close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Uniti pentru Ucraina



| Organizator:
    Asociatia Sansa Ta
| Categorie:
    Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor
| Problema de fond
    Proiectul " Uniti pentru Ucraina" a fost initiat odata cu inceperea razboiului.
Scopul proiectului a fost de a oferi asistenta umanitara si medicala, suport psihologic si social, organizarea de convoaie umanitare pentru victimele razboiului.
Obiectivele proiectului au fost de a ajuta persoanele afectate de conflict sa isi refaca vietile, sa isi gaseasca locuri de munca si sa reinceapa o noua viata in Romania, intr-un loc sigur si linistit.
Nevoile beneficiarilor au fost identificate prin intermediul unor cercetari de teren si a unor consultari cu organizatiile locale si cu comunitatile aferctate de conflict. De asemenea, au fost luate in cosiderare si nevoile specifice ale femeilor, copiilor si persoanelor cu dizabilitati.


Uniti pentru Ucraina Uniti pentru Ucraina Uniti pentru Ucraina

| Aria geografica
    Bucuresti, Dambovita, Ilfov, Suceava, Ucraina,

| Rezumat
    Proiectul " Uniti pentru Ucraina" a fost implementat de catre Asociatia Sansa Ta in timpul razboiului pentru a ajuta persoanele afectate de conflictul Rusia-Ucraina.
Proiectul a fost creat pentru a oferi asistenta umanitara si medicala, precum si suport psihologic si social victimelor razboiului.
Acest proiect a fost necesar deoarece razboiul a dus la o criza umanitara, iar multi oameni au fost nevoiti sa isi paraseasca casele si sa isi piarda locurile de munca.
Prin intermediul proiectului "Uniti pentru Ucraina", s-au oferit ajutoare si sprijin pentru acesti oameni, astfel incat sa poata face fata situatiei dificile in care se aflau.
De asemenea, proiectul a abut ca scop promovarea pacii si a reconcilierii in regiune, prin intermediul dialogului si a colaborarii intre diferitele grupuri etnice si culturale din Ucraina.


| Date beneficiari direcţi
    Publicul tinta, beneficiarii directi ai proiectului "Uniti pentru Ucraina"sunt persoanele care au fost afectate de razboi, atat cele care au ramas in Ucraina dar si cele care s-au stabilit in Romania.
Asociatia Sansa Ta, a oferit sprijin pentru un numar de peste 10.000 de oameni.


| Activitati
    Principalele activitati intreprinse pentru implementarea proiectului "Uniti pentru Ucraina", au inclus organizarea convoaielor umanitare cu ajutoare alimentare, medicamente, apa, produse de igiena, articole pentru copii, haine si alte bunuri necesare, oferirea de sprijin si consiliere la vama Siret, organizarea centrelor de refugiati precum si distribuirea de mancare si alte bunuri la zonele de tranzit : Vama Siret, Gara de Nord, Bucuresti.
Convoaiele umanitare au fost organizate cu ajutorul partenerilor locali si internationali, precum si prin intermediul voluntarilor. Astfel, Sansa Ta a reusit sa organizeze 15 convoaie umanitare in zonele grav afectate de razboi, cum ar fi : Bucha, Mariupol, Harkov, Kiev si Cernauti.
Pentru a asigura o distributie eficienta si echitabila a ajutoarelor, au fost organizate centre de distributie in fiecare zona afectata.
In ceea ce priveste sprjinul si consilierea oferita la vama si in centrele de refugiati, acestea au fost furnizate de catre echipe de experti si voluntari, care au oferit informatii si suport psihologic si social persoanelor afectate de conflict.
Totodata, in centrele de refugiati, beneficiarii au participat la cursuri de limba romana, sprijin pentru locuri de munca, consiliere psihologica si suport in obtinerea rezidentei in Romania.


| Rezultatele proiectului
    Proiectul " Uniti pentru Ucraina" a avut mai multe rezultate pozitive si beneficii pentru grupul tinta si comunitatile locale.
Beneficiile aduse grupului tinta, au fost sprijinul si asistenta in procesul lor de integrare, inclusiv cursuri de limba, formare profesionala si activitati sociale. Acest lucru i-a ajutat sa se simta bineveniti si inclusi in noile comunitati si le-a imbunatatit sansele de succes.
Proiectul a contribuit de asemenea la promovarea dialogului intercultural si a intelegerii dintre refugiati si comunitatile locale si a crescut gradul de constientizare cu privire la provocarile si oportunitatile migratiei si integrarii.
Organizarea convoaielor umanitare, a avut un mare impact in zonele grav afectate de razboi, oamenii fiind blocati datorita razboiului si varstei.
In general, proiectul "Uniti pentru Ucraina" a avut un impact pozitiv semnificativ asupra vietii refugiatilor si a comunitatilor locale si a contribuit la promovarea unei societati mai incluzive si mai tolerante.


| Bugetul
    100,000 LEI

| Parteneri
    Kaufland Romania, Penny, Rompetrol, Conceleg, Funadtia Helmut Schlotterer, Mercy Corps, United Way Romania, Voluntari in Europa, Crucea Rosie.

| Despre organizator
    Asociatia Sansa ta este o organizatie neguvernamentala din Romania care isi propune sa ajute copiii si tinerii din medii defavorizate sa isi dezvolte abilitatile si sa isi gaseasca propria cale in viata.
Asociatia Sansa Ta ofera o gama larga de programe educationale si de dezvoltare personala pentru copii si tineri, inclusiv programe de mentorat, de formare profesionala si programe de dezvoltare a comppetentelor sociale si emotionale.
Scopul Asociatiei Sansa Ta este de a ajuta copiii si tinerii sa isi dezvolte increderea in sine si sa isi indeplineasca potentialul, indiferent de circumstantele lor de viata.


| Website proiect
    www.asociatiasansata.ro



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->