close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Prescrie un zâmbet! :)



| Organizator:
    Societatea Studenților în Farmacie București
| Categorie:
    Tineri de bine
| Problema de fond
    „Prescrie un zâmbet! :)” este un proiect de tradiție, ce a prins contur cu aproximativ 15 ani în urmă. Inițiativa organizării unui proiect umanitar a început din dorința de a ne susține financiar și emoțional colegii care întâmpinau situații nefavorabile în anul desfășurării proiectului.

Promotorul identificării nevoilor colegilor noștri de a primi sprijin a fost colaborarea cu „Asociația Cadrelor Didactice din Facultatea de Farmacie București” (ACDFFB). În urma ceremoniei de a celebra comunitatea cadrelor didactice și de a petrece timp cu familiile acestora, s-au strâns donații ce au ajuns la studenți ai facultății. Acela fiind momentul în care am realizat că avem resursele necesare și spijin pentru a ne ajuta colegii, care aveau nevoie de mai multă susținere decât știam noi, am început să conturăm proiectul.

De-a lungul timpului, proiectul a devenit parte din grila de activități a Societății, ce se desfășoară în timpul sărbătorilor de iarnă, și a început să își extindă interesul, inclusiv, asupra altor cauze sociale reprezentate de diverse Fundații pentru că am conștientizat greutățile materiale și emoțioanale pe care oamenii le întâmpină, în special în timpul sărbătorilor.


| Scopul proiectului
    -cultivarea conceptelor de conștientizare și incluziune în comunitate a persoanelor care au nevoie de susținere financiară și emoțională;
-strângerea de fonduri sub formă de donații pentru o cauză susținută de Fundația Hope&Homes for Children și pentru studenți ai facultății;
-crearea unui mediu festiv și relaxant prin care am încercat să apropiem comunitatea de studenți și cadre didactice;
-promovarea activităților în mediul on-line, dar și off-line pentru a motiva publicul larg să doneze de la distanță pentru cauzele noastre și pentru a promova sentimente precum compasiunea, spiritul civic.


Prescrie un zâmbet! :) Prescrie un zâmbet! :) Prescrie un zâmbet! :)

| Aria geografica
    Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
Facultatea de Farmacie
Universitatea Națională de Muzică din București
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, București
Piața Universității, București


| Rezumat
     Sprijinul financiar și emoțional de care aveau nevoie colegii noștri a fost motivul pentru care am desfășurat anual acest proiect și realizând că avem posibilitatea de a ajuta mai multe persoane, am extins inițiativa la colaborarea cu alte ONG-uri.
Concertul de colinde, târgurile de Crăciun, piesa de teatru, împodobirea bradului sunt o parte dintre activitățile prin intermediul cărora ne-am apropiat și am strâns donații pentru 5 colegi din facultate și pentru o familie cu doi copii.


| Date beneficiari direcţi
    O parte dintre donații au fost direcționate către o familie cu doi copii pentru a-și reabilita casa ce se afla într-o stare avansată de degradare. Cazul ne-a fost prezentat de Fundația Hope&Homes for Children România, al cărei scop este de a preveni destrămarea familiilor din cauza sărăciei, împiedicând instituționalizarea copiilor.

Restul donațiilor au fost redirecționat către 5 studenți din facultate, cu vârste curpinse între 19 și 24 de ani, care în ultima perioadă s-au aflat în situații familiale nefavorabile. Cazurile ne-au fost prezentate de către ACDFFB, în colaborare cu Conducerea Facultății, al căror scop a fost de a susține studenții facultății ce au nevoie de suport în dezvoltarea personală și profesională pentru a deveni viitori piloni în sectorul sănătății prin reprezentarea profesiei de farmacist.


| Activitati
    Printre activitățile desfășurate cu scopul de a îmbrățișa spiritul sărbătorilor de iarnă se numără:

- Împodobirea bradului de Crăciun, în incinta facultății, la care au participa studenți, absolvenți, cadre didactice și membrii ai Societății. Bradul a fost decorat cu ornamente realizate de către voluntari și de dorințele pe care fiecare și le-a pus;
- Împărțirea baloanelor și a mesajelor de Crăciun trecătorilor, în pasajul de la Universitate;
- Desfășurarea campaniei de reciclare a capacelor de plastic, cu ajutorul Asociației „Capace cu suflet”, prin intermediul căreia studenții facultății sau părți terțe puteau aduce capace în punctul de colectare transmis de noi.

Printre activitățile desfășurate cu scopul de a strânge donații se numără:
- Desfășurarea a două târguri de Crăciun, în cadrul cărora s-au vândut ornamente și preparate festive realizate de studenții, absolvenții facultății și de membrii SSFB, și care au fost amplasate în incinta facultății și a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” București;
- Organizarea concertului de colinde, în incinta Universității Naționale de Muzică din București, susținut de corul „Colindă, Farmacie! Dăruiește bucurie!” format din studenții, absolvenții facultății și de membrii SSFB. Invitația la eveniment a fost adresată publicului larg și intrarea a fost condiționată de o donație, în funcție de posibilitatea material a fiecăruia;
- Punerea în scenă a unei piese de teatru de către trupa „Mircea Albulescu”, în incinta facultății, la care au putut participa persoane ale publicului larg, ce contribuiau la intrare cu o donație minimă stabilită în avans de către noi;
Implicarea corului cu un moment artistic în timpul serbării organizate de ACDFFB, în incinta facultății.


| Rezultatele proiectului
    Raportându-ne la obiectivele pe care ni le-am setat înainte de a începe desfășurarea proiectului, la feedbackul primit din partea colaboratorilor, a beneficiarilor, a participanților la activități și a persoanelor implicate în organizare, putem afirma că suntem mulțumiți de rezultatele pe care le-a avut în final proiectul.

În primul rând, raportul donație-beneficiar direct a prezentat o creștere față de desfășurarea proiectului din anul 2021. În acest mandat al echipei SSFB, suma totală strânsă a fost de aproximativ 18.152 de lei și a fost distribuită preponderent către cauza susținută în parteneriat cu Fundația Hope&Homes for Children și în mod egal către 5 studenți ai Facultății de Farmacie. Donația către cauza din exteriorul mediului universitar s-a strâns de la activitățile realizate de Societate, dar și din contribuția directă a oamenilor prin accesarea profilului cauzei, realizat pe platforma Galantom.

În al doilea rând, numărul beneficiarilor indirecți care au contribuit financiar și care au aflat despre activitățile noastre sau au participat la ele, trăind experiența, a crescut exponențial. Se poate trasa această concluzie, raporându-ne la persoanelele care au interacționat cu postările de pe paginile de socializare ale proiectului (Facebook, Instagram), cu postările de pe platformele folosite de Societate (Facebook, Instagram, Youtube), dar și la suma considerabilă strânsă din donațiile a unui număr crescut de oameni care au participat la activități (150-200 de persoane prezente la concert, 100 de persoane care au cumpărat produse de la târguri etc.).

În concluzie, proiectul nu și-ar fi atins obiectivele dacă nu s-ar fi implicat un număr mare de persoane în organizarea activităților și dacă bunăvoința oamenilor nu i-ar fi determinat să doneze.


| Bugetul
    Bugetul proiectului a fost 738,45 de lei și a fost investit astfel:
- Plătirea instrumentistului care a cântat la concert;
- Printarea programei concertului, în format A5;
- Asigurarea veselei pentru târguri și seara de Cocktail ce a urmat după concert;
- Achiziționarea baloanelor împărțite la Universitate;
- Pregătirea gustărilor pentru membrii trupei de teatru;
- Acoperirea cheltuielilor neprevăzute.

În urma parteneriatelor, am obținut:
- sticle de vin și de șampanie folosite la seara de Cocktail;
- vouchere cafenea oferite câștigătorilor tombolei. LEI


| Despre organizator
    Societatea Studenților în Farmacie București (SSFB) este o organizație studențească apolitică și non-profit, care activează de peste 31 de ani în cadrul Facultății de Farmacie din Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” din București.

Prin întreaga activitate, cei aproximativ 150 de membrii urmăresc îndeplinirea Viziunii SSFB - Producem schimbarea pozitivă în rândul populației, prin dezvoltarea personală și profesională a studenților farmaciști!.


| Website proiect
    



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->