close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Vreau Sa Fiu Antreprenor



| Organizator:
    Romanian Business Leaders
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
     Programul a inceput in anul 2013. A fost identificata o lipsa aprogramelor de antreprenoriat pentru tineret, o perceptie generala a societatii cinica catre antreprenoriat, coroborata cu un sistem educational nepregatit din punct de vedere tehnic pentru a oferi tinerilor informatiile relevante pentru antreprenoriat, motiv pentru care s-a nascut Vreau Sa Fiu Antreprenor. La inceput au fost desfasurate conferinte intr-un numar mai restrans de orase, principalul obiectiv fiind crearea unei retele nationale de comunitati locale.
Insights a inceput in octommbrie 2018. Ca urmare a statisticilor aparute la nivel european, s-a constatat ca Romania era printre cele mai putin inovative tari. Proiectul a pornit pentru a raspunde acestei nevoie, ajutand companiile sa rezolve probleme reale intr-un mod inovativ cu ajutorul tinerilor.


| Scopul proiectului
     Scopul programului este de a pregati tinerii din Romania pentru lumea de business actuala, oferindu-le informatii, modele si oportunitati de networking.
Obiectivele programului:
- crearea unei retele nationale de comunitati locale VSFA si consolidarea acesteia
- asistarea comunitatilor in implementarea diferitor proiecte la nivel local
- organizarea de conferinte VSFA in aproximativ 1 oras/judet in Romania
- organizarea de proiecte Insights in parteneriat cu companii romanesti/internationale


Vreau Sa Fiu Antreprenor Vreau Sa Fiu Antreprenor Vreau Sa Fiu Antreprenor

| Aria geografica
    National

| Rezumat
     In anul in care proiectul a inceput, in Romania perceptia asupra antreprenoriatului nu era una buna. O mare parte din populatie vedea antreprenoriatul ca o cariera de diferite fraude cu statul ori alte asemenea, neformandu-se inca perceptia antreprenorilor corecti. Obiectivul initial al programului a fost schimbarea acestei perceptii, obiectiv atins pe parcurusul anilor derularii proiectului. Pentru a reusi acest lucru, au fost desfasurate conferinte la nivel national in diferite orase care altfel nu ar fi beneficiat in mod special de astfel de evenimente, vorbind de orase mici si mijlocii.
Odata cu schimbarea perceptiei despre antreprenoriat, programul a evoluat, obiectivele si activitatile sale diversificandu-se. Astfel, in prezent programul isi propune sa ofere tinerilor si deprinderi antreprenoriale esentiale, spre exemplu crearea unui plan de afaceri, a unui plan de investitii, etc. Realizam acest lucru in primul rand prin conferintele tematice Vreau Sa Fiu Antreprenor realizate la nivel national cat si prin evenimentele organizate de comunitatile locale Vreau Sa Fiu Antreprenor, create dupa conferinte. Aceste comunitati continua sa creeze programe ce raspund nevoilor locale, cu ajutorul echipei centrale, reusind asadar sa ajute tinerii in a evolua in sfera business-ului. Conferintele au avut in total 27.500 de participanti.
Incepand cu octombrie 2018 a fost lansat de aceeasi echipa si programul Insights, un program unde tinerii rezolva probleme reale ale companiilor partenere intr-un mod inovativ. Avand in vedere ca Romania este printre cele mai putin inovatoare tari din UE, programul a fost creat pentru a raspunde acestei nevoi. Programul a fost premiat de UIT, ONU pentru schimbarea produsa in ecosistemul mediului de afaceri.


| Date beneficiari
    Tineri liceu (principali); Tineri facultate; Tineri Gimnaziu; Tineri NEET;

| Date beneficiari
    Companii din Romania, scoli, licee, facultati, diferite institutii relevante

| Activitati
     Activitatile principale ale proiectului sunt:
- conferintele Vreau Sa Fiu Antreprenor: conferinte cu diferite tematici organizate in diferite orase la nivel national, adresate tinerilor, demografica principala fiind de liceu. In cadrul acestor conferinte sunt prezenti de la 2 la 3 antreprenori, acestia spunandu-si povestea, alaturi de sfaturi pentru tinerii si discutii pe baza temei alese. La finalul proiectului, tinerii pot avea ocazia sa isi prezinte propria afacere si sa fie premiati.
- Comunitatile locale VSFA si evenimentele organizate de acestea: Comunitatile locale VSFA sunt create dupa fiecare conferinta VSFA intr-un oras, daca nu exista deja. In componenta acestora intra 3 ambasadori voluntari (Lider local de comunitate, Coordonator relatii RBL, coordonator evenimente) si voluntarii normali VSFA, numarul acestora variind in functie de comunitate. Comunitatile organizeaza evenimente care raspund nevoilor locale cu privire la aspectul de business. Exemple de evenimente organizate: internship, workshop, concurs de idei de afaceri, coffe talks, conferinte, etc.
- Bootcampurile de inovare Insights (din oct. 2018): constitutirea unui parteneriat cu o companie care ne ofera o problema reala a acestora pe care tinerii trebuie sa o rezolve. Echipa centrala cerceteaza problema si dezvolta brief-ul alaturi de liderii afacerii. Ulterior, tinerii participa la bootcamp, de obicei de 3 zile, unde cerceteaza profund problema si vin cu solutii concrete pentru a o rezolva.


| Rezultatele proiectului
    In perioada 2017-2019 am organizat peste 132 de evenimente la nivel national cu peste 15.000 de tineri care au participat la evenimentele noastre. Dintre acestia avem tineri care si-au inceput un business ca urmare a inspiratiei si ghidajului primit de catre noi, avem tineri care au inceput sa se implice la nivel local in dezvoltarea de proiecte si programe locale. Dupa implicarea in Vreau sa fiu Antreprenor unii dintre ei si-au pornit propriile ONG-uri cu aspiratii chiar internationale de a produce o transformare si care s-au dezvoltat in mai multe orase din tara momentan. Astfel Vreau sa fiu Antreprenor a fost o rampa de lansare fie catre antreprenoriat, fie catre implicare civica, fie catre a isi urmari propriile aspiratii si interese. Vizavi de efectele neintentionate la momentul respectiv se numara tinerii care au avut curajul sa isi infrunte parintii care le pregatisera un viitor sau ii indrumau deja pe drumul pe care il considerau mai bun pentru copii lor iar tinerii au avut capacitatea sa spuna ce isi doresc si sa mearga pe drumul lor: in termeni de alegerea facultarii pe care sa o urmeze, alegerea parcursului profesional si inclusiv de a intra in antreprenoriat.

| Bugetul
    585725

| Parteneri
    Parteneri financiari: Banca Transilvania, Deloitte. Parteneri Logistici: Green Village, Touring Enterprise rent-a-car; Partner digitalizare: MiniCRM; Partener comunitate: Chilli Ideas, Scoala de Valori

| Website proiect
    www.vsfa.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->