close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Fondul de Urgenta pentru Spitale si Comunitatile Rurale in contextul pandemiei COVID-19



| Organizator:
    Salvati Copiii Romania
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    Pandemia a vulnerabilizat sistemul medical, iar medicii s-au aflat in imposibilitatea de a trata pacienti grav bolnavi si au riscat sa se contamineze ei insisi cu virusul SARS-Cov2. Totodata, pandemia a acutizat nevoile persoanelor vulnerabile din zonele defavorizate, multe familii ramanand in izolare, fara venituri si fara acces la servicii socio-medicale. Multe mame au fost despartite la nastere de bebelusii lor si au avut nevoie de suport emotional si sprijin pentru ingrijirea nou-nascutilor. Pentru a rezolva aceste probleme am activat Fondul de Urgenta pentru Spitale si Comunitati, am evaluat starea gravidelor si a copiilor din zonele rurale, medicii au fost consultati cu privire la nevoile urgente si am creat o retea de solidaritate la care au contribuit companii, persoane fizice, mass-media, influenceri si voluntari.

| Scopul proiectului
    Scop: sustinerea de urgenta a medicilor si a sistemului medical destinat ingrijirii copiilor afectat de criza COVID-19 cu echipamente medicale si materiale de protectie si sustinerea gravidelor si copiilor din zonele rurale aflati in izolare.
Obiective: dotarea spitalelor cu echipamente medicale si de protectie, facilitarea accesului gravidelor la controalele medicale, imbunatatirea nutritiei si igienei gravidelor, mamelor care alapteaza si copiilor din zonele rurale defavorizate, sustinerea emotionala a mamelor din spitale si suport pentru a-si ingriji optim copiii.


Fondul de Urgenta pentru Spitale si Comunitatile Rurale in contextul pandemiei COVID-19 Fondul de Urgenta pentru Spitale si Comunitatile Rurale in contextul pandemiei COVID-19 Fondul de Urgenta pentru Spitale si Comunitatile Rurale in contextul pandemiei COVID-19

| Aria geografica
    41 de judete si Bucuresti: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu-Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea. 42 de comunitati rurale defavorizate: Stefanesti, Micesti, Tarlungeni, Sacele, Budila, Gorbanesti, Ibanesti, Hiliseu-Horia, Anina, Resita, Dognecea, Mociur, Doman, Calea Timisoarei, Albesti, Negru-Voda, Breasta, Malu Mare, Preajba, Predesti, Pui, Rau de Mori, Cepelnita, Costulesti, Scheia, Mironeasa, Raciu, Band, Sabaoani, Bahna, Urlati, Bucov, Voitinel, Dolhesti, Ciprian Porumbescu, Ilisesti, Jimbolia, Checea, Clarii Vii, Mosnita-Noua, Dragomiresti, Osesti.

| Rezumat
    De la debutul starii de urgenta Salvati Copiii s-a implicat in sprijinirea spitalelor si comunitatilor prin intermediul Fondului de Urgenta pentru Spitale si Comunitati. Am extins si securizat compartimentul de primiri urgenta-IOMC pentru ingrijirea a 50.000 de copii anual, am echipat cu materiale de protectie si echipamente indispensabile: Maternitatea Bucur - prima maternitate Covid, Spitalul Judetean de Urgenta "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, unde zeci de cadre medicale au fost contaminate cu SARS-CoV2 si zeci de pacienti si-au pierdut viata si cabinete de medicina de familie din judet, zece ventilatoare de suport respirator de la Spitalul Clinic de Urgenta ”Bagdasar-Arseni” au fost reparate pentru a asigura suportul respirator al pacientilor grav afectati. In total, 57 unitati medicale si de ingrijire pacienti si 79 cabinete de medicina de familie au fost sprijinite in lupta contra pandemiei, 6.800 de cadre medicale au fost sustinute cu peste 273.609 echipamente si materiale de protectie in valoare de 1 milion de euro. SCR a solicitat Guvernului masuri imediate de prevenirea contaminarii personalului medical cu SARS-Cov2.
Expertii nostri au intervenit in comunitatile rurale defavorizate pentru sprijinirea familiilor izolate si a gravidelor separate de copii, facilitand accesul la servicii socio-medicale, consiliere pentru sanatate, controale si vaccinare, acompanierea la serviciile socio-medicale, decontarea transportului, alimente si medicamente. 64.000 de mame din 74 de spitale au fost sustinute emotional in timpul pandemiei, au beneficiat de sesiuni de educatie cu privire la ingrijirea nou-nascutilor, importanta imbratisarilor si combaterea depresiei postpartum si au beneficiat de kit-uri de ingrijire a nou-nascutilor.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiari directi - 2020: 88.500 de copii, 66,500 de mame si gravide, 6.800 de medici 22.000 de copii sustinuti cu ajutorul echipamentelor medicale si 6.800 medici care au avut echipamentele de protectie necesare si aparatura necesara salvarii copiilor (ventilatoare, incubatoare, pulsoximetre, echipamente de protectie etc). 64.000 de mame din 74 de spitale care si-au ingrijit mai bine copiii datorita sesiunilor de educatie medicala desfasurate in spitale si a kit-urilor cu produse de ingrijire a nou-nascutului, 64.000 de copii care au fost mai bine ingrijiti de mamele lor. 2.000 de mame, 500 de gravide si 2.500 de copii 0-5 ani - din 42 de comunitati rurale, carora li s-a facilitat accesul la servicii socio-medicale, au fost inscrisi la medicul de familie, au fost vaccinati si monitorizati.

| Date beneficiari
    Beneficiari indirecti 2020: 13.600 de medici si asistente de au beneficiat de aparatura medicala donata si de echipamentele de protectie, 66.000 de persoane rudele copiilor salvati cu ajutorul echipamentelor medicale, 10.000 de persoane - rude ale beneficiarilor sustinuti in comunitatile rurale defavorizate prin pachete cu alimente, pachete igienico-sanitare, medicamente, decont de transport la medic, donatii etc.

| Activitati
    Pentru sprijinirea sistemului medical si a beneficiarilor din comunitatile rurale grav afectati de pandemia de Covid-19, Organizatia Salvati Copiii a activat mecanismul Fondul de Urgenta pentru Spitale si Comunitati. Am intervenit prompt pentru a raspunde nevoilor sistemului medical si am mobilizat comunitatea pentru a se implica in sustinerea medicilor aflati in prima linie de lupta. Am tinut constant legatura cu medicii si am dotat de urgenta unitati medicale ce deserveau cel mai mare numar de pacienti si aveau cele mai multe cazuri de infectari cu aparatura vitala pentru salvarea copiilor si materiale de protectie indispensabile, in valoare de 1 milion de euro. Organizatia a solicitat Guvernului luarea de masuri imediate de prevenire a contaminarii cu SARS-Cov2 a personalului medical din maternitati si a reprezentat un sport constant pentru medici. Echipele de experti au intervenit in comunitatile rurale defavorizate pentru sprijinirea familiilor izolate si a gravidelor separate de copii, facilitand accesul la servicii socio-medicale, sprijinind familiile ramase fara venituri si intermediind legatura dintre persoanele vulnerabile si autoritati. Mai mult, 64.000 de mame din 74 de spitale au fost sustinute emotional in timpul pandemiei, au avut alaturi specialisti care le-au explicat cu ajutorul brosurilor si a sesiunilor video cum cum sa isi ingrijeasca optim nou-nascutii, cum sa depaseasca emotiile negative si au beneficiat de kit-uri de ingrijire a nou-nascutilor.

| Rezultatele proiectului
    Pentru a veni in ajutorul sistemului medical greu incercat in perioada pandemiei, Salvati Copiii a dotat 57 de spitale si 79 de cabinete de medicina de familie cu echipamente de protectie si aparatura performanta. 22.000 de nou-nascuti au fost ajutati sa supravietuiasca, 6.800 de medici au fost sprijiniti in lupta contra pandemiei cu peste 273.609 echipamente si materiale medicale indispensabile. Au fost mobilizate resurse in valoare de 1 milion de euro. Prin intermediul echipelor locale din 14 judete am oferit suport integrat pentru 7500 de beneficiari: 2.500 copii 0-5 ani, 2.000 mame, 500 de gravide si gravide minore, 2.500 de adolescenti si parinti si am sustinut autoritatile locale din 42 de comunitati defavorizate. 98% dintre gravide au mers la control, 99% dintre copii au fost vaccinati, 100% dintre gravide si copii au fost inscrisi la medicul de familie. 64.000 de mame din 74 de maternitati au beneficiat de sesiuni de educatie medicala si suport emotional si au fost sprijinite prin kit-uri de ingrijire a nou-nascutului, iar 16200 au beneficiat de sesiuni de educatie medicala video. Am realizat parteneriate cu Ministerul Sanatatii si institutiile locale care s-au implicat alaturi de noi in rezolvarea problemelor la nivel local in ceea ce priveste sanatatea mamei si a copilului. Au fost implicati 2.500 de specialisti, medici, reprezentanti ai autoritatilor locale, jurnalisti, parinti, reprezentanti ai companiilor, voluntari si influenceri. Toti au creat alaturi de noi o retea de solidaritate pentru sustinerea urgenta a sistemului medical si a persoanelor vulnerabile.

| Bugetul
    7388967

| Parteneri
    Ministerul Sanatatii, 131 de spitale si 79 de cabinete de medicina de familie, Directiile de Sanatate Publica Judetene si DGASPC-urile din cele 14 judete, primariile din cele 42 de localitati, cabinetele medicilor de familie din cele 42 de localitati. Sponsorii din cadrul proiectului: Farmaciile Catena, Kaufland Romania, Garanti BBVA Group, Penny Market Romania, B.C.R, Libris.ro, Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret", Oriflame, Pfizer, GSK, EDPR Romania, Alliance Healthcare Romania, Asociatia Environ, Kimberly-Clark, Asociatia Club Sportiv "RO Club Maraton", DPD Romania a asigurat transportul gratuit a materialelor sanitare si echipamentelor medicale catre spitale.

| Website proiect
    https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/protectie/situatii-de-urgenta/coronavirus/fond-de-urgenta-pentru-spitale





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->