Participanti & Proiecte
Festival de teatru pentru tineret "Primavera" (editia a VII-a)
|
Organizator: Asociatia socio/culturala "Prahova Excelsior" |
|
Categorie: Arta si cultura |
Trupa de teatru a Colegiului “M.Cantacuzino” a dat reprezentaţii sporadice cu fiecare ocazie ivita.Ei au încercat să se remarce în exteriorul liceului pe diferite scene, prezentând piese pregătite cu greu din lipsa recuzitei, decorurilor,a unei scene pentru repetitii.În urma unui chestionar aplicat în colegiu privind receptivitatea pieselor de teatru jucate de colegii lor s-a constatat că este nevoie de un loc special, unde trupa să joace în faţa unui public numeros si cu mediatizare mai buna.Organizarea unui festival de teatru ar încuraja tinerele talente să evolueze pe o scenă în faţa unui public numeros, sa intre in competitie cu alti tineri, sa capete experienta si sa descopere o alternativa de petrecere a timpului liber.Intalnirile cu oameni de teatru ar ajuta la imbunatatirea experientei si la orientarea tinerilor pe calea actorie.
| Scopul proiectului
Scopul proiectului
Dezvoltarea talentelor interpretative si a dragostei pentru teatru la elevii de gimnaziu si liceu.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1.Imbogatirea experientei teatrale si de comunicare a peste 100 de elevi de gimnaziu si liceu prin 4 intalniri cu actori renumiti si 6 workshopuri tematice din domeniul teatral
2.Valorificarea talentelor interpretative a peste 100 de elevi intr-un concurs de interpretare teatrala si un concurs One man show.
| Aria geografica
Sinaia
| Rezumat
Trupa de teatru a Colegiului “M.Cantacuzino” a dat reprezentaţii sporadice cu fiecare ocazie ivita.În urma unui chestionar aplicat în colegiu, s-a constatat că este nevoie de un loc special, unde trupa să joace în faţa unui public numeros si de o popularizare mai extinsă. Organizarea unui festival de teatru ar conduce la încurajarea tinerilor să evolueze pe o scenă în faţa unui public numeros si variat, sa intre in competitie cu alti tineri iubitori de teatru si sa capete experienta.Intalnirile cu oameni de teatru ar ajuta la imbunatatirea experientei si la orientarea tinerilor pe calea actoriei. Prin implementarea acestui proiect, ajuns la a VII-a editie, Asociatia "Prahova Excelsior" si ceilalti parteneri, au asigurat ambientul necesar dezvoltarii talentelor interpretativ ale elevilor.Scopul proiectului a fost
dezvoltarea talentelor interpretative si a dragostei pentru teatru la elevii de gimnaziu si liceu. Obiectivele specifice ale proiectului au fost:imbogatirea experientei teatrale si de comunicare a peste 100 de elevi prin intalniri cu actori renumiti si workshopuri tematice din domeniul teatral, valorificarea talentelor interpretative ale elevilor intr-un concurs de interpretare teatrala si un concurs de recitare,monolog, improvizatie "On man show".
Proiectul se adreseaza elevilor de gimnaziu si liceu din tara, cadrelor didactice pasionate de teatru, comunitatii locale si parintilor.In cadrul a 4 zile de festival s-au desfasurat un concurs de interpretare teatrala, la care au participat 9 trupe din 9 orase ale tarii, 6 worshopuri, sustinute de studenti de la UNATC, 4 conferinte motivationale sustinute de actori consacrati si competiția de recitări „Din drag de...”, care la această ediție l-a celebrat pe genialul Marin Sorescu.
| Date beneficiari
| Rezultatele proiectului
Peste 100 de elevi au fost implicati intr-un festival de teatru cu impact national, ce le-a dat satisfactia de a fi in competitie cu alti colegi si de a capata experienta.7 cadre didactice membre ale asociatiei si 9 cadre didactice insotitoare ale trupelor de teatru au fost implicate in desfasurarea festivalului si au capatat experienta organizarii unui astfel de eveniment.Cele 6 workshopuri cu tematica adecvata si cele 4 intalniri cu actori de renume au influentat orientarea profesionala a participantilor, iubitori de teatru.1 concurs On man show a adus in competitie, atat pe elevii localnici cat si pe cei veniti la festival, talentati la recitari, monologuri sau improvizatii. Articole privind promovarea proiectului in ziare locale si zonale, aparitii in site-uri de interes liceeal si gimnazial (didactic.ro, facebook etc),informari tv si radio, un link dedicat proiectului in cadrul paginii de internet a colegiului, pagina de facebook a festivalului au diseminat rezultatele festivalului.Au fost realizate:bannere 3, brosuri -50, afise-50 si fluturasi-500, mape de prezentare-30. Au fost organizate 2 conferinţe de presă la datele de start si de incheiere a festivalului si o festivitate de premiere. Echipa de teatru a colegiului a avut o reprezentatie de seara, in afara concursului.
| Bugetul proiectului (in RON)
7080
| Parteneri
Colegiul Mihail Cantacuzino, Primaria Sinaia, Centrul Cultural
| Website-ul proiectului
https://www.facebook.com/primaverasinaia sau http://www.infosinaia.ro/informatii/festivalul-national-de-teatru-primavera-5-8-iunie-2014-casino-sinaia/