close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Prioritate pentru Sanatate



| Organizator:
    Asociatia M.A.M.E.
| Categorie:
    Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala
| Problema de fond
    Echipa Asociatiei M.A.M.E. cunoaste suferintele prin care trec bolnavii de cancer din Romania deoarece, timp de 7 ani, a raspuns nevoilor lor specifice, oferindu-le sprijin informational, psihologic, social, juridic, material si emotional. Am intrat in contact cu peste 1000 de copii si tineri diagnosticati cu cancer care ne-au cerut ajutorul in diverse situatii cu care se confruntau. Dintre acestia, 60% au solicitat suport in informarea si indrumarea privind accesarea unor servicii medicale, din strainatate, de care aveau nevoie si care nu puteau fi efectuate in Romania sau nu puteau fi acordate in timp util. Acesta a fost motivul pentru care am decis sa concepem o harta a serviciilor medicale oncologice, o aplicatie interactiva care sa ofere informatii despre 200 de clinici si spitale din peste 20 de tari din Europa, America si Asia.

| Scopul proiectului
    Scop:Oferirea de sprijin informational, psihologic, juridic, social si material, pentru aprox. 100 de copii si tineri diagnosticati cu cancer, cu varsta cuprinsa intre 0 – 35 de ani.
O1:Oferirea gratuita a serviciilor de consiliere medicala, psihologica, juridica, asistenta sociala si sprijin material
O2:Crearea unei harti interactive care sa ofere acces la informatii despre servicii medicale, de stat si private, din tara si strainatate, adresate persoanelor cu cancer
O3:Dezvoltarea capacitatii organizationale prin crearea Departamentului “Management de caz” dedicat pacientilor cu boli grave


Prioritate pentru Sanatate Prioritate pentru Sanatate Prioritate pentru Sanatate

| Aria geografica
    National

| Rezumat
    Asociatia M.A.M.E. este o organizatie care, de 7 ani, sprijina copiii si tinerii din Romania diagnosticati cu cancer si alte boli grave. Nevoia de a oferi suport pacientilor este acuta deoarece, in tara noastra, cancerul este o problema majora de sanatate publica ca urmare a cresterii alarmante de cazuri noi. Anual, sunt diagnosticate cu cancer aprox. 80000 persoane pentru care diagnosticul dur, lupta cu boala, dar si cu lipsurile din sistemul medical reprezinta o situatie de criza pe care o gestioneaza cu greu. Acest aspect a fost confirmat de cele peste 1000 cazuri cu care am intrat in contact in timp, oameni care ne-au solicitat ajutorul in special cu privire la indrumare privind accesarea unor servicii medicale din tara si strainatate, dar si pentru a primi suport psihologic, juridic, social, financiar.
Fundatia Vodafone Romania este puternic implicata in societatea civila promovand sanatatea si educatia copiilor si tinerilor, in special a celor din comunitatile defavorizate. Investeste periodic fonduri in proiecte de impact, oferind solutii pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta pacientii, crescand accesul la serviciile medicale de calitate pentru beneficiarii din orice colt al tarii.
Pentru acesti pacienti, Asociatia M.A.M.E. si Fundatia Vodafone Romania deruleaza proiectul ”Prioritate pentru Sanatate” care raspunde nevoilor lor specifice, oferindu-le sprijin informational, psihologic, social, juridic si material. Insa, componenta principala si inovativa o reprezinta realizarea primei harti interactive din Romania, ce cuprinde servicii medicale, de stat si private, din tara si strainatate. Harta ofera accesul la informatii despre clinici, spitale, medici si tratamente dedicate patologiei oncologice, precum si detalii referitoare la cazare, transport.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi ai acestui proiect au fost 198 de copii si tineri, persoane provenite din toata tara, diagnosticate cu cancer si alte boli grave, care ne-au solicitat ajutorul pe durata derularii proiectului, telefonic sau prin e-mail, pentru informare, indrumare, suport si consiliere privind diverse probleme medicale, juridice si sociale cu care se confruntau in perioada de lupta cu boala.

| Date beneficiari
    400 de parinti, frati, surori sau alti apartinatori ai pacientilor

| Activitati
    Demararea proiectului a fost precedata de cooptarea a 11 specialisti, care sa ofere sprijin prin acordarea de servicii: 2 psihoterapeuti, 1 jurist si 8 medici, precum si a unui numar de 20 de voluntari care ne-au ajutat la colectarea datelor despre clinicile si spitalele pe care le-am introdus pe harta serviciilor oncologice. De asemenea, au fost implicati 50 de beneficiari care ne-au oferit informatii despre unitatile medicale din strainatate la care au fost sa se trateze. Pasul urmator a fost infiintarea departamentului de Management de Caz, cu scopul de a prelua solicitarile venite din partea pacientilor. Odata infiintat acest department, au fost gestionate eficient, pebaza unei proceduri de lucru, cazurile care ne-au solicitat ajutorul si oferite serviciile de consiliere medicala, psihologica si juridica, dar si consultanta pentru strangerea de fonduri sau accesarea fondurilor MS si CNAS. In paralel, specialistii, voluntarii si beneficiarii au colaborat in vederea realizarii research-ului necesar conceperii hartii interactive pentru afectiuni oncologice.

| Rezultatele proiectului
    - A fost infiintat un Departament de Management de Caz dedicat persoanelor bolnave de cancer si alte boli grave care ne solicita ajutorul;
- Au fost sprijiniti 198 de copii si tineri bolnavi de cancer, care au beneficiat de serviciile acordate de Asociatia M.A.M.E., iar in acest sens a fost conceputa o baza de date cu evidenta solicitarilor de ajutor, dar si fise de caz individuale, ce contin documente care atesta starea medicala a acestor pacienti. Astfel, oferind servicii complementare tratamentului medical, am reusit sa imbunatatim calitatea vietii pentru peste 80% dintre beneficiarii proiectului, acestia reusind sa treaca cu bine peste perioada de confruntare cu boala.
- A fost conceputa Harta interactiva pentru afectiuni oncologice din tara si strainatate, care cuprinde informatii relevante despre 200 de clinici din 20 de tari din Europa, America si Asia, cu privire la localizarea si serviciile oferite, contribuind astfel la informarea si indrumarea pacientilor din Romania diagnosticati cu cancer si alte boli grave. In numai 3 luni de la lansarea hartii, aceasta a fost accesata de 7222 ori de un numar de 5774 vizitatori unici, ceea ce ne-a confirmat inca o data faptul ca ea raspunde unei nevoi reale cu care se confrunta bolnavii de cancer. Totodata, acest lucru a scurtat timpul de interventie al organizatiei pentru informarea si indrumarea unor astfel de cazuri, permitandu-ne sa ne ocupam indeaproape si de oferirea altor servicii complementare tratamentului medical.


| Argument
    Propunerea proiectului pentru sectiunea “Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala” este motivata si de implicarea angajatilor Fundatiei VODAFONE Romania in implementarea sa, in beneficiul pacientilor diagnosticati cu cancer din Romania, incurajand astfel sprijinirea sistemului medical din Romania. Proiectul a avut un impact major in viata pacientilor diagnosticati cu cancer, Fundatia VODAFONE Romania oferind inca o data un exemplu de implicare in societate.

| Bugetul
    241605

| Parteneri
    Fundatia Vodafone Romania

| Website proiect
    http://asociatiamame.com/harta





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->