close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



ONG-urile - Catalizatori ai dezvoltarii comunitare



| Organizator:
    Asociatia Alternative Sociale
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    ONG-urile iesene contribuie semnificativ la dezvoltarea orasului si a judetului, aducand resurse, cunostinte, creand oportunitati pentru institutiile publice si pentru membrii comunitatilor. Aceasta contributie este putin cunoscuta/recunoscuta de reprezentantii institutiilor locale si de populatie traducandu-se, în lipsa implicarii/a raspunsului pozitiv la încercarile de mobilizare. Din perspectiva institutiilor locale, lipsa constientizarii rolului ONG-urilor presupune o mai mare dificultate in stabilirea de parteneriate si colaborari eficiente, irosirea resurselor riscul dublarii serviciilor si a infrastructurii existente, „reinventarea rotii”, neluarea în calcul a subcontractarii serviciilor catre ONG-uri neincluderea în bugete a contributiilor pentru proiecte dezvoltate în parteneriat cu ONG-urile etc.

| Scopul proiectului
    Scop - promovarea contributiei ONG-urilor iesene la dezvoltarea judetului Iasi
O1. Cercetarea contributiei ONG-urilor iesene cu privire la dezvoltarea judetului Iasi.
O2. Cresterea gradului de constientizare cu privire la contributia ONG-urilor iesene la dezvoltarea judetului Iasi, la nivel local si national.


ONG-urile - Catalizatori ai dezvoltarii comunitare ONG-urile - Catalizatori ai dezvoltarii comunitare ONG-urile - Catalizatori ai dezvoltarii comunitare

| Aria geografica
    Iasi/Iasi

| Rezumat
    Judetul Iasi se bucura de un numar semnificativ de ONG-uri active, deruland proiecte de nivel local, regional si national. Acestea contribuie semnificativ la dezvoltarea orasului si a judetului, aducand resurse, cunostinte, creand oportunitati pentru institutiile publice si pentru membrii comunitatilor. Servicii sociale, psihologice, medicale, mediu, formare si educatie, echipamente medicale, tehnologia informatiei si multe altele au fost aduse in comunitatile din judet de catre sau cu ajutorul ONG-urilor. Aceasta contributie este putin cunoscuta/recunoscuta de reprezentantii institutiilor locale si de populatie, fapt care se traduce, din perspectiva populatiei, în lipsa implicarii/a raspunsului pozitiv la încercarile de mobilizare, în nivelul scazut de încredere si prin urmare de cooperare pentru implementarea proiectelor, interes redus pentru activitati de voluntariat, în a deveni membri ai ONG-urilor sau de a face donatii, sponsorizari, sau paradoxal, în refuzul de a accepta oferte de servicii (chiar si gratuite).
Din perspectiva locala, lipsa constientizarii rolului ONG-urilor presupune o mai mare dificultate in stabilirea de parteneriate si colaborari eficiente, irosirea resurselor (materiale, umane, expertiza neutilizata sau prost utilizata sau cheltuirea de resurse pentru aducerea expertizei din afara chiar daca ea exista local), riscul dublarii serviciilor si a infrastructurii existente, „reinventarea rotii”, neluarea în calcul a subcontractarii serviciilor catre ONG-uri neincluderea în bugete a contributiilor pentru proiecte dezvoltate în parteneriat cu ONG-urile.


| Date beneficiari
    Beneficiarilor li s-au prezentat obiectivele cercetarii precum si avantajele care decurg din furnizarea de date corecte si complete (promovarea activitatii si a expertizei, promovarea sectorului ONG iesean etc.). Beneficiarii li s-a comunicat faptul ca scopul cercetarii nu este acela de a face clasamente ci o inventariere a expertizei, a resurselor atrase si a impactului proiectelor desfasurate in ultimii ani.

| Rezultatele proiectului
    Principalul produs al proiectului este studiul cu privire la impactul activitatii ONG-urilor iesene asupra dezvoltari judetului. Raportul a inclus perspectiva ONG-urilor cu privire la propria activitate, cu privire la colaborarea cu alte ONG-uri dar si cu institutiile publice. In oglinda, institutiilor publice au avut oportunitatea de a se exprima cu privire la contributia ONG-urilor pe sectoare de activitate, precum si cu privire la calitatea colaborarii cu organizatiile private.


| Bugetul proiectului (in RON)
    109042,5

| Parteneri
    -

| Website-ul proiectului
    http://www.alternativesociale.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=162%3Acercetare-ong&catid=36%3Astiri&lang=ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->