close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Future Makers 2022



| Organizator:
    Social Innovation Solutions
| Categorie:
    Dezvoltare economică și socială
| Problema de fond
    Cu o rată a șomajului în rândul tinerilor de peste 22.8% (2022), in comparatie cu o rata de 14.5% la nivel european (2022), România are nevoie de soluții alternative de angajabilitate. Pe langa problema tinerilor care isi gasesc tot mai greu locuri de munca, exista si un trend ascendend in ceea ce priveste indivizii cu experienta pe piata muncii, care apeleaza la reconversia profesioanala, sau doresc sa contribuie la dezvoltarea industriei in care au expertiza prin deschiderea unei afaceri.

| Scopul proiectului
    Susținerea a peste 100 de tineri din România și alte țări din Centrul și Estul Europei cu atitudinea, cunoștințele și comunitatea necesare pentru a înțelege elementele de bază ale antreprenoriatului și tendințele viitorului.

Atragerea unor parteneri de dezvoltare a curriculei educaționale din ecosisteme dezvoltate, ca mentori, traineri sau experti.

Livrarea unei curricule educaționale personalizate care să ajute participanții să dezvolte un Business Model Canvas, un Business Plan, un Business Executive Summary, un Business Deck & Elevator Pitch.

Organizarea finalei FM in Bucuresti.


Future Makers 2022 Future Makers 2022 Future Makers 2022

| Aria geografica
    București, Timișoara, Brașov, Sibiu, Cluj, Sofia, Atena, Belgrad, Budapesta

| Rezumat
    Future Makers 2022 este un program de educație antreprenorială conceput pentru a încuraja tinerii să înțeleagă transformările curente, tendințele care modelează viitorul și cum pot crea și dezvolta soluții de business sustenabile. În 2022, programul s-a aflat la cea de-a cincea ediție și a fost împărțit în două cohorte: Idea Stage și MVP ready Stage.
În cadrul programului Future Makers, participanții au avut acces la peste 20 de ateliere și webinarii (65 de ore de învățare) alături de experți din SUA, UK, România, și India. La finalul programului, cele 12 echipe finaliste au fost selectate în baza unor criterii precum: participarea și progresul făcut în program, scalabilitatea business-ului, și completarea livrabilelor cerute (Business Model Canvas, Business Plan, Pitch Deck, One Pager Template și Elevator Pitch), să își susțină ideea în fața juriului. Câștigătorul cohortei Idea Stage a primit premiul în valoare de 5,000 EURO, iar câștigătorul categoriei MVP ready, premiul de 15,000 EURO.

Obiectivele ediției din 2022 au fost:

Susținerea a peste 100 de tineri din România și alte țări din Centrul și Estul Europei cu abilitățile, cunoștințele și comunitatea necesare pentru a înțelege elementele de bază ale antreprenoriatului și tendințele viitorului.

Livrarea unei curricule educaționale personalizate care să ajute participanții să dezvolte un Business Model Canvas, un Business Plan, un Business Executive Summary, un Business Deck & Elevator Pitch.

Selectarea a minim 10 echipe pentru a-și prezenta ideea antreprenorială în finala Future Makers, organizata in Bucuresti.


| Date beneficiari direcţi
    Participanți în program - 115 de tineri din România și CEE
Mentori - 35 (internationali)
Experți/Traineri - 20 (internaționali)


| Activitati
    În dezvoltarea curriculei educaționale, echipa Future Makers a folosit metodologia de Learning Experience Design. Designul experienței de învățare este un proces care pune participanții în centrul tuturor deciziilor pe care le ia echipa pentru a le face învățarea mai eficientă și mai plăcută. Prin acest framework ne asigurăm că utilizăm în cel mai bun mod posibil conținutul educațional, interacțiunea de UX pentru a avea acces la module sincron și asincron, și pedagogia folosită pentru a oferi cele mai bune experiențe de învățare practice.

În ediția din 2022 a programului Future Makers au participat 36 de echipe din țări CEE ce au avut acces la peste 20 de workshop-uri și webinarii (65 de ore de învățare). Workshop-urile s-au desfășurat online, fiecare dintre sesiuni având un trainer/facilitator, ce a pus accentul atât pe componenta teoretică, cât și cea practică. Participanții au avut acces la comunitatea creată în cadrul platformei interne, geneSIS.

La finalul programului au fost selectați finaliștii programului (12 echipe), care au avut ocazia să își susțină pitch-ul în fața juriului într-un eveniment public, în București. Cei doi câștigători au primit premiile de 5,000 EURO (Idea Stage), acordat startup-ului grecesc GreCup, respectiv 15,000 EURO (MVP Ready Stage) pentru startup-ul din România, AIMinded.


| Rezultatele proiectului
    Principalele rezultate ale proiectului:
- educație antreprenorială pentru 115 tineri din România și CEE
- acces și conexiune cu o comunitate internațională de mentori și experți
- susținere financiară pentru cei doi câștigători ai programului, în valoare totală de 20,000 EURO
- atragerea reprezentantilor echipelor finaliste in Bucuresti timp de 3 zile pentru a participa la Finala Future Makers, Investment Pitch Day, si a cunoaste ecosistemul local
- atragerea unor traineri din ecosisteme antreprenoriale mai bine dezvoltate pentru a-si impartasi cunostintele si experientele cu fondatorii.
- completarea tuturor livrabilelor programului de cel putin 70% din participanti.
- atragerea unor investitori romani si internationali in cadrul SIS Investment Pitch Day tinut la sediul Raiffeisen Bank Romania.

În ceea ce privește efectele neintenționate ale programului, unii dintre fondatorii participanți în program fie au pivotat către idei noi, fie și-au găsit cofondatori pentru startup-ul pe care l-au inițiat.


| Bugetul
    470,000 LEI

| Parteneri
    Sponsori principali: eMAG, Raiffeisen Bank Romania; Parteneri organizationali: Kaptar, Rubik Hub, SASUBB Cluj, The School of Me, VIP, No Limit Hub, SSMB, FASMR, Impact Hub Athens, ABLE, Betahaus Sofia, Cowork Timisoara, Serbian Tech, NOD Maker Space, Vios, Puzl Coworking, Startup Factory, Startup Grind Budapest, Aspire Romania, AIESEC Bulgaria, Smart Kolectiv, OSE, Loffice Budapest, BESCO Bulgaria, FabLab Iași; Parteneri media: Start-up.ro

| Despre organizator
    Misiunea SIS este să susțină indivizii și organizațiile în a înțelege transformările viitoare și de a dezvolta soluții tehnologice, politice și antreprenoriale sustenabile. Facem acest lucru prin intermediul incubatoarelor si acceleratoarelor noastre din Europa Centrala si de Est: Future Makers si TRANSFORMATOR; platformele noastre globale de conversatie și învațare: Future Summit, Climate Change Summit si Sustainable Futures, precum și cursurile noastre de foresight și educație executivă.

| Website proiect
    www.future-makers.eu



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->