close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Cluj Community Center



| Organizator:
    Asociatia Little People Romania
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    Start-upurile, organizatiile non-guvernamentale si grupurile de interes mici si mijlocii au o vizibilitate redusa, nu dispun de un sediu permanent in Cluj si astfel nu pot sa angajeze publicul sau sa contribuie la o societate deschisa, unde informatia, training-urile si oportunitatile de dezvoltare individuala, a minoritatilor sau a cluburilor de tineret ar fi disponibila. Lipsa de vizibilitate si de fonduri este un obstacol in calea de dezvoltare si consolidare a acestor grupuri. De exemplu, costul inchirierii unei sali de conferinte in Cluj este 200 euro/zi, iar doar doua dintre acestea sunt accesibile persoanelor cu dizabilitati. Astfel, costurile de participare pentru training-uri este foarte mare, pentru a acoperi cheltuielile administrative, iar acestea devin inaccesibile pentru organizatiile mici, studenti, grupuri informale, etc.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este sa puna la dispozitia comunitatii un spatiu gratuit, unde firmele mici, organizatiile non-guvernamentale, grupurile informale, grupuri de interes si de studenti, etc pot organiza diferite evenimente, precum conferinte de presa, lansari de carte, intalniri organizationale, training-uri, ateliere de creatie, expozitii, etc. Totodata, coordonatorul centrului este la dispozitia publicului, oferind informatii despre evenimente, actiuni, granturi, etc din Cluj. Astfel, am creat un spatiu complet mobilat si dotat, care sa intruneasca nevoile oricarui grup al comunitatii.

Cluj Community Center Cluj Community Center Cluj Community Center

| Aria geografica
    Cluj-Napoca, judetul Cluj

| Rezumat
    Centrul De Informare Şi Pregatire “Cluj Community Center” a fost deschis de catre Asociatia Little People Romania in vederea facilitarii accesului la informare si a stimularii activitatilor de voluntariat, antreprenoriale si culturale in cadrul comunitatii clujene. Situat intr-un loc public, un centru comercial din Cluj-Napoca, cu acces pentru persoane cu dizabilitati, Cluj Community Center este pus la dispozitia start-up-urilor, intreprinderilor mici, grupurilor formale si informale, organizatiilor, cluburilor de tineret, grupurilor de studenti, grupuri de interese, etc, oferind un spatiu dotat si echipat, pentru a organiza intalniri, evenimente, workshop-uri si ateliere si/sau expozitii in regim gratuit. Totodata, Cluj Community Center este un loc in care orice persoana poate primi informatii referitoare la actiuni comunitare, training-uri si granturi disponibile, oportunitati de voluntariat si munca in folosul comunitatii.
Scopul deschiderii acestui centru a fost rezultatul identificarii nevoilor comunitatii in climatul economic actual. Exista fonduri limitate pentru actiuni non-profit, care sunt impartite intre toti actorii societatii civile. Astfel, organizatiile mai putin dezvoltate sau grupurile informale au mai putin acces la fonduri si astfel nu au capacitatea de a se dezvolta si structura. Cluj Community Center este primul centru de acest gen din Romania, care ofera noi oportunitati pentru acest grup-tinta. De-a lungul proiectului, 195 de activitati au fost organizate de peste 60 de organizatii.


| Date beneficiari
    Grupul tinta al acestui proiect sunt start-up-urile, intreprinderile mici si mijlocii, organizatiile non-guvernamentale, grupurile formale si informale, grupurile de interes si de studenti, cluburile de tineret, indivizii sau orice alt membru al comunitatii, care a beneficiat de serviciile oferite de Cluj Community Center. Implicarea directa a beneficiarilor a fost cruciala pentru acest proiect, deoarece scopul proiectului este sa angajeze aceste grupuri, sa ii inspire sa organizeze diferite actiuni, training-uri, evenimente, atat publice, cat si pentru membrii organizatiei, pentru a incuraja dezvoltarea unei societati civile active, dinamice si interactive in Cluj. Beneficiarii indirecti sunt indivizii care au participat la evenimentele organizate de diferitele grupuri: elevi, studenti, pensionari, voluntari, corporatisti, etc.

| Rezultatele proiectului
    Cluj Community Center a devenit atat un centru de resurse modern, cat si un centru de training complet dotat, accesibil pentru toti membrii ai comunitatii, indiferent de varsta, sex, rasa sau dizabilitate, unde peste 60 de afaceri start-up, organizatii non-guvernamentale, grupuri formale si informale, studenti, etc au organizat 195 de evenimente, de care au beneficiat sute de membrii ai comunitatii. Centrul are numeroase trasaturi-cheie: locate si vizibilitate (situat intr-un complex comercial, in apropierea unui campus universitar), accesibilitate (15 minute de centru), gratuitate si profesionalism, fiind in acelasi timp singurul centru de acest gen care este accesibil persoanelor cu dizabilitati. Prin toate aceste componente, Cluj Community Center a devenit un element unic in Romania. Centrul a gazduit o varietate larga de grupuri, printre care traineri, corporatisti, studenti, elevi, persoane cu dizabilitati, artisti, comunitatea locala de homosexuali, jurnalisti, scriitori, voluntari si multi altii. In aditie, in cadrul centrului, am organizat o serie de training-uri lunare publice, in regim gratuit, cu instructori specializati in domeniul sportului pentru persoane cu dizabilitati, familii de rromi, oportunitati egale, management de proiect, excluziune sociala, antrepenoriat, etc. Totodata, am realizat website-ul www.clujcc.ro, unde publicul poate accesa o baza de data online al asociatiilor si organizatiilor clujene, respectiv pot citi mai multe informatii despre oportunitatile de implicare in comunitate.

| Bugetul proiectului (in RON)
    84345

| Parteneri
    Organizatia CEE Trust, Complexul Sigma Shopping Center, respectiv peste 60 de start-up-uri, intreprinderi mici si mijlocii, organizatii si grupuri formale si informale

| Website-ul proiectului
    www.clujcc.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->