele de avion necesare reunirii familiilor. Rezultatele campaniei: peste 80 de mii de km zburați și 64 de copii și-au regăsit părinții întorși din 16 locuri din lume.


| Date beneficiari direcţi
    Public țintă:

Beneficiar aflat în sistemul de protecție al copilului
Beneficiar care are grijă singur de alți frați
Beneficiar din familie monoparentală
Beneficiar cu ambii părinți plecați în străinătate și crescut de rude
Beneficiar cu un părinte plecat la muncă în străinătate

Beneficiari direcți:

50 de familii, 64 de membri


| Activitati
    Înscrierea beneficiarilor a avut loc în perioada 20.10.2022 – 13.11.2022.
Selecția beneficiarilor a avut loc în perioada 14-20.11.2022, după realizarea anchetelor sociale, iar lista beneficiarilor a fost anunțată public pe 21.11.2022. Deplasările în și din străinătate, precum și prestarea serviciilor aferente proiectului au avut loc începând cu această dată.


| Rezultatele proiectului
    Proiectul Acasă regăsit, ediția 2022, a avut ca rezultat reunirea a 50 de familii aflate în situații de vulnerabilitate și separate de migrația economică și popularizarea acestui subiect la nivel macro, prin impactul campaniei de conștientizare demarate în media. Succesul înregistrat a dus la o continuare firească a proiectului și în 2023, cu dublarea numărului de familii care pot beneficia de bilete de avion gratuite (100). Continuăm să aducem copiii, din casele lor goale, pline de dor, în brațele părinților, pentru că „în ochii lor e acasă”.


| Bugetul
    300000 LEI

| Parteneri
    Vola.ro

| Despre organizator
    Asociația The Social Incubator este o organizație non-profit, înființată de către un grup de profesioniști care și-au dorit să creeze o platformă pentru inițiativele cu impact social semnificativ în viața persoanelor din medii defavorizate, cu accent pe tinerii instituționalizați. Asociația își îndreaptă eforturile spre a înlesni procesul tranzițional al acestor tineri spre a deveni adulți independenți, punându-le în valoare aptitudinile și calitățile.


| Website proiect
    https://acasaregasit.ro/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->