close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



MAINI INDEMANATICE



| Organizator:
    Asociatia Un Strop de Fericire Ploiesti
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Asoc Un Strop de Fericire activeaza in domeniul educatiei de peste 4 ani, perioada in care a derulat o serie de proiecte educative in casele de copii din judetul Prahova. Cu aceasta ocazie am observat lipsa unor activitati orientate spre invatarea copiilor si a tinerilor a unor deprinderi de viata, a unei meserii, care sa-i ajute in momentul in care urmeaza sa se integreze in societate, la implinirea varstei de 18 ani. Dezvoltarea aptitudinilor practice ale copiilor si tinerilor, introducerea lor in tainele unor meserii traditionale, specifice regiunii in care se gasesc centrele sociale, am considerat ca ii va ajuta pe copii, pe tineri, sa-si poata alege calea pe care vor sa o urmeze in viata si sa fie in acelasi timp utili societatii.

| Scopul proiectului
    Scopul-Organizarea de ateliere de dezvoltare a abilitatilor practice si creative,identificarea inclinatiilor practice ale acestora,a aptitudinilor copiilor si tinerilor din centrele sociale si dezvoltarea lor.
Obiective 1.Dezvoltarea abilitatilor practice si creative ale copiilor si tinerilor din centrele sociale si de plasament.
2.Identificarea si dezvoltarea aptitudinilor profesionale si orientarea copiilor si tinerilor spre profesii comune zonei in care locuiesc.
3.Participarea acestora la intreg procesul de producere,promovare si vanzare a produselor,dezvoltarea spiritului antreprenorial


MAINI INDEMANATICE MAINI INDEMANATICE MAINI INDEMANATICE

| Aria geografica
    Valeni de Munte, Prahova

| Rezumat
    Proiectul Maini Indemanatice face parte din programul Sustine un ONG! al Fundatiei Orange si si-a propus să ajute copiii şi tinerii din centrele sociale şi centrele de plasament, dându-le o şansă să descopere care le sunt abilităţile practice şi cum şi le pot dezvolta. Ȋn plus, copiii învăţa să lucreze în echipă, să devină responsabili, să socializeze şi în cele din urma să se integreze în societate atunci când vor împlini vârsta de 18 ani.

| Date beneficiari
    Beneficiarii directi ai proiectului au fost cei 90 de participanti la ateliere , copii cu varste intre 8 si 18 ani din cadrul Complexului de Servicii Sociale Sf Maria Valeni de Munte , dar si 12 copii din comunitate.

| Date beneficiari
     30 de voluntari ai asociatiei Un Strop de Fericire implicati in proiect , dar si familiile copiilor din comunitate- Valeni de Munte

| Activitati
    Identificarea abilitatilor copiilor din centrele sociale si formarea de echipe de lucru impreuna cu personalul de specialitate din cadrul centrului; Comunicarea actiunii in comunitatea locala in vederea selectarii de participanti, prin bannere, afise, flyere distribuite in comunitatea;Nominalizarea voluntarilor asociatiei care au coordonat activitatile din cadrul atelierelor; Organizarea de intalniri lunare ale voluntarilor care au avut ca scop crearea unui cadru de schimb de experiente, sustinere si motivare intre voluntari, de impartasire a satisfactiilor , dar si a problemelor intalnite; A fost stabilit programul si locatiile de desfasurare a atelierelor; Achizitionarea de echipamente specifice (roata olarului)pentru atelierul de olarit si pentru Gospodarie si Bricolaj; S-au organizat ateliere saptamanale cu durata de 2 ore pe cele trei domenii, olarit, gospodarie( gemuri, dulceturi, prajituri de casa, dulciuri) si bricolaj; cursurile au fost tinute de specialisti pentru domeniile mentionate care au urmarit identificarea abilitatilor practice ale copiilor si tinerilor, indrumarea activitatii acestora, dezvoltarea abilitatilor prin invatarea de noi tehnici si metode de lucru; Pregatirea si participarea la targuri si expozitii cu produsele realizate; A fost realizat un catalog al produselor facute de copii in cadrul atelierelor; Proiectul a fost promovat in presa locala, pe retelele sociale, website-ul asociatiei.

| Rezultatele proiectului
    Copiii si tinerii din Complexul de Servicii Comunitare au lucrat in cele 3 ateliere, desfasurate saptamanal si au desprins tehnici de modelare a lutului, folosirea rotii olarului, tehnici de glazurare si de pictat obiectele din lut, au invatat modul de preparare al dulceturilor, gemuri, zacusca, prepararea de prajituri si dulciuri traditionale,cozonac, reguli de igiena in bucatarie, iar in atelierul de bricolaj, tehnica trasarii, cunostinte de desen tehnic, tehnica lucrarii lemnului, pictarea lemnului, traforaj. Majoritatea copiilor si tinerilor au aratat un interes deosebit la sedintele de lucru desfasurate in cadrul atelierelor, au participat activ si s-au straduit sa-si insuseasca tehnicile de lucru. Au fost identificati copii cu abilitati deosebite in modelarea lutului, in manuirea rotii olarului, in combinarea si aplicarea culorilor, in tehnica trasarii, cu indemanare la prepararea dulceturilor, a gemurilor, a prajiturilor, copii care isi doresc sa continue aceste activitati si in viitor. Ei au descoperit lucruri noi si au inteles ca le pot face chiar ei, s-au simtit responsabili, au lucrat in echipa si s-au ajutat intre ei. Ei asteapta cu nerabdare, de pe o saptamana pe alta , ziua in care participa la ateliere si sunt incantati cu ceea ce au realizat ei. O parte dintre ei au participat la expozitiile si targurile de profil organizate in intervalul desfasurarii proiectului.Copiii si-au promovat produsele in targ, le-au vandut, au obtinut pretul solicitat de ei si au inteles cum functioneaza mecanismul de piata, care este intregul lant al producerii lor

| Bugetul
    32000

| Parteneri
    Fundatia Orange Bucuresti Sponsor, parteneri -Gilmet SRL, 7Spice, Unilever, Consiliul Judetean Prahova, DGASPC Prahova

| Website proiect
    www.facebook.com/proiectMainiIndemanatice , www.stropdefericire.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes