close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Sa rapui cancerul!



| Organizator:
    Fundatia Sfanta Irina
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Proiectul „Sa rapui cancerul!” este o continuare a unei serii de 5 proiecte desfasurate alaturi de fundatia United Way Romania. Proiectele au constat in acordarea de ingrijire specializata bolnavilor de cancer in stadii avansate precum si familiilor acestora greu incercate de lupta cu boala alaturi de cei dragi.
Contextul problemei se defineste pe fondul lipsei de unitati de ingrijire in Romania si al unui numar de bolnavi aflat intr-o permenanta crestere, majoritatea descoperind boala in stadii avansate, cand singura posibilitate de ingrijire a bolnavilor este ingrijirea paliativa.
In contextul prezentat Fundatia Sfanta Irina a deschis in anul 2006 Centrul de Ingrijiri Paliative, prima clinica specializata de ingrijiri paliative a bolnavilor de cancer.


| Scopul proiectului
    Proiectul „Sa rapui cancerul!” a avut ca scop: ingrijirea de specialitate, in cele mai bune conditii a unui număr cat mai mare de bolnavi de cancer in stadii avansate, a familiilor si retelei socio-afective a acestora, precum si dezvoltarea si imbunatatirea permanenta a serviciilor noastre. De asemenea, s-au urmarit si mediatizarea proiectului si a importantei ingrijirii specializate a bolnavilor de cancer aflati in stadii terminale prin: campanii de informare, pliante, site propriu, reviste.

Sa rapui cancerul! Sa rapui cancerul! Sa rapui cancerul!

| Aria geografica
    Voluntari, Bucuresti

| Rezumat
    Proiectul „Sa rapui cancerul!” este o continuare a unei serii de 5 proiecte desfasurate alaturi de fundatia United Way Romania care au constat in acordarea de ingrijire specializata bolnavilor de cancer in stadii avansate precum si familiilor acestora greu incercate de lupta cu boala alaturi de cei dragi.
Contextul problemei se definea pe fondul lipsei de unitati de ingrijire si al unui numar de bolnavi aflat intr-o permenanta crestere, majoritatea descoperind boala in stadii avansate, cand ingrjirea paliativa este absolut necesara.
In contextul prezentat Fundatia Sfanta Irina a deschis in anul 2006 Centrul de Ingrijiri Paliative prima clinica specializata de ingrijiri paliative a bolnavilor de cancer.
Astfel, dorim sa venim in sprijinul unui numar cat mai mare de bolnavi de cancer in stadii avansate prin acordarea de asistenta medicala, sociala, psihologica si spirituala in cele mai bune conditii in cadrul centrului nostru. Toti pacientii beneficiaza de ingrijire si gazduire gratuita si se acordandu-se o atentie deosebita persoanelor singure, parasite, fara familii.
Echipa interdisciplinara care ingrijeste bolnavii este una profesionista, si este formata din: medici, asistente medicale, infirmiere, farmacist, asistent social, psiholog, consilier spiritual, tot personalul avand o bogata experienta in ingrijirea bolnavilor de cancer in stadii avansate; o mare parte din personal si-a castigat experienta in Hospice-ul Sfanta Irina.


| Date beneficiari
    Familiile bolnavilor au primit sprijin si consiliere pe toata durata internarii acestora din partea echipei interdisciplinare, ele fiind incurajate sa se implice activ in modul de ingrijire al bolnavilor si dupa externare, intrucat apropierea familiei este foarte importanta pentru bolnav in aceasta etapa a bolii.
De asemenea, alaturi de familie mai sunt si alti beneficiari indirecti ai proiectului, respectiv: Serviciile de asistenţă medicală şi socială din Bucuresti si din vecinatate- prin transferurile de bolnavi si trimiteri catre serviciile noastre; O.N.G.-uri cu acelasi tip de activitati, creandu-se astfel cadrul propice pentru schimbul de experienta si imbunatatirea permanenta a serviciilor oferite; echipa interdisciplinara care activeaza in Hospice; factorii de decizie cu responsabilitate in domeniu; comunitatea locala.


| Rezultatele proiectului
    Pe toata perioada proiectului au fost ingrijiti in regim rezidential un numar de 447 de bolnavi, in timp ce un număr de 125 de familii au fost pregatite cu privire la modul de ingrijire si abordare a bolnavilor; Toate familiile bolnavilor internati in Centrul de Ingrijiri Paliative au fost sprijinite psiho-emotional pe toată perioada internarii bolnavilor si chiar si dupa externare sau post-deces-acolo unde a fost cazul; sprijinul oferit in hospice a despovarat familiile pentru o perioada de ingrijirea dificila pe care o presupune stadiul avansat al bolii si care depaseste posibilitatile unei asistente la domiciliu; Antrenarea de noi voluntari in cadrul proiectului care ne-au sustinut atat in lucrul direct cu bolnavii (servirea meselor, discutii, plimbari) dar si in activitatea noastra cu caracter administrativ (receptie, secretariat);Mediatizarea proiectului prin diverse mijloace: radio, televiziune, reviste.

| Bugetul proiectului (in RON)
    600400

| Parteneri
    United Way Romania

| Website-ul proiectului
    www.sfantairina.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes