Participanti & Proiecte
Academia de Training USR
|
Organizator: Uniunea Studentilor din Romania |
|
Categorie: Programe |
Conform Barometrului de opinie publica- tineret, o mare parte dintre respondenti considera ca scoala pregateste tinerii intr-o mica masura pentru provocarile vietii. 60% dintre acestia afirma ca “Activitatile derulate in afara scolii sunt putine sau lipsesc cu desavarsire. Acelasi document arata faptul ca numai 31% din cei care au raspuns chestionaului participa la actiuni de voluntariat.
Asadar, Academia de Training a aparut in urma constientizarii nevoii tinerilor de a se dezvolta personal prin imbinarea dintre educatia formala primita in scoala si educatia non-formala livrata de trainerii formati in cadul programului.
| Scopul proiectului
Scopul programului este reprezentat de dezvoltarea personala si profesionala a elevilor si studentilor prin intermediul educatiei non-formale.
O1 Stimularea implicarii tinerilor in activitati de educatie non-formala
O2 Dezvoltarea a 20000 de elevi si studenti prin intermediul activitatilor de educatie non-formala
O3 Incurajarea tinerilor din Romania sa participe la actiuni care sa contribuie la dezvoltarea societatii
O4 Constientizarea importantei educatiei non-formale pentru dezvoltarea individului atat in plan personal, cat si profesional, a unui numar de 100000 de tineri anual
| Aria geografica
Bucuresti, Iasi, Suceava, Targu Mures, Satu Mare, Cluj Napoca, Sibiu, Timisoara, Arad, Oradea, Craiova, Targoviste, Constanta
| Rezumat
Academia de Training USR este cel mai mare program al Uniunii Studentilor din Romania prin intermediul caruia se aduce educatia non-formala mai aproape de elevi si studenti. Scopul principal al Academiei de Training este acela de a contribui la dezvoltarea personala si profesionala a unui numar cat mai mare de elevi si studenti din intreaga tara.
Academia de Training a aparut in anul 2009 ca o consecinta a nevoii tinerilor de a se dezvolta prin metode alternative de invatare. Programul a inceput ca o initiativa locala, extinzandu-se rapid la nivelul intregii tari.
In ceea ce numim astazi ”secolul vitezei” este esentiala constientizarea rolului pe care educatia non-formala il are in contutarea sau definitivarea perspectivelor personale si profesionale ale tinerilor din Romania.
In prezent, reteaua de traineri ai Academiei de Training USR numara mai mult de 300 de formatori la nivel national, specializati pe domenii ca Public Speking, Comunicare, Management de proiect, Managementul timpului, Implementare de proiect, Managementul voluntarilor, Teamwork, NLP, Leadeship, Educatie financiara, Educatie civica si altele.
| Date beneficiari
Grupul tinta al programului il reprezinta elevii si studentii din Romania. Numarul beneficiarilor directi se ridica la 20 000 anual
| Date beneficiari
Beneficiarii indirecti in numar de 50 000 se regasesc in acelasi grup tinta format din elevii si studentii din Romania
| Activitati
A1. Pregatirea planului de management, stabilirea responsabililor si a tuturor actiunilor ce urmeaza a fi implementate.
A2. Alegerea trainingurilor care urmeaza sa alcatuiasca programul, delimitarea pe grade de complexitate si implementarea campaniei de constientizare a importantei educatiei non-formale in randul tinerilor.
Programul cuprinde traininguri precum:
Comunicare – fundamentele comunicarii, bariere in comunicare si cum sa comunicam eficient, etc
Public speaking – cum ne construim un discurs, ancore, gestionarea emotiilor, etc
Project management – ce inseamna un proiect, obiectivele acestuia, analiza SWOT, etc
Teamwork – etapele formarii unei echipe, ciclul de viata al unei echipe, gestionarea conflictelor
Time management – organizarea taskurilor, prioritizarea si programarea acestora, principiul lui Pareto
Leadership – nivelurile leadershipului, tipuri de lideri, gestionarea conflictelor
De asemenea, s-au implementat si traininguri pe anumite teme specifice, cum ar fi: Photoshop, Negociere si Fundraising, HR, samd
A3. Formarea si evaluarea continua a trainerilor- prin sesiuni de instruire organizate la nivel national
A4. Formarea de noi traineri- prin programe locale de formare
A5. Promovarea proiectului la nivel national- prin intermediul asociatiilor membre
A6. Organizarea si desfasurarea propriu-zisa a trainingurilor
A7. Evaluarea proiectului
| Rezultatele proiectului
Prin intermediul Academiei de Training ne propunem facilitarea accesului studentilor din Romania la educatie non-formala si dezvoltarea lor personala si profesionala prin intermediul acesteia.
Astfel, pe intreg parcursul anului trecut au fost formati 20 000 de elevi si studenti prin intermediul Academiei de Training si a Academiei de Training pentru Elevi. Toate sesiunile de formare sunt facilitate de traineri ai Uniunii Studentilor din Romania. Dintre principalele traininguri care s-au sustinut, amintim: Comunicare, Public Speaking, Time Management, Project Management, Implementare de proiect, Managementul voluntarilor, NLP.
In ceea ce priveste schimbarile produse in randul beneficiarilor directi, se observa o crestere a ratei increderii in sine si dezvoltarea abilitatilor care contribuie la formarea unui parcurs profesional ascendent. Totodata, prin intermediul programului se contureaza si dorinta formatorilor de autodepasire, conducand catre o calitate superioara a continuturilor livrate.
| Bugetul
10000
| Parteneri
: Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Educatiei Nationale, Universitatile din intreaga tara, Inspectoratele Scolare Judetene, Asociatia Tinerilor Bucuresteni, IQool.
| Website proiect
https://www.facebook.com/training.uniunea/