close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Colectia celor mai frumoase poezii ale copiilor din oras



| Organizator:
    ONG Ajutor Real
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    Initiativa proiectului a pornit de la discutiile avute cu copii si parintii, in cadrul proiectelor anterioare organizate de asociatia noastra. Ni s-a transmis nevoia crearii unui cadru de sustinere si promovare a copiilor talentati.Practic oferirea unei sanse de afirmare si valorizare a muncii copiilor, care demonstreaza ca au talent in diverse domenii si se dedica dezvoltarii in acest sens.
Asa s-a nascut ideea „Colectiei celor mai frumoase poezii ale copiilor din oras”, ca prim pas intr-un program mai amplu de sustinere a copiilor talentati (detalii pe www.ajutor-real.ro/actiuni.php).


| Scopul proiectului
    Scop:
- sutinerea si promovarea copiilor talentati din Bucuresti, in domeniul literar (poezie).

Obiectiv:
- identificarea, selectare si publicarea celor mai frumoase poezii ale copiilor din Bucuresti.

Multi dintre copii asteapta doar o sansa pentru a se afirma, pentru a se exprima, pentru a ne atrage atentia ca exista un talent ascuns in ei, care asteapta sa vada lumina zilei. Si a TIPARULUI.


Colectia celor mai frumoase poezii ale copiilor din oras Colectia celor mai frumoase poezii ale copiilor din oras Colectia celor mai frumoase poezii ale copiilor din oras

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Ideea proiectului s-a nascut ca raspuns la nevoia de promovare a copiilor care pun mult suflet si isi dedica timpul devoltarii talentelor pe care le au in diverse domenii.

Publicarea volumului „Colectia celor mai frumoase poezii ale copiilor din oras”, este un prim pas dintr-un program mai amplu de sustinere a copiilor talentati (detalii pe www.ajutor-real.ro/actiuni.php), gandit si organizat impreuna cu Asociatia Scriitorilor din Bucuresti si Uniunea Scriitorilor din Romania.

Am inceput prin a organiza proiectul la nivel local, in Bucuresti, urmand ca din iunie 2011 sa continuam organizarea la nivel national.

Grupul tinta: elevi cu varste intre 7 – 15 ani (clasele I-VIII)

Proiectul a fost desfasurat in mai multe etape:
1. Pregatirea proiectului (dec. 2009 – ian. 2010)
2. Organizarea campaniei concurs „Se cauta cele mai frumoase poezii ale copiilor din oras” (30 ian.– 20 febr. 2010)
3. Selectia si jurizarea poeziilor (21 febr. – 8 martie)
4. Editarea/pregatirea pentru tipar/tiparirea volumului ( martie – mai 2010)
5. Lansarea volumului (mai – iunie 2010)
Astfel a luat viata „Colectia celor mai frumoase poezii ale copiilor din oras”, un volum de 200 de pagini, prin care au fost selectate si publicate cele mai frumoase 133 poezii.

Cartea a fost pusa in vanzare iar fondurile generate prin vanzare vor fi folosite pentru organizarea viitoarelor actiuni din programul „Sustinerea copiilor talentati”.


| Date beneficiari
    Implicarea elevilor in activitatile de follow-up ale proiectului:
In cadrul programului de „Sustinere a copiilor talentati” am organizat Atelierele de Scriere Creativa. Acestea au fost dedicate elevilor ale caror poezii au fost publicate in antologia "Cele mai frumoase poezii ale copiilor din oras". Atelierele s-au desfasurat in octombrie 2010 si au fost coordonate de dl. Dan Mircea Cipariu, presedintele Sectiei Poezie a Uniunii Scriitorilor din Romania - filiala Bucuresti.

Exercitiile de creativitate au fost structurate pe doua grupe de varsta: clasele I-IV si clasele V-VIII si s-au finalizat printr-un recital special din creatiile scrise, care a avut loc luni, 1 noiembrie 2010, la sediul Uniunii Scriitorilor din Romania.

Mai multe detalii si poze pe http://www.ajutor-real.ro/actiuni-atelier-scriere-creativa.php


| Rezultatele proiectului
    Rezultatul principal:
Indeplinirea obiectivului proiectului prin publicarea volumului „Colectia celor mai frumoase poezii ale copiilor din oras”.

Alte rezultate:
- 790 de poezii primite in cadrul concursului;
- 600 de elevi care au inscris poezii in cadrul proiectului;
- 133 de poezii publicate in volum, grupate de la clasa I la clasa a VIII a;
- 107 elevi ale caror poezii au fost publicate;
- 1000 exemplare – tirajul cartii tiparite.
Deoarece tirajul a fost aproape epuizat, vom tipari un nou tiraj in primavara acestui an.

Beneficii aduse grupului tinta:
- promovarea, valorizarea, „scoaterea la lumina” a copiilor talentati in domeniul literar;
- fericirea din ochii copiilor in momentul in care au deschis cartea si si-au vazut publicate poeziile, rodul eforturilor, talentului, dedicatiei si muncii lor;
- certitudinea (atat pentru copii cat si pentru parinti) ca toti copii sunt egali si daca au cu adevarat talent, mai devreme sau mai tarziu vor fi descoperiti/promovati;
- motivarea copiilor pentru continuarea activitatilor.

Prin intermediul rezultatelor prezentate mai sus a fost atins in totalitate scopul proiectului.
Numarul urias de emailuri, vorbe din suflet si cereri de voluntariat pe care le-a atras campania “Se cauta cele mai frumoase poezii ale copiilor din oras”, ne-a adus o confirmare in plus: orasul are nevoie de mai multe initiative culturale prietenoase :)


| Bugetul proiectului (in RON)
    2500,00

| Parteneri
    CO-ORGANIZATOR: Teatrul National de Opereta “ION Dacian”-TNO; PARTENERI: Asociatia Scriitorilor Bucuresti-ASB, Inspectoratul Scolar Bucuresti-ISMB, Monitorul Oficial, Grupul Humanitas, Librariile Eminescu, RAL Comunicatii, Metrorex, BetaCons, EuroMedia, Farmexim, Casa şi Grădina, Şapte Seri, Mami, Radio România Actualităţi, Radio Lynx, Baby, Revista Garfield Romania, Rocas Design, Mr. Bricolage, Hornbach, Ceainăria Serendipity, Imagenta, AnticariatulTau.ro, www.giftadvisor,ro, www.mediacos.ro, www.garfieldromania.ro, AMPR, DGASPC

| Website-ul proiectului
    www.ajutor-real.ro ; http://www.ajutor-real.ro/poezie.php ; http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Ajutor-REAL/244942214857 ; http://www.ajutor-real.ro/actiuni-atelier-scriere-creativa.php ; http://www.ajutor-real.ro/actiuni.php





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes