close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Gradinita pentru parinti, profesori si voluntari



| Organizator:
    Asociatia1 Iunie 2001
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Hotărârea de a realiza acest proiect a apărut în contextul în care nevoia de persoane care să poată comunica prin intermediul limbajului mimico-gestual este din ce în ce mai pregnanată. Potrivit statisticilor la nivel naţional există doar 33 de interpreţi în limbaj mimico-gestual iar doi dintre aceştia sunt voluntari ai Asociaţiei ,,1 Iunie 2001” Buzău. Cursul de iniţiere pe care organizaţia l-a gândit a creat bazele desfăşurării viitoarelor stagii de pregătire la un nivel mai ridicat. Persoanele care au beneficiat gratuit de acest curs provin din medii sociale (învăţământ, presă, şomeri etc.) şi au fost alese în urma studierii CV-urilor şi realizării unui interviu. Lipsa interpreţilor creează mari probleme în sitemul educaţional, sanitar sau juridic surdo-muţii fiind adesea privaţi de la unele drepturi ce li se cuvin prin lege. Importan

| Scopul proiectului
    Cursul de iniţiere pe care organizaţia l-a gândit a creat bazele desfăşurării viitoarelor stagii de pregătire la un nivel mai ridicat. Persoanele care au beneficiat gratuit de acest curs provin din medii sociale (învăţământ, presă, şomeri etc.) şi au fost alese în urma studierii CV-urilor şi realizării unui interviu.

Gradinita pentru parinti, profesori si voluntari Gradinita pentru parinti, profesori si voluntari Gradinita pentru parinti, profesori si voluntari

| Aria geografica
    Judetul Buzau

| Rezumat
    
Proiectul a avut ca scop organizarea unui curs de iniţiere în limbaj mimico-gestual pentru 25 de persoane din diferite medii sociale care interacţionează adesea cu persoane surdo-mute.
Hotărârea de a realiza acest proiect a apărut în contextul în care nevoia de persoane care să poată comunica prin intermediul limbajului mimico-gestual este din ce în ce mai pregnanată. Potrivit statisticilor la nivel naţional există doar 33 de interpreţi în limbaj mimico-gestual iar doi dintre aceştia sunt voluntari ai Asociaţiei ,,1 Iunie 2001” Buzău.


| Date beneficiari
    numarul beneficiarilor directi ai acestui curs a fost de 25 de persoane (profesori, voluntaru si parinti)

| Rezultatele proiectului
    Cursul a avut 120 de ore din care 23 ore pentru pregătirea practică şi 97 de ore pentru pregătirea teoretică şi a implicat participarea unui număr de 25 de beneficiari direcţi. Numărul beneficiarilor indirecţi este egal cu numărul de persoane cu deficienţe de comunicare verbală cu care intră în contact cursanţii. De aceea la selecţia lora m ţinut cont atât de aptitudinile lor cât şi de mediul din care provin. La evaluarea rezultatelor proiectelor s-au folosit chestionare iar rezultatele lor ne-au dat asigurări că proiectul realizat trebuie continuat la nivel regional şi naţional şi trebuie realizat şi la niveluri mai avansate.
Informaţiile primite de participanţi şi exersarea lor în viaţa de zi cu zi pot demonstra că, cunoaşterea limbajului mimico-gestual permite ca incluziunea şi socializarea cu persoanele surdo-mute să se producă mult mai uşor. Acest aspect a reprezentat unul dintre obiectivele proiectului cunoscut fiind faptul că necunoaşterea semnelor şi lipsa de implicare determină marginalizarea surdo-muţilor.


| Bugetul proiectului (in RON)
    3000

| Parteneri
    1. Autoritatea Nationala a Persoanelor cu Handicap

| Website-ul proiectului
    nu exista





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes