close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Romanian Career Centre Stuttgart



| Organizator:
    Deutsch Rumänisches Forum Stuttgart e.V.
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    In anii 2009 si 2010 criza financiara sa facut simtita si in Gemrmania.
Multi specialisti originari din Romania care au fost angajati in Germania au trebuit peste noapte sa se reorieteze.
Forumul german roman din Stuttgart sa vazut nevoit sa infiiteze un departament anume pentru aceste probleme deosebit de stringente ale cetatenilor originari din Romania.
Astfel a fost lansat proietul/departamentul Romanian Career Centre Stuttgart, care sa se ocupe in mod profesional de aceste fluctuatii ale pietei de specialisti.


| Scopul proiectului
    Proiectul a urmarit in primul rand indentificarea tuturor institutiilor si directiilor competente care sunt involvate in astfel de relatii economice/juridice/universitare intre Romania si Germania si prin consultarea acestora cetatenii originari din Romania sa fie mai bine informatii despre drepturile lor sau despre posibilitati de reorientare.
Desigur ca si cunoasterea si legaturile networking care sau realizat intre participanti au fost un obiectiv al proiectului.


Romanian Career Centre Stuttgart Romanian Career Centre Stuttgart Romanian Career Centre Stuttgart

| Aria geografica
    Germania / Landul Baden Württemberg - Stuttgart

| Rezumat
    Romanian Career Center, noul departament al Forumului Romano-German din Stuttgart, si-a fixat ca obiectiv, printre altele, organizarea anuala a Romanian Career Day si prin aceasta sa contribuie activ la innodarea relatiilor dintre tari. Aceasta este o premisa importanta pentru orice succes. Fondatorii, organizatorii si sustinatorii acestui departament si-au fixat acest scop pe baza intrebarilor, viziunilor si sfaturilor si prin initiativa au avut curajul sa transpuna totul in ceva concret. Rezultatele si succesul acestei initiative sunt posibile prin participarea activa a celor implicati.

Colaborarea cu institutiile romane si organizatiile din Germania a fost de mare ajutor membrilor departamentului. „Romanian Career Day“ poate fi perceput ca un punct de intalnire dintre organizatii , asociatii, firme, institutii, personal de specialitate,studenti,clienti, care sunt interesati de un schimb de experienta flexibil , de recrutare respectiv participarea la discutii pe teme care privesc economia internationala.
Echipa Romanian Career Centre reprezinta un cadru transparent pentru comunicarea germano-romana, iar departamentul prin intermediul acestui eveniment ofera modalitati substantiale in vederea atingerii scopurilor urmarite de catre participanti ,fie ca acestia sunt in cautarea unor oportunitati de afaceri, oferte de joburi sau de practica, fie ca doresc sa isi largeasca orizontul si profilul competentelor personale.


| Date beneficiari
    Cetateni germani interesati de piata de munca din Romania.
Cetateni romani interesati de piata de munca din Germnaia.
Absolut toate varstele si categoriile profesionale.


| Rezultatele proiectului
    Proiectul a atras in scurt timp atentia atat institutiilor de resort din Romania cat si din Germania.
Multi dinte acestia sau cunoscut prin intermediul proiectului.
Informatiile publicate au fost de ajutor multor vizitatori ai paginii web.
Schibul de mesaje sau intrebari si raspunsuri din partea conducerii departamentului a atins in lunile Septembrie, Octombrie si Noimebrie cote deosebit de mari.
Si in continuare pagina web este una extrem de vizitata.
Local - prin participarea reprezentatiilor oficiului fortelor de munca sau realizat primele schimburi de opinie intre partea germana si cea romana.
Grupurile-tinta- au fost invitate sa comunice pe platforma de comunicare oferita de pagina web.
Din aceasta comunicare sau ales cel mai importante teme care terebuiau discutate pe larg in cadrul inalnirii din 13.11.2010.
La inalnire au participat deosebit de activ in cadrul temelor propuse spre discutare.
Sau oferit solutii la anumite probleme si desigur ca sau descoperit si altele noi.
Problema specialistilor seniori ne-a fost semnalata in mod direct de participanti care au semnalat ca exista un numar mare de specialisti care desi detin studii superioare in Romamnia aceste nu sunt recunoscute integral de statul roman.
La intalnire a participat si repezentatntul autoritati in drept din Germania care a oferit informatii detaliate referitor la acest aspect.
Intalnirea desfasurata sub titlul Romanian Career DAY 2010 Stuttgart-Grermany pe 13.11.2010 a fost cotata de catre participanti ca un succes deosebit. Initiativa este unica in Germania si a doua din Europa de west- Paris.


| Bugetul proiectului (in RON)
    3699.24 Lei (900 €)

| Parteneri
    Consulatul general al Romaniei la München, Consulatul onorific al Romaniei la Stuttgart, Liga asociatiilor romano-germane din Germania

| Website-ul proiectului
    http://romanian-career-centre.forum-gerrum-stuttgart.de





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes