close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Gala Studentilor Romani din Strainatate 2015



| Organizator:
    Asociatia Liga Studentilor Romani din Strainatate
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Numarul studentilor romani din strainatate fiind in continua crestere,Gala LSRS raspunde în mod direct la trei necesitaţi primoridiale:
Nevoia de cunoastere si recunoastere a rezultatelor remarcabile ale studnetilor şi absolventilor romani din strainatate.
Incurajarea implicarii active a studentilor şi absolventilor romani din diaspora la procesul de dezvoltare sustenabila si eficienta a Romaniei
Creearea unei coeziuni la nivelul diasporei academice romanesti

In contextul unei migratii masive a creierelor romanesti, un astfel de eveniment este indispensabil pentru eforturile de a face cunoscute si de a recunoaste meritele si rezultatele exceptionale ale tinerilor romani din diaspora. Totodata, prin mediatizarea acestor realizari se face primul pas pentru încurajarea acestor tineri de a participa activ la dezvoltarea Romaniei.


| Scopul proiectului
    Recunoasterea meritelor studentilor romani din strainatate, adevarați ambasadori ai Romaniei peste hotare. Gala LSRS este primul si singurul eveniment dedicat in exclusivitate recunoaaterii excelentei în educatie.
1. Facilitarea relationarii si interconectarii diasporei academice romanesti cu spatiul universitar din tară si cu sfera publica nationala.
2. Revalorizarea resursei strategice pentru Romania.
LSRS incurajeaza tinerii romani sa aiba incredere in sansele si potentialul lor, sa ia in considerare oportunitatea de a studia peste hotare, precum si sa se reorienteze catre Romania.


Gala Studentilor Romani din Strainatate 2015 Gala Studentilor Romani din Strainatate 2015 Gala Studentilor Romani din Strainatate 2015

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Gala Studentilor Romani din Strainatate este o initiativa a Ligii Studentilor Romani din Străinatate ce doreste sa aduca in atentia societatii romanesti rezultatele deosebite ale studentilor romani ce studiaza la cele mai prestigioase universitati ale lumii. Proiectul se desfasoara sub forma unui concurs deschis destinat studentilor si absolventilor romani din strainatate ale caror merite si rezultate academice si extra-curiculare sunt premiate in cadrul unei reuniuni anuale la care participa membri ai comunitatii academice din strainatate si din tara, alaturi de personalitati diplomatice, universitare, culturale, politice, economice sau civice. Gala LSRS este singurul eveniment national destinat promovarii meritelor si valorilor studensilor romani din intreaga lume ce sunt adevarate modele de excelentă pentru societatea romaneasca.
Proiectul este structurat astfel: (1) Premiile LSRS pentru Excelenta Academica în Strainatate (inscrieri si doua etape de jurizare in perioada octombrie - decembrie 2014) si Gala LSRS 2015 - evenimentul de pe data de 8 ianuarie 2015, din Bucuresti, unde au fost premiati castigatorii celor 10 categorii de premii pentru Studentul Anului în: Europa - nivel universitar, Europa - nivel postuniversitar, America de Nord - nivel universitar, America de Nord - nivel postuniversitar, Alte Continente, ERASMUS, Arte, Romania, Start în Cariera şi Marele Premiu pentru Studentul Roman al Anului din Strainatate. Aceasta a fost cea de-a sasea editie a Galei LSRS. Astfel, Gala este un eveniment traditional ce se dezvolta de la an la an reusind sa atraga atentia opiniei publice si a factorilor de decizie din Romania.


| Date beneficiari
    Peste 5000 de persoane , tineri pana in 35 de ani si adulti peste 35 de ani, in principal din mediul urban

| Date beneficiari
    Cei 11000 de membri LSRS, studenti si absolventi.

| Activitati
    In ziua Galei LSRS 2015, membrii echipei de organizare au fost re-alocati dupa cum urmeaza:

1. Echipa “Protocol”
2. Echipa “Logistica”
3. Echipa “Comunicare”

Persoanele responsabile de implementarea proiectului:
Echipa de organizare a Galei LSRS 2015 a beneficiat de aportul tuturor celor 300+ voluntari LSRS din tara şi din strainatate. Cu toate acestea, echipa a fost coordonata de un Project Manager, in persoana impreuna cu responsabilii fiecarui grup de lucru: comunicare si design, relatii externe si finantare, concurs, logistica si moment festiv.

Pentru buna desfaşurare a proiectului s-a realizat un program de întalniri de lucru regulate între managerul de proiect si grupurile de lucru pentru a facilita luarea deciziilor si analizarea modului de implementare a proiectului. Aceste întalniri s-au desfasurat initial in mediul virtual, urmand ca un apropierea evenimentului echipa de proiect aă se întalnească in persoana. Toate aceste intrevederi s-au finalizat cu o minuta ce va consemna progresul proiectului precum si directiile urmatoare si sarcinile aferente. De asemenea, intreg procesul de organizare a fost supraveghat de Consiliul Director al LSRS care a monitorizat in permanenţa desfasurarea acestuia si respectarea termenelor limita asociate.


| Rezultatele proiectului
    1. Identificarea si recunoasterea publica a celor mai buni studenti romani ai anului din strainatate.
In urma unui proces de jurizare s-au identificat cei mai valorosi student romani de peste hotare la urmatoarele categorii: Europa - nivel universitar, Europa - nivel post-universitar, America de Nord - nivel universitar, America de Nord - nivel postuniversitar, Alte Continente, România, Erasmus, Arte, Start în Carieră şi Marele Premiu - Studentul Român al Anului.

2. Motivarea excelentei academice în strainatate
Aceast eveniment reprezinta cadrul ideal pentru recunoasterea performantelor academice romanesti din afara Romaniei, dar si din interiorul acesteia. Avand in vedere valoarea incontestabila si diversitatea sociala si profesionala a participantilori, Gala LSRS reuseste sa ii motiveze suplimentar prin premierea excelentei. De asemenea, tinerilor studenti cu potential li se ofera ocazia de a intra in contact cu modele romanesti de succes, avand oportunitatea de primi indrumare in viitoarele lor cariere.

3. Implicarea activa a finalistilor si laureatilor Galei LSRS în societatea romaneasca
Astfel, Gala LSRS reuseste sa apropie o mare parte dintre finalistii concursului atat de organizatie cat si de societatea romaneasca in general.

4. Consolidarea realtiilor la nivelul diasporei academice romanesti
Cresterea coeziunii comunitații academice romanesti va fi realizata prin oferirea unei platforme de interactiune, stimuland crearea conexiunilor la nivel profesional.


| Bugetul
    35610,00

| Parteneri
    ANPCDEFP, BCR Asigurari de Viata, CEC Bank, Ernst & Young, British Council, Voicu Filipescu, TAROM, French Bakery, CTT - Compania Transilvana de Tipar, Ibis Hotels, Crama Ceptura, Murfatlar, Distileriile Alexandrion, Expres National, Baiatul cu Flori, Cube Production, Imagerie, Silviu Pal Photography, Rotary International, Rotaract Club, Inspire, Fundatia Dignitas, Succes pentru Romania, MediereNet, Juridice.ro, Artout, QS World Grad School Tour, CRREDAE, Clubul pentru Romania, Softbinator, AEGEE Bucuresti, USR, GEYC, Voluntari pentru Idei si Proiecte, FAB Romania, CTR, UNSR, Asociatia Alumni Lumina, Campadillo, IAESTE Romania, Techsylvania, Gala Studentilor Originari din Republica Moldova, Jeunes Moldaves, Educativa, AFER, JCI Cluj, SHARE, Asociatia Studentilor la Istorie Dacia.

| Website proiect
    http://gala.lsrs.ro/gala-lsrs/gala-2015/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes