close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



MagiCAMP



| Organizator:
    Asociatia MagiCAMP
| Categorie:
    Premiul Special pentru INOVAȚIE
| Problema de fond
    Taberele speciale pentru copiii cu autism, diabet, cancer sau sindrom Down sunt terapeutice pentru că oferă sprijin emoțional, socializare, activități fizice, educație, respiro pentru părinți, sconectare cu alți copii care trec prin aceleași probleme și îmbunătățirea stimei de sine.

Sprijin emoțional: Copiii cu nevoi speciale au adesea nevoie de sprijin emoțional, iar o tabără specială le poate oferi un mediu sigur și de sprijin pentru a-și exprima sentimentele și a se conecta cu alții care le înțeleg provocările.

Socializare: Mulți copii cu nevoi speciale se luptă cu socializarea, dar o tabără specială le poate oferi oportunități de a interacționa cu ceilalți și de a dezvolta abilități sociale.



| Scopul proiectului
    Scopul și obiectivele seriilor de tabere pentru copiii cu autism, diabet, cancer sau sindrom Down sunt oferirea unei experiențe pozitive și terapeutice pentru copii și familiile acestora.
Oferim un mediu sigur și de sprijin copiilor cu nevoi speciale pentru a se conecta cu alții care înțeleg provocările lor și asigurăm o varietate de activități care sunt adaptate nevoilor specifice ale fiecărui copil, inclusiv activități fizice, oportunități educaționale și activități de socializare. Dezvoltarea abilităților sociale, încredere în sine și o imagine de sine pozitivă.


MagiCAMP MagiCAMP MagiCAMP

| Aria geografica
    Hunedoara, Constanta, Maramres, Bistrita-Nasaud, Arges, Viena

| Rezumat
    Taberele MagiCAMP au avut loc în perioada 2014-2019 și au crescut de la un an la altul, fiind destinate în principal copiilor cu afecțiuni oncologice, cu câte o serie pentru copii cu arsuri grave și copii care au pierdut pe cineva drag din cauza cancerului. Din cauza pandemiei și ulterior a războiului, nu am mai putut organiza tabere în clădirea noastră din brănești, Dâmbovița (nu am primit avize medicale pentru copii din cauza Covid-19 și în 2022 am avut ucrainieni cazați în tabără, asumându-ne în această perioadă și o extindere a taberei din caza multor solicitări). Având foarte multe cereri de la familiile cu copii grav bolnavi și extizându-ne sprijinul și către copii cu alte afecțiuni decât canceru, am decis să oferim totuși tabere într-un alt format și am redefinit formatul taberelor MagiCAMP. Am încheiat parteneriate cu ONG-uri al căror obiect de activitate principal era sprijinul pentru copii cu alte afecțiuni (TSA, sindrom Down, diabet, boli autoimune) pentru a avea acces la specialiști și am organizat tabere împreună, în alte spații din țară conform indicațiilor medicilor, pe modelul celor de la MagiCAMP, integrând și expertiza specialiștilor organizațiilor partener, toate finanțate de Asociația Magic

| Date beneficiari direcţi
    Copii cu afecțiuni grave (autism, cancer, arsuri grave, sindron Down, diabet, boli genetice și autoimune) din România, 6-19 ani

| Activitati
    - instruirea personalului/voluntarilor
- orientarea părinților (informarea corectă asupra taberei și măsurilor de precauție)
-planificare individualizată
- protocoale de siguranță (sprijin medical)
- recrutare voluntari
- monitorizare, evaluare și feedback
- orgaizarea și planificarea fiecărei zi de tabără
- organizarea fiecărei activități din tabără, contactarea furnizorilor
- activitități logistice și administrative


| Rezultatele proiectului
    Socializare sporită și sprijin de la egal la egal: taberele oferă copiilor cu nevoi speciale o oportunitate de a interacționa și de a forma relații cu alții care înțeleg provocările lor. Acest lucru ajută la reducerea sentimentelor de izolare și la creșterea abilităților de socializare.

Îmbunătățirea stimei de sine și a încrederii în sine: prin participarea la activități distractive și captivante, copiii își dezvoltă un sentiment de realizare și își pot dezvolta încrederea în sine.

Dezvoltarea de noi abilități: taberele oferă copiilor oportunități de a învăța noi abilități și de a încerca lucruri noi, cum ar fi sportul, arta sau muzica.

Sănătate fizică îmbunătățită: taberele implică adesea activitate fizică și alimentație sănătoasă, ceea ce poate duce la îmbunătățirea sănătății fizice a copiilor.

Reducerea stresului și îmbunătățirea sănătății mintale: Prin accesul la sesiuni de terapie și la alte servicii de sprijin, taberele ajută copiii să-și proceseze emoțiile și să reducă stresul și anxietatea.

Sprijin pentru familii: taberele oferă o pauză atât de necesară îngrijitorilor și asigură o comunitate de sprijin pentru familiile copiilor cu nevoi speciale.

Creșterea gradului de conștientizare și acceptare: prin reunirea copiilor cu nevoi speciale și a familiilor acestora, taberele contribuie la creșterea gradului de conștientizare și la promovarea unei mai bune acceptări și înțelegeri a dizabilităților.


| Bugetul
    1268750 LEI

| Parteneri
    Romanian Angel Appeal, De Profesie Om, Imunopedia, Asociația Tinerilor cu Down

| Despre organizator
    Asociația Magic (MagiCAMP) este un ONG care oferă sprijin emoțional și material copiilor cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave, precum și familiilor acestora, prin 12 proiecte care asigură servicii și produse pentru aceștia.



| Website proiect
    www.asociatiamagic.ro



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->