close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Scoala de Vara Visart



| Organizator:
    Asociatia VISART
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Scoala de Vara Visart este o continuare si o extindere a unui proiect anterior(Scoala Visart) care a fost derulat in octombrie 2013 – martie 2014 de catre Asociatia Visart si care s-a bucurat de unanima apreciere atat a copiilor din centrele de plasament si a tinerilor voluntari. De specificat, ca prima etapa a acestui proiect s-a putut realizat cu sustinerea materiala si financiara a voluntarilor Asociatiei Visart.Pe parcursul desfasurarii activitatilor anterioare s-au facut demersuri de catre Asociatia VISART in vederea obtinerii unui sprijin financiar din partea institutiilor si firmelor pentru a sustine proiectul. Astfel Compania Cez Romania a devenit sponsor in cadrul proiectului Scoala de Vara Visart defasurat pe perioada august-decembrie 2014, bucurandu-ne si de sustinerea angajatiilor Companiei prin munca voluntara.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului ”Scoala de vara VisArt“ a constat in educarea copiilor din centrele de plasament intr-un mediu non-formal. Proiectul a urmarit de asemenea sa le ofere o experienta interactiv-educativa noua si utila copiilor.
Obiectivele proiectului: dezvoltarea abilitatilor si talentelor creative, dezvoltarea spiritului social al copiilor,deprinderea de noi informatii, cunostiinte si implicarea in activitati distractive cu caracter educativ, promovarea intereselor copiilor ce provin din medii defavorizate pe plan social, cultural, educational.


Scoala de Vara Visart Scoala de Vara Visart Scoala de Vara Visart

| Aria geografica
    Slatina / Olt

| Rezumat
    Proiectul “Scoala de Vara Visart” a urmarit crearea unui mediu de invatare si integrare sociala pentru copiii din centrele de plasament din Slatina ( si anume Sf.Andrei, Sf. Valentin, Centrul de Zi ).
Scopul proiectului a constat in dezvoltarea personala a copiilor si a abilitatilor comunicative a acestora cu ajutorul activitatilor de tip non formal. Proiectul a implicat ore de educatie menite sa ii ajute pe copii in aprofundarea anumitor cunostiinte specifice( teatru, coregrafie, arheologie, ateliere de creatie pe diverse teme - felicitari de Craciun, Reciclare Creativa) intr-un cadru amiabil dar si aprofundarea unor cunostiinte generale prin organizarea unor meditatii la urmatoarele discipline: limba romana, matematica. O alta parte a proiectului a urmarit conectarea copiilor la alte medii sociale si culturale (activitati recreative, distractive, culturale, etc.) prin organizarea unei excursii la Sibiu de doua zile pentru 45 de persoane din centrele de plasament si de la asistentii maternali, unde au putut vizita variate obiective turistice. Organizarea actiunii Ziua Carierei, Petrecerea de Halloween, Flashmob Cu mesajul We are the One, Spectacol - Sarbatori de Basm, activitatii cu caracter social, recreativ, distrativ, cultural.


| Date beneficiari
    -

| Rezultatele proiectului
     Metodele de educatie non-formala ( teatru participativ/modern, dans, arheologie, flashmob, activitati interactive, ateliere de creatie,etc. )au devenit un instrument de lucru familiar copiilor deoarece a reprezentat un mijloc de comunicare eficient, amuzant si creativ prin intermediul carora au putut fi puse in discutie si constientizate multe aspecte ale vietii lor care in alte conditii pot fi greu de atins.
Prin organizarea cursurilor sub forma de meditatii la materiile :matematica, romana, grupul tinta si-a putut imbunatatii cunostiintele generale. De asemenea, o mare parte din beneficiarii acestor meditatii erau tineri cu probleme de corigenta, repetenti.


| Bugetul proiectului (in RON)
    22000

| Parteneri
    DGASPC OLT ( Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt)

| Website-ul proiectului
    -





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->