close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Satul învață engleza



| Organizator:
    
| Categorie:
    Educație și Învățământ
| Problema de fond
    Acest proiect a fost lansat pentru a răspunde nevoii exprimate de tineri de a învăța limba engleză, care a fost menționată de mai multe ori în cadrul întâlnirilor organizate de Asociația Cavalerii Turnului Inclinat și Slimnic - Satul European de Tineret. Proiectul a fost dezvoltat de către profesorul de engleză și alte două persoane cu cunoștințe avansate în limba engleză. Finanțarea a fost asigurată prin strângerea de fonduri la Maratonul Internațional de la Sibiu, moment în care s-a putut observa implicarea și spijinul comunității locale. Înscrierile petru proiect au fost deschise tuturor tinerilor din comunitate, indiferent de nivelul lor de cunoștințe în limba engleză.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului "Satul Învață Engleza" a fost de a oferi tinerilor din comunitatea locală posibilitatea de a învăța limba engleză, indiferent de nivelul lor de cunoștințe inițiale, prin intermediul unor cursuri gratuite și accesibile. De asemenea, proiectul a urmărit dezvoltarea abilităților lingvistice și comunicative ale participanților, precum sporirea încrederii în propriile capacități.
Obiectivul general a fost de a oferi tinerilor din comunitate oportunitatea de a învăța limba engleză și de a-și îmbunătăți nivelul de cunoștințe, pentru a le fi mai ușor să obțină un loc de muncă.


Satul învață engleza Satul învață engleza Satul învață engleza

| Aria geografica
    Sibiu

| Rezumat
    Proiectul "Satul învață Engleză!" a fost implementat în comuna Slimnic pentru a oferi oportunități de învățare a limbii engleze într-un mod non-formal tinerilor din comunitate. Acest proiect a fost motivat de nevoia identificată în rândul tinerilor din comuna Slimnic, care au exprimat preocuparea că lipsa cunoașterii limbii engleze poate reprezenta o piedică în dezvoltarea lor personală și în accesarea unor oportunități de pe piața muncii. Deși comuna noastră a obținut titlul de Sat European de Tineret în 2021, lipsa cunoașterii limbii engleze a fost identificată ca fiind una dintre principalele obstacole în calea dezvoltării personale și profesionale a tinerilor.
Obiectivele au inclus pregătirea a 15 tineri din comuna Slimnic să folosească limba engleză la nivel conversațional până la sfârșitul anului 2022, implicarea a cel puțin 30 de participanți la cel puțin o activitate din proiect pe parcursul anului și instruirea a 30 de tineri pentru a utiliza instrumente digitale pentru a învăța limbi străine în prima parte a anului.
Pentru a atinge obiectivele, au fost implementate o serie de activități care au inclus sesiuni de aprofundare, utilizarea de softuri educaționale, Duolingo, achiziționarea de cărți în limba engleză și alte materiale educaționale. De asemenea, s-au organizat vizite pentru aplicarea cunoștințelor acumulate și s-a organizat un eveniment concurs pentru a recompensa cei mai activi participanți.
Rezultatele obținute au fost semnificative. În total, au fost implicați peste 30 de tineri din comunitate, iar 15 dintre aceștia au atins obiectivul de a fi pregătiți să utilizeze limba engleză la nivel conversațional. Mai mult, toți tinerii instruiți au dobândit abilități în utilizarea instrumentelor digitale pentru a învăța limbi străine.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiari direcți: 30 de tineri din comuna Slimnic


| Activitati
    În cadrul proiectului, participanții au avut 14 întâlniri de 2 ore fiecare, timp de 9 luni, unde s-a predat informația într-un mod non-formal și s-au organizat probe practice, cum ar fi cumpărături, interviuri de angajare, vizite la medic sau vizite la muzeu și restaurant, toate în limba engleză. Scopul a fost să îi ajute pe participanți să-și îmbunătățească abilitățile lingvistice și să devină mai încrezători în vorbirea în limba engleză. Au fost aduși și facilitatori externi pentru a le oferi participanților o experiență deosebită. De exemplu, în cadrul interviurilor de angajare, au fost aduși doi tineri refugiați din Ucraina, care ulterior s-au împrietenit cu tinerii implicați în proiect. La finalul proiectului, primele trei persoane care au obținut cele mai mari punctaje pe aplicația Doulingo au fost premiate.

| Rezultatele proiectului
    La finalul proiectului "Satul Învață Engleză", comunitatea s-a îmbogățit cu 15 tineri care au dobândit o mai bună cunoaștere a limbii engleze și au devenit mai conștienți și încrezători în abilitățile lor. Testimonialele primite de la beneficiari au evidențiat impactul pozitiv al acestui proiect asupra lor. Unul dintre participanți a menționat că proiectul a fost distractiv și educativ, iar metoda de învățare informală a avut un impact semnificativ asupra lor, permițându-le să învețe într-un mod mai ușor și atractiv. Folosirea platformei Duolingo a fost apreciată deoarece asemăna procesul de învățare cu un joc, fiind benefic și pentru cei cu un spirit competitiv. Un alt participant a exprimat entuziasmul său pentru participarea la prima ediție a proiectului, evidențiind experiența inedită și jocurile interactive care i-au stimulat dorința de a-și dezvolta cunoștințele. Atmosfera creată de profesori și colegi a fost plină de veselie, iar punerea în practică a ceea ce au învățat s-a dovedit foarte utilă. Acesta a încurajat și alți tineri din sat să participe la proiect. Un alt participant a subliniat că participarea sa la prima ediție a proiectului i-a crescut dorința de a învăța limba engleză și a fost o experiență distractivă și interactivă datorită jocurilor și activităților desfășurate. Recomandarea sa pentru alți tineri a fost foarte pozitivă. Toate aceste testimoniale atestă impactul benefic al proiectului în ceea ce privește dezvoltarea abilităților de limbă engleză, creșterea motivației și experiența distractivă și interactivă oferită de acesta.

| Bugetul
    5285 LEI

| Parteneri
    Fundația Comunitară Sibiu

| Despre organizator
    Asociația Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși este o asociație de și pentru tineret, înființată în anul 2019, cu sediul în satul Rusi, comuna Slimnic, județul Sibiu, care urmărește să contribuie la dezvoltarea tinerilor si a comunității locale prin activități de educație non-formală, promovarea voluntariatului și a valorilor europene la nivel local, împuternicirea tinerilor să acționeze solidar, păstrarea tradițiilor locale, dar și promovarea educației digitale și media.

| Website proiect
    



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->