close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Tinerii Actori ai Schimbarii



| Organizator:
    Societarea Nationala de Cruce Rosie din Romania
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Educatia formala din Romania se bazeaza pe o abordare teoretica, ex-cathedra, cu foarte putine exemple si activitati practice. Din cauza situatiei economice, Ministerul Educatiei a redus semnificativ bugetul dedicate formarii continue a profesorilor, astfel reducand posibilitatile de a consolida si actualize metodologiile de predare. Proiectul pilot de difuzare a valorilor umanitare ce s-a desfasurat in Bucuresti in 2009-2010 a primit un feedback excelent din partea profesorilor si a elevilor, subliniind necesitatea utilizarii metodologiilor non-formale si a educatiei privind subiecte pe care le intalniesc in viata de zi cu zi: saracie, foamete, migratie, toleranta, conflicte armate, dezvoltare.

| Scopul proiectului
    Imbunatatirea atitudinilor tinerilor si incurajarea respectului pentru semeni si respectul fata de demnitatea umana.
1.Constientizarea tinerilor privind realitatile internationale, demontarea stereotipurilor negative privind migrantii si minoritatile sublinierea contributiei acestora la dezvoltare si diversitate. Participantii se concentreaza pe temele: non-discriminare si respect pentru diversitate, prevenirea violentei, dialogul inter-cultural si incluziunea sociala
2.Potentarea tinerilor pentru a avea un rol de lideri si a inspira transformarea pozitiva a mentalitatilor si comportamentelor


Tinerii Actori ai Schimbarii Tinerii Actori ai Schimbarii Tinerii Actori ai Schimbarii

| Aria geografica
    Bucuresti - sector 1, sector 6, Ilfov, Sibiu, Dolj

| Rezumat
    Pentru tineri si copii, educatia este vitala. Pentru a primi o educatie de calitate, este esential ca tinerii sa aiba mai mult decat abilitati matematice, stiintifice sau literare – este necesar sa gestioneze provocari actuale cum ar fi discriminarea, violenta, excluziunea sociala. Autoritatile publice responsabile pentru educarea si informarea publicului au nevoie de sustinere pentru a-si indeplini misiunea.
Obiective: 1.Constientizarea tinerilor cu privire la realitatile internationale, cum ar fi impactul conflictelor armate, demontarea stereotipurile negative privind migrantii si minoritatile si sublinierea contributiei acestora la dezvoltare si diversitate. Participantii se concentreaza pe arii tematice, cum ar fi: non-discriminarea si respectul pentru diversitate, prevenrirea violentei, dialogul inter-cultural si incluziunea sociala si acestia contribuie la dezvoltarea comunitatilor lor.
2.Potentarea tinerilor pentru a avea un rol de lideri si a inspira transformarea pozitiva a mentalitatilor, atitudinilor si comportamentelor lor si a comunitatilor in care ei traiesc, prin consolidarea capacitatilor proprii.
Activitatile principale ale proiectului:
- Elaborare materiale pedagogice: kit de training pentru voluntari-animatori si pentru profesori;
- Elaborarea de module interactive pentru tineri liceeni si pentru studenti; Organizarea si livrarea de traininguri pentru voluntari si profesori
- Livrarea sesiunilor in scoli, licee
- Organizarea Taberei de Educatie Umanitara
Am format 193 de voluntari ca animatori, 5464 de elevi de gimnaziu si liceu si am deschis colaborarea cu alte 2 organizatii: Terre des Hommes si Concordia pentru a sustine sesiuni interactive cu tinerii din programele lor.


| Date beneficiari
    Tinerii animatori au fost implicati in elaborarea celor 4 module interactive, avand posibilitatea/libertatea de a schimba aplicatiile desfasurate la clasa in functie de interactiunea cu elevii. In cadrul Taberei de Educatie Umanitara, animatorii formati au avut rolul de traineri pentru ceilalti voluntari din intreaga tara.

| Rezultatele proiectului
    Prin testimoniale si formulare de feedback, elevii au trasnmis animatorilor ca au devenit constienti de problemele existente in lume si de faptul ca ar trebui sa fie mai informati despre acestea. Chiar daca elevii nu au avut timp sa devina ei insisi actori ai schimbarii pana la finalul proiectului, cel putin s-au descoperit pe sine si modul in care ii vad ceilalti. Elevii au marturisit dorinta de a ajuta comunitatea lor si de a deveni voluntari. Din atitudinea majoritatii elevilor, animatorii au dedus ca elevii au inteles filosofia proiectului, ca i-a facut sa gandeasca din alta perspectiva si ca sunt dornici sa se schimbe ei insisi in primul rand. Profesorii si elevii care au intrat in contact/au auzit despre acest proiect au solicitat filialelor prezenta animatorilor in clasele lor. Invatatorii au solicitat de asemenea adaptarea proiectului pentru a fi implementat la clasele primare (I – IV).
Crucea Rosie Romana si-a consolidat capacitatea de actor educational, oferind o platforma educationala completa, non-formala care poate fi implementata in cadrul orelor de clasa dar si in extra-scolar datorita platformelor de mobilizare socio-artistica.


| Bugetul proiectului (in RON)
    416250,00

| Parteneri
    N/A

| Website-ul proiectului
    www.crucearosie.ro/proiecte/tinerii---actori-ai-schimbarii.html





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->