close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



MIRO CHAR - CASA MEA



| Organizator:
    Asociatia pentru Integrarea si Ajutorarea Grupurilor Vulnerabile
| Categorie:
    Incluziune sociala
| Problema de fond
    Proiectul a fost initiat in vederea crestereii gradului de incluziune sociala si a egalitatii de sanse in randul romilor in situatie de vulnerabilitate locativa din comunitatea marginalizata din orasul Murgeni prin cartografierea situatiei legate de potentialul de a le realiza acte si prin sprijinirea a 62de persoane in obtinerea statutului de proprietari in procesul de dobandirea actelor de proprietate.

Gradul de saracie, accesul restrans la servicii de sanatate, educatie, la cultura precum si prejudecatile negative ale populatiei majoritare fata de persoanele de etnie roma din orasul Murgeni sunt generate in mare masura si de conditiile de viata in care traiesc si locuiesc.Am estimeat ca aproximatix 200 de gospodarii de romi traiesc in case nationalizate, in conditii precare.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este cresterea gradului de incluziune sociala si a egalitatii de sanse in randul romilor in situatie de vulnerabilitate locativa din comunitatea marginalizata din orasul Murgeni prin cartografierea si prin sprijinirea acestora in procesul de dobandirea actelor de proprietate.

Obiectivul proiectului este imbunatatirea nivelului de cunoastere a problematicii locuirii in comunitatile vulnerabile de romi din Murgeni prin sprijinirea a 62 de familii de romi in procesul de dobandire a actelor de proprietate.


MIRO CHAR - CASA MEA MIRO CHAR - CASA MEA MIRO CHAR - CASA MEA

| Aria geografica
    oras Murgeni, jud. Vaslui

| Rezumat
    Scopul proiectului a fost cresterea gradului de incluziune sociala si a egalitatii de sanse in randul romilor in situatie de vulnerabilitate locativa din comunitatea marginalizata din orasul Murgeni prin cartografierea situatiei legate de potentialul de a le realiza acte si prin sprijinirea acestora in procesul de dobandirea actelor de proprietate.
Am urmarit o crestere a egalitatii de sanse pentru romii din Murgeni prin sprijinirea a 62 de persoane in obtinerea statutului de proprietari asupra locuintelor in care stau in prezent.

Obiectivul general al proiectului a fost imbunatatirea accesul la locuire si egalitatea de sanse pentru romii din comunitatea dezavantajata din Murgeni prin cartografierea situatiei legate de potentialul de a realiza acte pentru 200 de gospodarii de romi si prin sprijinirea a 62 de familii in dobandirea actelor de proprietate pentru locuintele curente, prin plata integrala a tuturor documentelor.
Imbunatatirea situatiei romilor prin promovarea unor masuri de incluziune sociala, prin obtinerea statutului de cetatean cu drepturi depline, avand acces liber la toate serviiciile publice care implica dreptul la proprietate.

Rezultatele proeictului
Prin activitatile proiectului, am crescut gradul de incluziune sociala si egalitatea de sanse in comunitatea vulnerabila de romi din Murgeni prin elaborarea unei analize a situatiei locative a 200 de gospodarii de romi din Murgeni si prin sprijinirea a 62 de familii de romi din aceeasi comunitate in procesul de dobandire a actelor de proprietate pentru locuintele actuale. De asemenea, am mobilizat comunitatea si autoritatile locale in acest proces prin organizarea unei dezbateri in comunitate privind rezultatele interventiei noastre.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi ai proiectului au fost familii de etnie roma, 200 familii pentru studiu si 62 familii au devenit proprietari

| Date beneficiari
    Beneficiarii proiectului au fost tineri casatoriti familisti de etnie roma, persoane cu handicap grav,nevazatori, cu probleme psihice, si cu grad de invaliditate grav,familii cu mai multi copii (cel putin 4), tineri casatoriti cu studii superioare, tineri casatoriti din centrele de plasament -numai de etnie roma - care au demonstrat prin acte originale provenienta etniei acestora, 200 de familii.

| Activitati
    S-a constitui echipa de proiect dupa cum urmeaza: manager proiect, responsabil financiar, coordonator grup tinta. S-a intocmit fise de post, in acoord cu scopul si obiectivele proiectului.
Am obtinut cadrul legal pentru desfasurarea proiectului pe perioada de implementare a parametrilor de urmarit la elaborarea rapoartelor narative si financiare finale si intermediare.
Am stabilit numarul de acte de proprietate, numarul de rapoarte narative si financiare intermediare si fianle.
S-a organizat intalniri de lucru a echipei de proiect cu autoritatile locale, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara.
Echipa de proiect s-a intalni cu liderii comunitatii din localitatea Murgeni pentru stabilirea concreta a modalitatii de lucru.S-a facut o cercetare in teren in vedrea stabilirii grupului tinta, beneficiarii viitoarelor acte de proprietate, pentru stabilirea grupului tinta ne-am deplasa < din usa in usa> si am colecta date.
O mare problema intampinata in cadrul gospodarilor de etnie roma a fost neintelegerea necesitatii actelor de proprietate si termenul de proprietate, incat s-a dus o intensa activitate de cresterea gradului de intelegere a problemelor locative cu care se confrunta romii din orasul Murgeni.
Am cunoscut nevoile beneficiarilor, modalitati de interventie si numarul exact a beneficiarilor.Pe parcursul activitati, am accesat toti factorii, incepand cu beneficiarii care au fost ajutati la redactarea de cereri si declaratii pentru obtinerea de acte de proprietate.


| Rezultatele proiectului
    Obtinerea dreptului de proprietate pentru suprafetele de teren a fost cea mai eficienta solutia pentru intrarea in legalitate si pentru prevenirea abandonului scolar in randul elevilor de etnie roma pentru ca au spatiu determinat, stiu unde locuiesc. Punerea in legalitate a terenurilor si gospodariilor in care locuiesc membrii minoritatii romilor – un drept, o responsabilitate a fiecarui cetatean, implicarea comunitatii si a autoritatilor locale in abordarea problemelor legate de abandonul scolar si reducerea semnificativa a numarului de gospodarii construite fara autorizatie de construire si imbunatatirea in mare masura a imaginii colective de sine si a imaginii publice a comunitatii de romi.
Asigurarea accesului la o locuire legala, adecvata pentru un numar de 62 de gospodarii, avand documente, pot solicita bransarea la curent electric, situatie frecvent intalnita in comunitate,iar impactul accestui proiect credem ca este benefica atat pe termen scurt cat si pe termen lung deoarece ajuta comunitatea de a intra in legalitate si in acelasi timp ii va responsabiliza si ii va ajuta sa inteleaga importanta punerii in legalitate.
Asigurarea respectarii drepturilor cetatenesti pentru cetatenii apartinand minoritatii romilor de catre institutiile centrale,locale si partenerii sociali in vederea solutionarii conditiilor legale de locuit in asezarile in care acestia traiesc ,va determina efecte pozitive pe termen lung, atat asupra grupului tinta, cat si comunitatii in care acesti traiesc.


| Bugetul
    147750

| Parteneri
    Primaria orasului Murgeni

| Website proiect
    http://www.aiagv-confectii.eu.pn/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->