close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Program after school - Scoala dupa scoala



| Organizator:
    Transylvania College
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    In orasul Zalau functioneaza programe after school platite de catre parintii elevilor constand doar in supravegherea elevilor pana la ora 16:00 ne existand, in cadrul unitatilor de invatamant, programe de after school in care elevii sa poata sa continue sa invete, intr-un mod placut si distractiv. Scolile au fost alese in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Salaj in functie de numarul de copii, nivelul lor academi si nivelul socio-economic al familiilor lor.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este acela de a crea o afinitate a elevilor spre ceea ce inseamna stiintele prin activitati antrenante, continuand astfel procesul de invatare si dupa terminarea orelor de curs.
O1: Crearea unei curricule pentru programe after school pentru 4 discipline diferite: Stiinte, Arta, Sport si IT
O2: Oferirea unui numar de 4 activitati distincte, respectiv 4 ore de curs, pentru un numar de 80 de elevi timp de 9 luni.
O3: Oferirea de traininguri specifice pe 5 subiecte diferite pentru 8 cadre didactice din cele doua scoli publice.


Program after school - Scoala dupa scoala Program after school - Scoala dupa scoala Program after school - Scoala dupa scoala

| Aria geografica
    Cluj, Salaj

| Rezumat
    “Scoala dupa scoala” este un proiect dezvoltat pentru oferirea de programe de after school elevilor de clasa I si a II-a din doua scoli publice din judetul Salaj: Scoala Gimnaziala "Corneliu Coposu" si Scoala Porolissum din Zalau. Programele de after school au avut ca scop prncipal promovarea stiintelor in randul elevilor folosind cursuri adaptate nivelului lor de intelegere si un sistem integrat de invatare interdisciplinara combinand stiintele cu arta sau sportul.Proiectul a fost implementat pe o durata de 9 luni, cate 4 zile pe saptamana respectiv 4 ore pe zi, insumand 576 de ore de activitati cu ajutorul a 4 cadre didactice Transylvania College, in regim voluntar.


| Date beneficiari
    80 de elevi si 8 cadre didactice provinind din 2 scoli publice din Zalau

| Date beneficiari
    Aproximativ 160 de parinti ai elevilor participanti la program, aproximativ 6 invatatori ai elevilor participanti, intreaga comunitate zalauana prin precedentul creat

| Activitati
    Curricula programului de after school a fost formulata, testata si oferita de catre Fundatia Transylvania College prin cadrele didactice voluntare.Acestea s-au deplasat la Zalau pentru a oferi traininguri specifice pe activitati(stiinte, sport, arta, IT su strategii generale de invatare) profesorilor din cele doua scoli pentru a desfasura activitatile din cadrul programului de after school. S-au desfasurat activitati in 4 domenii diferite (IT, Stiinte, arta si sport) cate o ora din fiecare in fiecare zi timp de 4 zile pe saptamana. Intreaga activitate a fost oferita beneficiarilor in mod gratuit, elevii beneficiind totodata si de o masa calda.

| Rezultatele proiectului
    Rezultatele au fost cele estimate: 8 cadre didactice provenind din cele doua scoli publice au participat la traininguri dobandind continutul necesar pentru a dezvolta strategii de predare noi respectiv pentru a putea continua sa desfasoare cu ajutorul continutului pus la dispozitie de fundatie activitatile de after school si dupa cetrainingul oferit de catre Fundatia Transylvania College se incheie.
Tradus in cifre, programul Scoala dupa Scoala a insemnat:
85 de beneficiari-elevi implicati
4 cadre didactice ca traineri
8 cadre didactice instruite
576 hours of activities


| Bugetul
    560000

| Parteneri
    Fundatia Transylvania College, Scoala Gimnaziala "Corneliu Coposu", Scoala Porolissum Zalau, Tenaris Zalau

| Website proiect
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes