close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Brutaria sociala MamaPan



| Organizator:
    Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    Proiectul a luat nastere din dorinta de a crea noi oportunitati de calificare profesionala si integrare pe piata muncii pentru un grup vulnerabil, cu dificultati de integrare pe piata muncii si risc mare de excluziune sociala - femeile mame singure sau cu mai mult de doi copii in intretinere. Acest statut influenteaza conditiile de viata si nivelul de trai al femeilor aflate in aceasta situatie, crescandu-le riscul de excluziune, mai ales celor fara studii si calificari sau celor care nu au mai avut un loc de munca. Experientele in sustinerea drepturilor femeilor ne-au aratat nevoile beneficiarelor noastre – femei care isi cresc singure copiii/care au mai mult de 2 copii – au fost legate de lipsa unui loc de munca, dificultatea de a se angaja, lipsa calificarii profesionale, dificultati economice si sociale, discriminari la angajare etc.

| Scopul proiectului
    Scop: Crearea de oportunitati de (re)integrare socio-profesionala pentru femei aflate in situatii de vulnerabilitate sociala (mame singure/mame cu mai multi copii)

Obiective specifice:
- Infiintarea, dezvoltarea si promovarea unei structuri de economie sociala – brutaria MamaPan, in care sa lucreze femei din grupuri vulnerabile - mame singure/mame cu mai mult de 2 copii
- Calificarea/perfectionarea profesionala a 14 mame singure/mame cu mai mult de 2 copii
- Oferirea unui loc de munca in cadrul brutariei sociale MamaPan pentru 8 femei mame singure/mame cu mai mult de 2 copii


Brutaria sociala MamaPan Brutaria sociala MamaPan Brutaria sociala MamaPan

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Brutaria MamaPan a luat nastere in cadrul proiectului “S.E.S. – Sa Evoluam Sustenabil”, proiect finantat din FSE prin POSDRU 2007 – 2013 si implementat de CPE in calitate de partener, in perioada octombrie 2014 – noiembrie 2015.

Brutaria MamaPan este un proiect de economie sociala al CPE, beneficiarele directe fiind mame singure sau mame care au mai mult de 2 copii in intretinere.

Am pornit in acest proiect în primul rând de la nevoia de a oferi suport mamelor singure din comunitate, cu risc mare de excluziune sociala. Apoi, din dorinta de a crea un produs natural, viu, ca pe vremuri și de a dezvolta o afacere sustenabilă. Am construit, cu ajutorul femeilor aflate în situații de dificultate economică și socială, produse tradiționale, sănătoase, pe care le putem oferi în mod responsabil comunității. Brutaria produce diverse sortimente de paine, precum si alte produse precum cozonaci, cornulete, fursecuri si biscuiti, placinte diverse. Produsele sunt fara drojdie, se foloseste maiaua naturala, fara conservanti si amelioratori, painea este dospita natural, modelata manual si coapta in cuptor pe vatra.

Proiectul a asigurat scolarizarea gratuita pentru mamele care au dorit sa se califice ca brutarese, cursul, cu o durata de 10 saptamani si incheiat cu sustinerea unui examen, fiind susținut de Horeca School si autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări. Au fost angajate 8 mame care au beneficiat si de formare gratuita in domeniu la Ateliere de pâine cu maia.

MamaPan are si un program de donatii, multe produse ajungand la diverse familii aflate in dificultate si copii din centre de zi. Campania painea este dar. daruieste paine sanatoasa este in acelasi timp un proiect de CSR pe care ne dorim sa il implementam alaturi de companii private.


| Date beneficiari
    Beneficiare directe: - 14 mame singure/cu mai multi copii au beneficiat de cursul gratuit de formare profesionala in meseria de brutar - 8 persoane vulnerabile angajate in brutarie (6 brutarese, 2 distribuitoare)

| Date beneficiari
    -

| Activitati
    Activitatile au fost stucturate pe doua mari faze:
1. Pregatire (formalitati legale, spatiu, dotari, personal, produse)
- Formalitati legale infiintare brutarie (avize de functionare etc.)
- Realizare identitate vizuala/branding (concurs pentru realizare logo si slogan brutarie, concepere si realizare materiale grafice pentru ambalarea si promovarea produselor, a website-ului
- Dezvoltare spatiu de functionare: identificare spatiu, inchiriere, igienizare si dotare, identificare si achizitionare, asamblare echipamente si utilaje
- Stabilire produse, ingrediente si retete necesare, plan de marketing/vanzari, modalitati de distributie, surse pentru achizitionarea ingredientelor/materialelor adiacente vanzarii, dezvoltare parteneriate cu diverse magazine pentru vanzarea produselor
- Identificare beneficiare si cooptarea la cursul de calificare in meseria de brutar, calificarea a 14 femei
- Recrutare si angajare personal (lansare anunturi, interviuri, selectia candidatelor, incheierea contractelor de munca, atat pentru brutarese, cat si pentru alte persoane angajate – distribuitoare, management brutarie, marketing/vanzari)
- Realizare perfectionare profesionala la locul de munca a brutareselor angajate
2. Productie si vanzare
- Demararea procesului de productie
- Planificare si organizare activitati de promovare si evenimente (targuri, prezentari de produse in companii)
- Dezvoltare retea de desfacere a produselor (magazine partenere, livrare prin comanda on-line)
- Management


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele proiectului:
- 1 structura de economie sociala infiintata – Brutăria sociala MamaPan
- 14 femei (mame care isi cresc singure copiii si mame cu mai mult de doi copii in intretinere) au participat la cursul gratuit de calificare profesionala in meseria de brutar
- 8 femei (mame care isi cresc singure copiii si mame cu mai mult de doi copii in intretinere) au fost angajate in brutarie

Beneficii pentru beneficiarele proiectului – mame care isi cresc singure copii si mame cu mai mult de 2 copii in intretinere: 14 dintre mame au beneficiat de calificare profesionala gratuita in meseria de brutar, participand la cursul gratuit organizat in proiect si obtinand o diploma avizata, trei dintre aceste mame au fost angajate in brutaria sociala MamaPan. In plus, alte 5 mame singure/cu mai multi copii au fost angajate in brutarie. Mamele angajate in brutarie au beneficiat si de perfectionare gratuita la locul de munca.

Beneficii pentru comunitate: infiintarea unei noi structuri de economie sociala care ofera locuri de munca pentru persoane dezavantajate social, oportunitatea cumpararii unor produse de panificatie sanatoase, cu ingrediente naturale, sustinand, in acelasi timp, o cauza sociala si incurajand consumul etic.


| Bugetul
    815500

| Parteneri
    C4C - Communication for Comunity

| Website proiect
    www.mamapan.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes