close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



SANSA PENTRU COPIL



| Organizator:
    Asociatia Hraniti Copiii
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    Proiectul este un raspuns la problemele cu care se confrunta familiile aflate in dificultate psihosociala, financiara, care au solicitat sprijin pentru a-si mentine copilul in familie (peste 3000) respectiv: somajul, saracia, bolile cronice sau incurabile, abandonul copiilor, lipsa actelor de identitate, a locuintei, violenta domestica, alcoolismul dar si la solicitarea autoritatilor locale, care nu au capacitatea de a solutiona aceste probleme.
- Proiectul a dus la iesirea din criza si imbunatatirea calitatii vietii persoanelor, cresterea nr. serviciilor pt fam. nevoiase, implicarea comunitatii in sprijinul membrilor sai, dezvoltarea spiritului de solidaritate.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului: imbunatatirea calitatii vietii copiilor, adolescentilor, tinerilor din familii defavorizate. Programul s-a adaptat permanent nevoilor beneficiarilor, a crescut numarul de servicii oferite. Obiective: sustinerea si imbunatatirea activitatilor desfasurate in cele 4 centre de zi pentru copiii clasele 1-8, din sect. 2 si 3; deschiderea celui de-al 5-lea centru de zi; pregatirea adolescentilor si tinerilor din familii sarace pentru dobandirea deprinderilor de viata independenta; continuarea furnizarii de servicii de urgenta de asistenta sociala, prevenirea abandonului scolar.

SANSA PENTRU COPIL SANSA PENTRU COPIL SANSA PENTRU COPIL

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Problema abandonului scolar si familial continua sa fie o problema deosebita in Romania si sta la baza derularii Programului "Sansa pentru copil". Programul a fost conceput in ideea de a aduce un sprijin familiilor aflate intr-o situatie financiara sau medicala critica, unde membri familiei sunt pe cale de a-si abandona copiii, care ajung fie pe strada, fie in institutii, iar copiii din cauza saraciei renunta la scoala pentru a fi de ajutor familiei si pentru a nu fi o gura in plus de hranit. Familiile sunt ajutate financiar (plata chiriei, plata de utilitati, medicamente analize medicale), au acces la servicii de asistenta sociala, psihologica, medicala, juridica, consilierea parintilor pentru integrare/reintegrare pe piata muncii, inscrierea la medicul de familie, deschiderea de centre de zi pentru copii, pentru a depasi situatia de criza.

| Date beneficiari
    Membri comunitatilor si autoritatilor locale care nu au fondurile necesare dezvoltarii propriilor servicii;10 cadre didactice (au fost informati cu privire la problemele elevilor, ale comunitatii in care se afla scoala; imbunatatirea capacitatii de relationare cu copiii si parintii acestora; 10 voluntari (care au beneficiat de training si supervizare).

| Rezultatele proiectului
    Prevenirea instituţionalizarii a 300 copii;
Prevenirea abandonului şcolar pentru 105 copii prin 4 centre de zi;
Prevenirea abandonului familial pentru 405 copii;
45 copii au fost premiaţi la sfârşitul anului şcolar, 6 elevi-dans, 12 elevi-premii la concursuri de pictura, 3 elevi-premii la olimpiada de matematica, 2 elevi-premiati la olimpiada de lb. romana;
105 copii au beneficiat de asistenţă psiho-pedagogică si zilnic deservirea unui supliment nutritiv;
Frecvenţa şcolară de 98%;
Participarea copiilor la spectacole, expoziţii organizate cu diferite ocazii (8 Martie, Paşte, Ziua Copilului, Craciun);
Consilierea a 200 fam. în domeniile educaţie pentru sănătate, moral-civică, relaţii intrafamiliale;
- 14 parinti s-au angajat;
- 45 de familii nu au mai avut nevoie de sprijin,urmare a imbunatatirii capacitatii de autosustinere;
A crescut capacitatea de relaţionare a membrilor comunităţii cu instituţiile locale(Primărie, Poliţie, Biserică, Şcoală)
- stabilirea de relaţii parteneriat cu organizaţii ce oferă servicii complementare de asistenta;
- functionarea a 4 centre de zi, deschiderea celui de-al cincilea centru ;
Centrul de zi Traian si Asociatia au primit Diploma de Excelenta pentru activitati sociale din partea Primariei sector 2.


| Bugetul proiectului (in RON)
    167188

| Parteneri
    DGASPC sector 3, DGASPC sector 2 si Primaria Sector 2, Sc. Nr. 25, Sc. Nr. 26, Sc. Nr. 116, Sc. Nr. 145, Colegiul Tehnic Traian, Philip Morris Trading SRL, Fundatia United Way Romania

| Website-ul proiectului
    www.hraniti-copiii.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes