close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



F.O.R.C.E. (Fellowship for Opportunity, Responsibility and Chance for Education)



| Organizator:
    AsociaÅ£ia StudenÅ£ilor Economişti din Rom�nia
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Investitia pe termen lung in educatie are un impact major in dezvoltarea sustenabila a intregului sistem economic. Nivelul de trai, angajabilitatea si puterea de cumparare sunt direct dependente de nivelul de educatie al capitalului uman. FORCE vizeaza cel mai activ si important segment al societatii, respectiv liceeni aflati la o varsta a invatarii, a cunoasterii, avand energia si capacitatea necesare pentru a aduce o schimbare in jurul lor. Astfel, prin intermediul proiectului, tinerii au acces la resurse, instrumente si oportunitati de dezvoltare personala si ascensiune profesionala, fiind indurmati si mentorati spre a creste, a se autodepasi si a se implica activ in societate.
Conceptul FORCE a fost implementat in urma castigarii finantarii pentru start-up, in cadrul unui concurs de proiecte sociale al BRD Societe Generale.


| Scopul proiectului
    FORCE este un proiect sustenabil ce urmareste investitia in dezvoltarea personala si profesionala a liceenilor cu performante educationale crescute, talentati, insa cu acces limitat (din punct de vedere financiar, geografic) la oportunitati de educatie non-formala. Prin intermediul Scolii de Vara si ulterior a Comunitatii FORCE, participantii beneficiaza pe termen lung de un program complex de invatare, care vizeaza dezvoltarea durabila a comunitatilor locale prin identificarea si implementarea de proiecte sociale, prin cetatenie activa si responsabilizare civica a tinerilor implicati.

F.O.R.C.E. (Fellowship for Opportunity, Responsibility and Chance for Education) F.O.R.C.E. (Fellowship for Opportunity, Responsibility and Chance for Education) F.O.R.C.E. (Fellowship for Opportunity, Responsibility and Chance for Education)

| Aria geografica
    Strategia FORCE pe termen lung urmareste o acoperire geografica la nivel national a proiectului. Comunitatea FORCE reuneste membri din 22 de judete din Romania si chiar din Republica Moldova. In 2010 judetele acoperite de proiect prin membri recrutati, au fost: Salaj, Bihor, Arad, Timis, Hunedoara, Gorj, Arges, Prahova, Buzau, Bucuresti, Calarasi, Tulcea, Vaslui, Iasi, Suceava, si Republica Moldova. Promovarea FORCE s-a realizat insa si la nivelul celorlalte tari vecine Romaniei, respectiv Ucraina si Ungaria.

| Rezumat
    FORCE este o initiativa realizata de tineri implicati activ in societate, constienti de faptul ca educatia este pilonul principal al dezvoltarii durabile, una dintre parghiile cele mai importante ale structurii economice si sociale. Misiunea sa este de a oferi o sansa in dezvoltarea personala si ascensiunea profesionala a tinerilor liceeni cu potential care, cu sprijinul nostru, vor contribui pas cu pas la dezvoltarea comunitatilor din care fac parte.
Programul FORCE are doua componente. Prima componenta este Scoala de Vara ce reuneste anual 20 de elevi de liceu din toate colturile tarii si de peste hotare. Timp de 10 zile participantii sunt expusi la un continut variat de activitati menite sa ii ajute sa isi depaseasca limitele, sa isi dezvolte creativitatea, simtul antreprenorial si aptitudinile personale. A doua componenta a programului o reprezinta Comunitatea FORCE, o retea de tineri entuziasti care se sustin si ajuta reciproc, fiind in acelasi timp indrumati si mentorati in drumul continuu de dezvoltare personala. Prin intermediul Comunitatii si cu ajutorul partenerilor strategici FORCE, liceeni au oportunitatea de a initia si implementa propriile proiecte sociale in comunitatile din care provin.
Din 2009 pana in prezent, FORCE a implementat cu succes doua editii ale Scolii de Vara si a dezvoltat o comunitate de 40 de tineri talentati din 22 de judete ale Romaniei si din Republica Moldova. Peste 15 proiecte au fost dezvoltate si implementate de tinerii FORCE in orasele natale si peste 70% din membri FORCE s-au implicat ulterior in diferite activitati de voluntariat.


| Date beneficiari
    Pe parcursul celor 10 zile ale Scolii de Vara, FORCE a reunit 20 de liceeni cu performante educationale ridicate si activitati extra-curriculare variate, si tineri cu acces limitat la oportunitati de dezvoltare. Prin intermediul unei curricule educationale personalizate, acestia au beneficiat consiliere personala si profesionala prin teste de personalitate, au luat parte la training-uri, workshop-uri, seminarii, team-building-uri, ateliere de lucru si de creatie, toate sustinute de profesionisti cu experienta vasta in metodele de educatie formala si non-formala. Implicarea ulterioara a participantilor in diferite proiecte sociale demonstreaza faptul ca FORCE a reusit sa isi atinga scopul initial propus, impactand un numar mare de tineri, determinandu-i sa isi formeze un traseu de cetatenie activa si se implice mai departe in societate.

| Rezultatele proiectului
    In cadrul Scolii de Vara FORCE participantii au luat parte la un program complex de dezvoltare personala, profesionala si recreativa, cuprinzand o gama variata de instrumente de educatie non-formala, complementare educatiei scolare, care au contribuit decisiv la dezvoltarea pozitiva a acestora. Programul a fost conceput astfel incat tinerii sa acumuleze in mod practic si interactiv cat mai multe informatii utile, care sa ii ajute in dezvoltarea lor ulterioara.
Dupa terminarea Scolii de Vara liceeni au inceput sa activeze in cadrul Comunitatii FORCE alaturi de participantii anului 2009. Prin intermediul acestei retele de tineri cu potential si prin sustinerea continua a organizatorilor, trainerilor si a partenerilor de proiect, participantii au organizat si s-au implicat in diferite proiecte din comunitatile lor locale, aplicand cunostintele acumulate la FORCE. Numai pana in prezent 12 astfel de proiecte au fost implementate de liceeni, si alte 8 persoane s-au implicat in programe de voluntariat, aratand un interes crescut pentru problemele socetatii, si demonstrand dorinta de crestere si autodezvoltare.
Datorita diversitatii participantilor proveniti din 16 orase diferite, conceptul FORCE s-a extins in mod considerabil, acestia insufland la randul lor si altor tineri din Romania dorinta de performanta, autodepasire si schimbare, contribuind astfel la atingerea scopului proiectului.


| Bugetul proiectului (in RON)
    23050

| Parteneri
    Parteneri oficiali: BRD Groupe Societe Generale, Fundatia Dinu Patriciu, Fundatia Svasta. Parteneri educationali: HOLA, Ascendis, Achieve Global, Viitor Plus, GRSP Society, LSRS, Consiliul National al Elevilor, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. Parteneri logistici: Diverta, Avon, Rentrop&Straton, Zookat, BrandAffair. Parteneri media: Radio 21, IRSCA Gifted Education, Stiinta Azi, Lume Buna, Stiri de Bine, 9AM, Zile si Nopti, National, Romania Libera, Observator Cultural, Calificativ.ro, Tocilar.ro, Clopotel.ro, Viata de Liceu, Referat.ro, SuntParinte.ro, ListaFacultati.ro, Resurse Tineret, ANOSR, Studentie.ro, RegieLive, Roportal, StiriONG, BizCampus, ROL.ro, Start UB, LEAP, Dream Destinations, Asertiunea.

| Website-ul proiectului
    www.force.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->