close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Tehnologia salvează viața copiilor



| Organizator:
    Fundatia Vodafone
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Noua sectie de terapie intensiva este organizata pe patru etaje si are un concept de internare a nou-nascutilor in camera individuale. Aceasta structura care prezinta avantaje majore in tratarea micilor pacienti aduce si noi provocari in managementul si supravegherea micilor pacienti. Solutia a venit la initiativa sefului sectiei de terapie intensiva nou-nascuti, dr. Catalin Cirstoveanu, prin implementarea unui sistem de telemedicina, o solutie originala si unica prin arhitectura proiectului.



| Scopul proiectului
    Programul asigura o imbunatatirea a calitatii actului medical prin sistemul de telemedicia. Acesta asigura supravegherea video permanenta a pacientilor si monitorizarea activitatii personalului medical. Avantajul major este ajutorul dat in mangemetul situatiilor critice cu care se confrunta medicii din sectiile de terapie intensive, interventia prompta, stabilirea unui diagnostic rapid si corect.
Obiectivele sunt:realizarea unei infrastructurii video si audio pentru cele 18 de boxe individuale;crearea unei infrastructuri centralizate de stocare de date, a unei fise electronice a pacientului


Tehnologia salvează viața copiilor Tehnologia salvează viața copiilor Tehnologia salvează viața copiilor

| Aria geografica
    National

| Rezumat
    Pana in noiembrie 2013, sectia de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Marie Curie care se intindea pe 180 de m² reusea sa trateze si sa salveze anual maximum 176 de nou-nascuti si de prematuri cu boli, malformatii si traumatisme diverse, alti 200 de copii fiind refuzati la internare din cauza capacitatii limitate a sectiei.
Aceasta situatie a determinat Fundatia Vodafone Romania sa finanteze construirea unei sectii noi, de 1.600 de m², capabila sa preia si trateze anual 400 de copii. Sectia a fost ridicata in 16 luni de zile si, a fost dotata la final, cu un sistem modern de telemedicina. Bugetul total investit de fundatie a fost de 8.100.000 de lei, din care 2.454.868 lei
au acoperit costul sistemului de telemedicine.
Proiectul a fost derulat impreuna cu Asociatia Inima Copiilor si a beneficiat de implicare directa si consiliere din partea doctorului Catalin Cirstoveanu, seful sectiei de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Marie Curie.


| Date beneficiari
    anual peste 30 de cadre medicale (medici neonatologi, asistente medicale) din sectia de terapie intensiva nou nascuti

| Date beneficiari
    anual 300 de copiii internati in sectia de terapie intensiva nou-nascuti sunt monitorizati cu ajutorul solutiei de telemedicina

| Activitati
    Fundatia Vodafone Romania a dezvoltat si implementat la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "M.S. Curie" o solutie care se bazeaza pe un mix de tehnologii audio-video, combinate astfel incat sa raspunda optim cerintelor specifice sectiilor de terapie intensiva. Impreuna cu specialistii am creat o solutie care include:
• un sistem de video-supraveghere, prin care se inregistreaza 24/7 tot ceea ce se intampla in saloanele sectiei de terapie intensiva nou-nascuti, inregistrari care sunt arhivate pe o perioada determinata in sistemul de stocare al spitalului;
• un sistem de teleprezenta, care permite medicilor sa ia legatura cu cadre medicale din exteriorul spitalului, fie ca sunt in Romania sau in strainatate
• o solutie care permite integrarea datelor furnizate de aparatele de monitorizare, precum si conectarea si comunicarea cu diverse echipamente medicale - radiologie, ecografie etc. - facilitand accesarea rapida si vizualizarea informatiilor dorite.


| Rezultatele proiectului
    Sectia de terapie intensiva nou-nascuti de la spitaul Marie Curie are cele mai mici rate de deces cu toate ca numarul de zile de spitalizare si numarul de pacienti nascuti prematur si internati in sectia s-a dublat. Daca in 2013 aveam 4.080 de zile de spitalizare si 144 de pacienti internati, din 2017 avem anual peste 10.263 de zile de spitalizare si 358 de pacienti internati. In consecinta, s-a inregistra dublarea numarului de cazuri in aceasta perioada concomitent cu imbunatatirea calitatii ingrijirii neonatale.
Medicii sunt informati despre starea pacientilor lor, asista si coordoneaza manevre medicale de tratament, chiar si atunci cand nu se afla in spital, avand acces in timp real la datele pe care le furnizeaza echipamentele de monitorizare a pacientilor.

Monitorizarea de la distanta a pacientilor a redus timpul de reactie al medicilor si a avut consecinte directe in ceea ce priveste eficienta tratamentului pacientilor.


| Bugetul
    2454868

| Parteneri
    Doctor Catalin Cirstoveanu, Seful Sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Sklodowska Curie" Asociatia Inima Copiilor

| Website proiect
     https://fundatia-vodafone.ro/tehnologia-salveaza-viata-copiilor/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->