close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



You Are Not Alone



| Organizator:
    Asociatia Arte dell'Anima
| Categorie:
    Premiul Special pentru INOVAȚIE
| Problema de fond
    Aproape toți copiii din întreaga lume au fost afectați într-o formă sau alta de izolare intermitentă în ultimul an. O nouă analiză a UNICEF, realizată pe baza datelor furnizate de Oxford COVID-19 Government Response Tracker (https://www.bsg.ox.ac.uk/research/research-projects/covid-19-government-response-tracker), identifică una dintre cele mai de durată perioade de izolare la nivel internațional. Conform acestei analize, 139 de milioane de copii din întreaga lume au fost afectați de regulile obligatorii de izolare la domiciliu pentru o perioadă de cel puțin nouă luni de când răspândirea noului coronavirus a fost declarată pandemie, pe 11 martie 2020 – ceea ce înseamnă că au fost obligați să stea acasă.


| Scopul programului
    Scopul proiectului: să încurajeze adolescenții și tinerii să ceară ajutor de specialitate atunci când se confruntă cu stări de depresie și/sau anxietate.
Obiectivul general: realizarea unui produs cultural în coproducție, prin care să se tragă un semnal de alarmă despre accentuarea depresiei și a stărilor de anxietate în rândul tinerilor.
OS1. Să realizeze spectacolul „You are not alone” în coproducție cu Teatrul Excelsior cu participarea a 10 artiști
OS2. Să atragă un public de cel puțin 700 spectatori și să îi implice în dezbateri și discuții
OS3. Să implice activ un număr de 50 de tineri


You Are Not Alone You Are Not Alone You Are Not Alone

| Aria geografica
    București, Buzău

| Rezumat
    „You Are Not Alone” este un proiect educațional ce semnalează o problemă gravă și reală a generației tinere: accentuarea depresiei și a stărilor de anxietate în rândul adolescenților cauzată de pandemia COVID-19. Proiectul și-a propus să documenteze prin mijloace de cercetare și performative (call de înscrieri, idei, povești adevărate, ateliere de dezbateri, spectacol de teatru, discuții post-spectacol) dificultățile cu care se confruntă adolescenții din România. Scopul proiectului este încurajarea adolescenților și tinerilor să ceară ajutor de specialitate în cazul în care se confruntă cu astfel de stări. Studiile făcute în urmă cu mai mulți ani arătau că până în 2030, depresia risca să devină principala cauză a mortalității. Între timp, au apărut pandemia și izolarea care au accentuat aceste stări. În mai multe țări, stările de anxietate și depresie cauzate de situația pandemică a generat un număr mai mare de victime în urma suicidului decât numărul de decese în urma bolii. Proiectul presupune 4 direcții de sprijin și conștientizare a fenomenului de depresie și anxietate în rândul adolescenților: 1. Realizarea unui spectacol de teatru cu implicarea a 10 artiști, prin crearea unui text ce pornește de la povești reale ale tinerilor care s-au confruntat cu stări de anxietate și de depresie în perioada pandemiei - 4 reprezentații; 2. Realizarea a două ateliere cu un psiholog, dedicate tinerilor și adolescenților, relevante în scrierea textului; 3. Discuțiile post-spectacol - ce vor încuraja tinerii să ceară ajutor de specialitate. 4. Realizarea unei broșuri disponibilă în format fizic și online pe www.artedellanima.ro. Toate evenimentele și produsele din cadrul proiectului sunt gratuite.

| Date beneficiari direcţi
    10 artiști, cu vârste cuprinse între 20-35 ani, 700 de spectatori, public preponderent tânăr, cu vârste cuprinse între 14-35 de ani, 40 de participanți la cele două ateliere de dezbatere, cu vârste cuprinse între 14-18 ani, 10 adolescenți(14-18 ani)

| Date beneficiari
    publicul larg (minimum 20.000 urmăritori ai partenerilor proiectului, partenerilor media ai asociației - public divers), partenerii proiectului, asociații de gen ce pot porni proiecte asemănătoare, instituții de învățământ, profesori

| Activitati
    A1. Managementul proiectului - organizarea echipei de implementare a proiectului, stabilirea planului de lucru și definitivarea calendarului de activități, evaluarea și raportarea din cadrul proiectului.
A2. Comunicare și promovare - comunicate de presă trimise către fiecare partener în parte, feed-back din mediul online, realizarea listelor de participanți, realizarea dosarului de presă, aprobarea materialelor vizuale primite din partea graficii, programarea și acordarea de interviuri presei cu privire la proiect, distribuirea unui material video de impact, promovarea în rândul partenerilor proiectului, creare de conținut pentru toate canalele de comunicare – online și offline, transmiterea materialelor publicitare pentru print după primirea BT din partea finanțatorului.
A3 - Cercetare și documentare - deschiderea unui call online de povești despre problema anxietății și depresiei în rândul tinerilor, realizarea celor două ateliere cu psihologul în cadrul unei locații PROEDUS București, castingul pentru echipa artistică
A4 - Realizarea spectacolului de teatru - repetiții, scenografie, 2 repetiții la Teatrul Exelsior, co-producătorul spectacolului
A5 - Prezentarea spectacolului de teatru - Șase reprezentații online (din cauza situației în perioada octombrie-noiembrie), astfel: 2 pentru Teatrul Excelsior, 1 pentru Teatrul George Ciprian Buzău, 1 pentru Teatrul Nottara, 1 pentru CNMV, 1 pentru CNEC, realizare și distribuire broșuri pentru elevi


| Rezultatele programului
    R1. Antrenarea unui număr de 10 artiști și specialiști în metode de educație non-formală.
R2. Un spectacol de teatru educațional nou și original.
R3. Familiarizarea a 750 de adolescenți, participanți la atelierele de dezbatere și spectacol, cu tematica depresiei și anxietății.
R4. Organizarea a două ateliere de dezbatere cu un psiholog, cu 50 de adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani.
R5. 6 reprezentații ale spectacolului creat în mediul online, cu peste 750 spectatori participanți.
R6. 6 discuții post-spectacol între echipa artistică, psiholog și publicul spectator, cu durata de 3 ore cumulate;
R7. Atingerea unei audiențe de 28.000 de persoane.


| Buget
    93120

| Parteneri
    Teatrul Excelsior, depreHUB, Teatrul Nottara, Teatrul „George Ciprian” Buzău, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Elena Cuza”, Asociația COPAC, Asociația Equilibrium

| Website program
    https://www.artedellanima.ro/portfolio/proiectul-cultural-you-are-not-alone/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->