close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



1 milion de clipe de viata fara durere



| Organizator:
    Fundatia HOSPICE Casa Sperantei
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Dupa 1990 s-a constatat o lipsa a serviciilor de ingrijire paliativa, a specialistilor in acest domeniu si a procedurilor de asistenta medicala si terapia durerii pentru pacientii cu cancer si alte forme de boli limitative de viata.
In Romania 4,5 milioane de Romani sunt afectati de o boala incurabila si doar 5% beneficiaza de servicii de ingrijire specializate precum Ingrijirea paliativa.
Aceste cifre au reiesit dintr-un sondaj comandat de HCS in 2008 catre IMAS. Din sondaj reiese ca ca cel mai potrivit mediu pentru ingrijire intr-un centru specializat, adica serviciile principale de ingrijire oferite de HCS. Cum ingrijirea in centru este costisitoare, HCS o ofera in mod gratuit, atragand fonduri locale, pentru acoperirea fiecarei zile de ingrijire. In 2012 numarul celor care au solicitat serviciile HCS a fost in continua crestere.


| Scopul proiectului
    Implicarea cat mai multor persone fizice si juridice romane in oferirea de servicii gratuite de tip hospice, prin atragerea a cel putin 1 milion de USD fonduri locale in 2012 pentru:
Servicii gratuite medico-sociale unor categorii de pacienti defavorizati
Mentinerea calitatii serviciilor pe care le oferim;
Extinderea programelor de educatie pentru specialisti;
Programe de educatie la distanta (on line);
Crearea unor echipe mobile pentru spitalele publice;
Construirea unui centru Hospice Bucuresti


1 milion de clipe de viata fara durere 1 milion de clipe de viata fara durere 1 milion de clipe de viata fara durere

| Aria geografica
    Bucuresti, Brasov

| Rezumat
    Fundaţia HOSPICE Casa Sperantei s-a infiintat în anul 1992, ca organizatie neguvernamentală de caritate romano-britanica, in scopul introducerii si dezvoltarii in Romania a ingrijirii paliative pentru bolnavii incurabili. Misiunea HOSPICE este introducerea si dezvoltarea in Romania a ingrijirilor paliative pentru bolnavii incurabili si promovarea serviciilor la nivel naţional prin programe de educatie, informare si advocacy.
La HOSPICE credem că toate persoanele suferind de boli grave sau incurabile in stadii avansate trebuie sa beneficieze in mod gratuit si la momentul oportun de servicii specializate, iar familiile acestora trebuie sa aiba acces la servicii de sprijin şi consiliere.
In 2012, la a 20-a aniversare, Hospice si-a propus sa ofere 1 milion de clipe fara durere, atragand 1 milion de dolari, fonduri locale, pentru serviciile gratuite oferite celor peste 12.000 pacienti ingrijiti anual, prin implicarea cat mai multor persoane fizice si companii.


| Date beneficiari
    beneficiarii directi au realizat obiecte in cadrul centrelor de zi, care au fost prezentate la targuri si evenimente, cu scopul atragerii de fonduri. De asemenea, acestia au fost si "povestitorii" activitatii HCS in fata presei, in mod constant

| Rezultatele proiectului
    S-au atras 3 661 044 lei, echivalentul a 1 144 063,4 USD si a peste 10460 zile gratuite de spitalizare, respectiv peste 15 062 400 clipe fara durere prin:
Au fost trimise peste 25000 scrisori de solicitare, au fost organizate peste 37 evenimente, concerte, competitii sportive, cu peste 4800 participanti, s-au distribuit peste 10 000 obiecte handmade si flori de colt, au fost implicate peste 150 biserici de diferite religii, au fost folosite peste 650 cutii donatii, au fost abordate peste 8000 companii medii si mici si peste 400 companii mari si foarte mari
Peste 14900 persoane au dirijat 2%, Peste 170 companii noi s-au alaturat, peste 1137 donatori individuali noi, peste 400 donatori online,

In 20 de ani, HCS are un centru cu 13 locuri pentru adulti, 8 locuri pentru copii, un centru de zi adulti, un centru de zi copii, o echipa mobila de spital, echipa de ingrijire la domiciliu, ambulator de ingrijire, serviciu de protezare mamara si stomaterapie, un serviciu social, un serviciu de consiliere spiritual, un centru de voluntariat in Brasov. In Bucuresti exista o echipa de ingrijire la domiciliu, o echipa mobile de spital, cabinet ambulatoriu, serviciu de protezare, serviciu social, centru de zi, un centru de voluntariat. La Fagaras si Zarnesti, jud Brasov, cate o echipa de ingrijire la domiciliu.
Punand accentul pe dezvoltarea echipelor de strangere de fonduri, HCS a reusit , avand 12 fundraiseri, 1 coordonator national de PR si 1 brand manager, sa ofere peste 1 milion de clipe de viata fara durere intr-un an, celor cu boali incurabila, adulti sau copii.


| Bugetul proiectului (in RON)
    293925

| Parteneri
    HOSPICE Casa Sperantei, Hospice of Hope, Angelus Hospice, Bell Hospice,

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->