close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



PREMIANTII FARA PREMII



| Organizator:
    Premianții fără premii
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    In luna octombrie 2013, in centrul municipiului Deva, a debutat un proiect care isi propune sa scoata in fata valorile umane din societate. Aducerea acestora in prim plan este un gest firesc pentru o societate care se doreste sa fie la fel de fireasca. Avem valori umane, avem oameni frumosi, priceputi, harnici, loiali si de calitate. Acestia, majoritatea dintre ei, aleg sa stea departe de atentia noastra, e vremea sa afle ca ei nu sunt singuri, ei nu trec neobservati, ca munca lor este remarcata, ca fac bine ceea ce fac si ca noi ceilalti apreciem eforturile lor.
Premiantii fara premii este o actiune nascuta dintr-o idee a unui om si se vrea sa fie o propunere pentru un mod de viata, iar acesta este aprecierea si incurajarea valorilor societatii chiar de catre societate.


| Scopul proiectului
    Redescoperirea valorilor romanesti, gratitudinea manifestata de catre societate in favoarea oamenilor sai valorosi, identificarea si promovarea persoanelor care pot reprezenta repere pentru societate.

PREMIANTII FARA PREMII PREMIANTII FARA PREMII PREMIANTII FARA PREMII

| Aria geografica
    Deva/Hunedoara

| Rezumat
    Simt ca e vremea sa facem ceva.
A trecut sau ar fi trebuit sa apuna perioada lui „sa se faca”. Dintr-un singur si banal motiv pentru ca se face.
Aprecierea publica a oamenilor de valoare este filonul acestui proiect - oameni care pretuiesc oameni.
Societatea a mers inainte pana acum, poate uneori destul de incet fata de cum ne-am fi dorit, si merge in continuare. „Premiantii fara premii” se vrea o modesta rasplata din partea societatii pentru valorile noastre, cele autentice. Astfel, proiectul va invita sa iesim in strada, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a multumi necunoscutilor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocuparile lor, ne dau motive de mandrie. Astfel, in fiecare sambata sa ne vedem in centrul Devei, la statuia ecvestra a lui Decebal. Vom invita de fiecare data un om valoros, care prin munca lui, stradaniile lui, face ca Romania sa existe. Vom merge acolo sa-l cunoastem, sa-i multumim ca exista si sa-i strangem mana in semn de pretuire si respect.
Randurile de mai sus au reprezentat punctul de plecare pentru un proiect care pare sa se dezvolte, sa creasca de la o saptamana la alta. Despre ce este vorba!? Saptamanal, la Deva, oamenii se strang in centrul orasului la o adunare publica, miting, daca doriti sa-i spunem asa. „Ciudatenia” o reprezinta faptul ca nimeni nu protesteaza pentru nimic, nu exista revendicari, nu sunt reprosuri. NU! Oamenii vin sa cunoasca oameni care pot fi modele pentru semenii lor.
Cum se deruleaza actiunea!? Simplu! La ora 11 oamenii vin la locul dinainte anuntat, acolo cei care doresc semneaza pe diploma de premiant fara premiu, aratand gratitudinea lor pentru meritele premiantului care, pe langa diploma respectiva, primeste un buchet de flori tricolor, si o insigna cu margareta tricolora, logo-ul actiunii.


| Date beneficiari
    Da, au fost, pentru ca premiul oferit este tocmai recunoasterea sincera a premiantului de catre cei care aleg sa vina in mod asumat pentru a cunoaste oameni valorosi.

| Rezultatele proiectului
    Principalul rezultat il constituie deprinderea de a privi oamenii de langa noi in asa fel incat sa descoperim calitatile lor, punerea lor in valoare si incurajarea acestora de a atinge performanta.

| Bugetul proiectului (in RON)
    0

| Parteneri
    nu este cazul

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes