close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Acces la servicii pentru copiii cu dizabilitati din comuna Liesti, judetul Galati



| Organizator:
    Fundatia Inima de Copil
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    Avand un numar de 11 440 locuitori, comuna Liesti este situata la 30 km de municipiul Tecuci si la 50 km de municipiul Galati. Aceasta facea, practic, imposibil pentru copiii cu handicap din localitate sa fie cuprinsi in sistemele de servicii sociale si de recuperare, atat pentru distanta ce trebuia parcursa si timpul pierdut, cat si sub aspect financiar. Astfel, singura solutie era infiintarea unui centru de acest fel chiar in comuna pentru copiii cu dizabilitati. „Mai mult decat atat, problema era in primul rand a mea, personala, fiind mama a doi copii cu dizabilitati, ceea ce m-a facut sa fiu extrem de motivata si de dornica sa rezolv problema lipsei oportunitatilor pentru ei si pentru alti copii ca ei.” ne spunea Mihaela.

| Scopul proiectului
    Demersul a avut ca scop sa ofere copiilor cu dizabilitati din comuna Liesti sansa de a avea acces la servicii sociale si de recuperare, la o forma de educatie, integrare si socializare alaturi de ceilalti. Ne-am propus infiintarea alaturi de primaria locala a unui Centru de zi pentru acesti copii.

Acces la servicii pentru copiii cu dizabilitati din comuna Liesti, judetul Galati Acces la servicii pentru copiii cu dizabilitati din comuna Liesti, judetul Galati Acces la servicii pentru copiii cu dizabilitati din comuna Liesti, judetul Galati

| Aria geografica
    Galati judet, comuna Liesti

| Rezumat
    „Am avut norocul sa am doi copii cu dizabilitati severe. Intai i-am privit ca o pedeapsa, apoi am invatat sa vad cat de multe pot invata de la ei, cata nevoie de dragoste si sprijin au si sa ii multumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi de viata a lor. Nu mi-a fost niciodata usor sa lupt cu mentalitatea oamenilor mai ales ca traiesc intr-un sat si am ramas singura sa ii cresc. Acum doi ani m-am gandit ce bine ar fi fost si copiii mei si alti copii din comuna sa aiba un loc unde sa poata merge pentru recuperare medicala (ne chinuisem pana atunci sa mergem la recuperare medicala din cand in cand la Galati, la 50 de km de casa), un loc unde sa ne intalnim cu alti copii si parinti cu aceleasi probleme. Am incercat sa infiripam ceva pe langa gradinita din comuna. Dar nu ne-au primit cu prea multa bucurie nici educatoarele, nici parintii si a trebuit sa renuntam. Toamna trecuta, primarul comunei si cativa oameni cu suflet din primarie s-au saturat sa ii tot bat la cap si si-au aplecat urechea la ce le spuneam pentru binele copiilor mei si al altora. Mi-au spus ca nu pot ajuta deocamdata cu bani, dar ca pun ei la dispozitie doua camere si le amenajeaza daca eu gasesc o organizatie care sa ne ajute sa avem un program acolo, intr-un centru de zi.” Asa ne-a spus povestea ei Mihaela, mamica celor doi copii atunci cand ne-a cautat pentru prima data. Si asa s-a nascut parteneriatul intre mamica, copii, autoritatile locale si Fundatia Inima de Copil care a fost de acord sa ii ajute. Am inteles nevoia copiilor si necesitatea infiintarii unui Centru de zi pentru copiii cu dizabilitati.

| Date beneficiari
    Principalii beneficiarii ai proiectului sunt cei 14 copii cu deficiente fizice, mentale sau asociate ce au inceput din august 2010 sa mearga zilnic la Centrul de Zi infiintat in urma implicarii noastre, a tuturor celor ce a trebuit sa colaboram pentru acest proiect, dar si familiile acestora. De asemenea, cred ca toata comunitatea locala in ansamblul ei a fost beneficiarul acestei initiative si a ceea ce am reusit sa schimbam. Oamenii nu credeau ca e de vreun folos un astfel de loc pentru copii,iar acum o parte dintre ei au donat si fonduri pentru ca noi sa putem sustine centrul. Iar pentru autoritatile locale a devenit o mandrie acest proiect pentru ca exista doar 2 astfel de servicii sociale in comune judetul Galati. Centrul este acum accesat si solicitat si pentru copii din alte comune.

| Rezultatele proiectului
    „Copiii mei si ceilalti copii cu dizabilitati din sat pot sa mearga astazi la un Centru de zi. 14 copii cu varste intre 4 si 14 ani se bucura acum in fiecare zi de acest lucru. De asemenea, oamenii din comunitate au devenit mai deschisi, au inteles importanta acestui centru atat pentru copii insisi si familiile lor, cat si pentru comunitatea noastra. Parinti care pana acum isi tineau copiii cu dizabilitati doar acasa, in interiorul curtii personale, acum ii aduc zilnic la Centru, iar copiii isi doresc mult sa vina aici si au evoluat deja.
Personal, am inteles ca nu trebuie sa renunti, indiferent cate piedici sau greutati apar, am inteles ca oamenii, cu abordarea potrivita, sunt capabili sa se schimbe, sa ajute, sa inteleaga, sa accepte. Chiar daca nu a fost usor.” Mama Mihaela


| Bugetul proiectului (in RON)
    12000

| Parteneri
    Fundatia Inima de copil si Primaria Liesti

| Website-ul proiectului
    www.inimadecopil.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes